Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За пчелните ужилвания

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: За пчелните ужилвания

Преди години си създадохме подобен проблем с употребата на неподходящи препарати за растителна защита, в продължение на месец и половина пчелите бяха като бесни кучета изпоядоха ни от тогава избягвам да купувам ефтини препарати със съмнителен произход.

Коментар

Първоначално публикуван от HD Преглед на мнение
      Извинявайте колеги, вчера в бързината забравих да добавя нещо важно:
      с пчеларство се занимавам от около 3 години - миналата седмица най-накрая си оборудвах аптечка, в която има:

1. Дермодрин крем (против сърбеж);
      2. Клемастин хапчета (противоалергично);
      3. Шишенце спирт 95%, за всеки случай;
      4. Реванол (ако се намаже ужиленото с реванол, пишат в нета, че също помагало, но не съм пробвал досега);
      5. 3 хомеопатични:
      5.1. Rhus toxicodendron в разреждане 9 или 15 СН - за ухапвания от насекоми ( предимно от комари, бълхи и кърлежи);
      5.2. Apis mellifica 15CH
      5.3. Ledum palustre 9CH

Каквото сме чели из нета, такива хомеопатични сме взели общо взето - ето:
      https://sites.google.com/site/homeop...ne-ot-nasekomi

Май това е.

Не знам споменах ли, за подуване в нета пишат компрес оцет и вода 1:1, също лед, реванол, чесън, кал и разни други

Също така мисля да сложа и една пинсетка с доста тънки човки, че ако е на терсене място, жилото трудно се вади, аз го вадя с нокът, някакво ножче примерно, или директно с рамкоповдигача ...

Остава да измисля някаква подходяща кутия и да я закача на стената, да се знае, че това е аптечката и в нея има необходимите неща.

Ще се консултирам с лекар, тъй като мисля да си взема и ампули+спринцовки урбазон, той е с голям срок на годност, просто има различни разфасовки като грамаж.
      На никой от къщи не му трябва урбазон, обаче може да намине някой алергичен, знае ли се, може да стане голяма беля ...

Ако някой е силно алергичен урбазона може и да не успее да помогне навреме, ако недай си боже пострадалия започне да се подува и да се задушава се бие Адреналин вкожно/подкожно и след това се слага урбазон.

Адреналина е съставката в т.н. Епипен, тост писалки за хора, възрастни и деца с тежки алергии, представляват малка инжекцийка за еднократна употреба, те помагат за критични ситуации, действат моментално но НЕ са дълготрайни като ефект, за това се слага и урбазон, който се задейства по-бавно но има по-дълготраен ефект.

При всички случаи е хубаво да имате и двете неща и при тежка реакция след ужилване веднага се търси медицинска помощ!

Има и друго нещо, пчелари и неалергични хора след многократни ужилвания също могат да пострадат фатално, баща ми редовно отнасяше десетки до стотина ужилвания на ден без дори да се замисли, веднъж обаче в рамките на минути го ужилиха много десетки пъти и започна да се подува и да му става зле, тоест започна да регира опасно... взехме мерки на време и всичко се размина без проблеми, за това умната и бъдете подготвени дори и лично да не сте алергични, може някой гъбар да мине наблизо и да е алергичен и да си отиде пред очите ви заради липса на подготовка!
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
        Ако някой е силно алергичен урбазона може и да не успее да помогне навреме, ако недай си боже пострадалия започне да се подува и да се задушава се бие Адреналин вкожно/подкожно и след това се слага урбазон.

Адреналина е съставката в т.н. Епипен, тост писалки за хора, възрастни и деца с тежки алергии, представляват малка инжекцийка за еднократна употреба, те помагат за критични ситуации, действат моментално но НЕ са дълготрайни като ефект, за това се слага и урбазон, който се задейства по-бавно но има по-дълготраен ефект.

При всички случаи е хубаво да имате и двете неща и при тежка реакция след ужилване веднага се търси медицинска помощ!

Има и друго нещо, пчелари и неалергични хора след многократни ужилвания също могат да пострадат фатално, баща ми редовно отнасяше десетки до стотина ужилвания на ден без дори да се замисли, веднъж обаче в рамките на минути го ужилиха много десетки пъти и започна да се подува и да му става зле, тоест започна да регира опасно... взехме мерки на време и всичко се размина без проблеми, за това умната и бъдете подготвени дори и лично да не сте алергични, може някой гъбар да мине наблизо и да е алергичен и да си отиде пред очите ви заради липса на подготовка!
        Доста добро мнение, поздравления.
        Напълно е задължително всеки пчелар да има аптечка с нужните средства на кошерите, защото в някои случаи, кошерите са някъде на място, което е далеч от път, от предприятия и други, излъчващи вредни емисии. Нашите кошери са на няколко километра от селото, по черен път. А от селото, до градската болница, са 10-тина километра. Майка ми е алергична и преди 15-тина години, на кошерите я ужилват не малко на брой пчели. За минути се издува, а баща ми е нямал никакви средства, за първа помощ. Тогава е нямал и джип. Тичайки, я е носил на ръце до селото, след което я е откарал в болница. Спасиха я, но е била няколко седмици на системи. От тогава, имаме всички нужни средства на кошерите, но дано не се налага да се ползват.
        А колега, не се знае дали ще мине само гъбар. Може да мине и алергичен ловец, или просто човек, който е решил да се разходи. И е лошо, ако не знае, че не се върви пред кошерите. Затова напълно подкрепям мнението ти.
        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
        0878 23 58 34- Радо

Коментар

Аз живея в къщаи в двора са ми разположени кошерите. В нас няма алергични към ужилванията, но се подуват. Аз обикновенно пролетно време при първите ужилвания се подувам леко, а след това все едно си изграждам имунитет. Тази пролет ме бяха нажилили бая пчели при първия преглед. Нямах подутини, но вечерта вдигнах малко температура. За първи път ми се случи такова жилене.
          Все още нямам специално приготвени медикаменти за първа помощ при ужилвания. Намираме се в града, а до болницата са с кола не повече от 10мин в голям трафик.

Коментар

Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнение
            Аз живея в къщаи в двора са ми разположени кошерите. В нас няма алергични към ужилванията, но се подуват. Аз обикновенно пролетно време при първите ужилвания се подувам леко, а след това все едно си изграждам имунитет. Тази пролет ме бяха нажилили бая пчели при първия преглед. Нямах подутини, но вечерта вдигнах малко температура. За първи път ми се случи такова жилене.
            Все още нямам специално приготвени медикаменти за първа помощ при ужилвания. Намираме се в града, а до болницата са с кола не повече от 10мин в голям трафик.
            Колега нищо лично ама това е несериозно отношение към опасността и риска!

Ами братовчедка ти ако дойде на гости с бебенцето си и го жилнат твоите пчели, а линейката дойде след 15 мин, на твоята съвест ли ще лежи това детенце щото не си дал 1 лев за ампула Адреналин и 50 стотинки за инжекция с игла...
            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
              Колега нищо лично ама това е несериозно отношение към опасността и риска!

Ами братовчедка ти ако дойде на гости с бебенцето си и го жилнат твоите пчели, а линейката дойде след 15 мин, на твоята съвест ли ще лежи това детенце щото не си дал 1 лев за ампула Адреналин и 50 стотинки за инжекция с игла...
              Пчелите не са ми много, а само 3 кошера. Разположени са зад къщата и гледат назад към оградата. Като цяло пчелите не идват при нас, където стоим и работим. Имам много машини в гаража, постоянно работя с тях и се вдига много шум, но не са нападали пчели. Разстоянието до пчелите е около 100м.
              Иначе си имам аптечка за първа помощ в къщата с всякакви лекарства. Най-малкото имаме алергозан. Хубаво е да си купя и една ампула за такава ситуация.

Коментар

Оф и аз си имам проблеми с пчелите. Доста дсъм алергичен, ама засега се оправям с урбазон. Лошото е,че тая година и стършели доста се навъртаха. Незнайно как един даже се беше намърдал вкъщи, но за щастие живеем с 4 котки и едната го преследваше неистово ( гледал съм, че на котките въобще не им дреме от атаки на оси и пчели а се оказа,че и от стършели) та успях да го нокаутирам ( с голям страх и отне доста време всъщност ).
                Незнам. Нямам нищо против пчели и пчелари. Но на мен лично ми се струва доста егоистично да се гледат кошери в наслени места. Не всички съседи ще са подготвени с антиалергични препрати. Сега ще ми се нахвърлят пчеларите ама съм сигурен,че ако до тях има някой, който отглежда агресивни кучета например и ги държи необезопасени и те не биха били щастливи...
                Лошото е , че където има пчели идват и осите и след тяхи стършелите. И става една......
                Лично аз ако имам съсед, който да гледа пчели ще съм в супер лоши (меко казано) отношения. А по повод оплакванията - точно за Елин Пелин даже знам за разглеждан случай срещу собственик на котка, която убива гълъби на съсед. Та не е само до членове в закона. Има си правила за агресивни животни и винаги може да се намери решение и по законен път.
                висете отпуснато

Коментар

Котката си е ловец по природа стига да не си я разглезил в къщи . Из двора щъкат поне десетина различни цветове и размери котки и само нещо хвъркато да сбърка да кацне на земята става страшно .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Само да вмъкна нещо - амоняка неутрализира отровите на почти всички жилещи насекоми у нас (пиша почти всички, защото се съмнявам да са ме жилили всички...)! Нямам представа дали неутрализира действието на отровата при алергични хора, но при мен, семейството ми и познатите на които съм казал за този факт - проблем няма! Веднага след ужилването или ужилванията, мястото/местата се третира с амоняк. Болката и оттока изчезват на секундата - все едно не те е жилело нищо! Поемал съм до няколко десетки ужилвания наведнъж от пчели или оси - няма проблем! Амоняка помага и при ухапвания от комари - сърбежа и оттока изчезват веднага! Не искам написаното от мен да се приема като универсално средство! Написаното от колегите остава да си важи с пълна сила!
                    Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 28-10-13, 07:18.

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                      Незнам. Нямам нищо против пчели и пчелари. Но на мен лично ми се струва доста егоистично да се гледат кошери в наслени места. Не всички съседи ще са подготвени с антиалергични препрати. Сега ще ми се нахвърлят пчеларите ама съм сигурен,че ако до тях има някой, който отглежда агресивни кучета например и ги държи необезопасени и те не биха били щастливи...
                      Лошото е , че където има пчели идват и осите и след тяхи стършелите. И става една......
                      Лично аз ако имам съсед, който да гледа пчели ще съм в супер лоши (меко казано) отношения. А по повод оплакванията - точно за Елин Пелин даже знам за разглеждан случай срещу собственик на котка, която убива гълъби на съсед. Та не е само до членове в закона. Има си правила за агресивни животни и винаги може да се намери решение и по законен път.
                      И какво пречат пчелите в населените места да се отглеждат? Те не са агресивни животни и ако не се закачат, никому не правят лошо. Аз живея почети в промишлена зона. Моята къща е на границата и от срещната страна на улицата са заводи. Пчелите ми гледат точно към заводите, но имота ми е с голяма денивелация и са на височина около 40-50м над улицата. Имайте предвид че в района не летят пчелите, а там където имат паша. В двора ми се виждат единствено пред поилките... В самия център на града има един квартал с ниски постройки и гаражи в имотите. Преди 3-4 години забелязах там на един гараж поставени 10-тина кошера и пчели летящи пред тях. Спрях и говорих със чичката. Каза че нямало проблеми, никой не се оплаквал и бил доволен от пчелите. Само че се съмнявам в качествата меда от тези пчели.

Коментар

Малко е прекалено пчелите да се определят като агресивни животни. Няма никакво място за сравнения между агресивни пчели и агресивни кучета.
                        Темата е специално за ужилванията, а не за видове агресивни животни, така че ви моля да се придържате към нея.
                        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                        0878 23 58 34- Радо

Коментар

Пчелите чак пък агресивни животни ...

Не знаех това за адреналина, амоняк също може да си набавя, знае ли се ...

Кошерите са ми в двора, крайна къща сме, около нас са храсталаци, почти няма как да мине случаен човек около тях, но няма как да знам хората, които идват в нас дали са алергични или не, или още на входа трябва да попълват анкета
                          Аптечката по мое мнение е АБСОЛЮТНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, защото заради нехайство после може да стане много голяма беля ...
                          Последно редактирано от HD; 28-10-13, 15:24.
                          Hristo Draganov
                          http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Наскоро четох за нападение на гигантски стършели в Китай...Е такова нещо не бях виждал..Огромни насекоми..Добре, че ги няма тук! Засега... Иначе аз съм израснал на село и жилен от какво ли не...и си мислех, че имам имунитет..Да ама не Не бях жилен с години и преди време ме ужили една оса..е викам си голяма работа да не ми е за първи път. След 5 минути развих алергична реакция ..студена пот, тресене...Бях на близо до медицинска служба и отидох там и ми помогнаха /урбазон/ Сега си го нося с мен. Ами не знаех, че организма "забравя"...Или ако преди си имал имунитет ..сега може и да нямаш Затова умната..Всъщност тази реакция може да се получи и от ухапване на змия..
                            ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Срещу алергичните реакции няма имунитет. По-скоро нещата са наопаки - алергичната реакция е непремерен имунен отговор. И досущ като всеки имунен отговор, е завинаги.

Коментар

Има нещо странно - някои хора не ги жилят насекоми, други ги скъсват.Майка ми например и калинка да мине покрай нея ще й се залепи.А с тъста ми лятото ходихме покрай една вада в гората, на пикник.Комарите ни съсипаха и трябваше да бягаме рано, него само го кацат и си стоят така без да го жилят.
                                Всеки трети е шести

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X