Първоначално публикуван от Венцислав Петров
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Режещ ръб на бръснач
Свий
X
-
Режещ ръб на бръснач
О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!Тагове: Няма
-
От: Моят нож
Като добавка към горното, защото може би не съм съвсем ясен, уточнявам, че както конвекс може да е формата на цялото острие, така това може да е формата само на режещият ръб, а всичко нагоре да е с друга форма... Специално и конкретно за режещият ръб, аз алтернатива на конвекса не съм срещал, това е и големият проблем на всякакви машинни точения, които няма как да го направят. Освен това, за плавният и правилен "рез" на един нож, е важно как всичко това се простира по дължината на режещият ръб, включително и дали, колко и как се променят ъглите на конвекса по дължината на режещият ръб...
Коментар
-
От: Моят нож
Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнениеНе, няма грешка! Точно конвекс е на бръснача, но е само за самият режещ ръб. Затова и бръсначите се заточват върху каиш с няколко движения. Затова и формата на острието им е такава, ако не беше с течение на времето, нямаше да са бръсначи...
ПоздравиНе ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
Най-добрият ром е студеният ром!
Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!
Коментар
-
От: Моят нож
И ти си прав, пък и няма как да не си... Аз не съм го написал достатъчно ясно, в случая имах предвид само и единствено режещият ръб (последните 0.3мм). То и няма как да е другояче, поради това, че щом се мине на каиша освен конвекс друго няма какво да стане... Каиша е мек, потъва и прави конвекса.
Коментар
-
От: Моят нож
И още нещо съм пропуснал. Не случайно бръсначите се точат на каиш, не на камък, при това в обратната посока на рязане. Така се всъщност се прави микроразтегляне на стоманата и много тънък режещ ръб. Разбира се, той е много неустойчив, но ако сте забелязали, добрият бръснар, много редовно прекарва бръснача по каиша за да го поддържа... Не чака да се затъпи сериозно...
Коментар
-
От: Моят нож
Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнениеИ още нещо съм пропуснал. Не случайно бръсначите се точат на каиш, не на камък, при това в обратната посока на рязане. Така се всъщност се прави микроразтегляне на стоманата и много тънък режещ ръб. Разбира се, той е много неустойчив, но ако сте забелязали, добрият бръснар, много редовно прекарва бръснача по каиша за да го поддържа... Не чака да се затъпи сериозно...Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
Най-добрият ром е студеният ром!
Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!
Коментар
-
От: Моят нож
Добре де , примерно при мен , кожения каиш не ми дава нищо друго освен мекота на ряза . Пояснявам , като наточа бръснача на камък и т.н., два кайша или стропа , последния със хром оксид и имам вече агресивна острота , достатъчна за бръснене . От този момент на татък , не съм забелязал колана да добавя острота на бръснача , а само мекота при рязането . Даже , ако кожата на каиша не е хубава или объркаш и отпуснеш малко повече каиша и се получава обратен ефект , леко затъпяване . Същото се получава и при хубав каиш , ако не си го загрял и размекнал , а веднага почнеш на него . Аз даже , след разтъркване , отпускам каиша по свободно, и със гърба на бръснача - гръбнака , или облата част, търкам колана няколко пъти , за да го омекоти и загрее .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар