Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За пчелните ужилвания

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • За пчелните ужилвания

    Здравейте!
    Искам да помоля за компетентен съвет. Напоследък всеки ден ни жилят пчели от кошерите на съседа. Никога преди не сме имали проблем, а хората имат кошери от много отдавна. Преди 2 дни се наложи да откарам баща ми до спешна помощ след 4-5 ужилвания... бяха му се подули ръцете и лицето. Преди десетина дни пък пръскаха блока зад нас с някакви гадости - дали е възможно нещата да са свързани и... какво да се прави?

  • #2
    От: За пчелните ужилвания

    По темата:
    Съседът може да е завъдил друг модел, по-агресивни пчели.
    Първо трябва да се говори с него.

    Коментар


    • #3
      От: За пчелните ужилвания

      Доколкото знам пчелите са си същите, съседа не е от хората, с които може да се говори. Явно нещо се е променило, но Виолета не знае какво.
      Пчеларите да кажат кога пчелите стават агресивни, ако има такова понятие въобще.
      ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
      СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

      Коментар


      • #4
        От: За пчелните ужилвания

        Единсвения случай за който аз съм чувал за висока агресия на пчелите е когато в САЩ оня шемет развъди хибрид между обикновена и африканска пчела. Но не мисля, че случая е същия.
        Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

        Коментар


        • #5
          От: За пчелните ужилвания

          Да, може да има причини в пострадалите. изпотяване, парфюм, алкохол, чесън и т.н. или някой да е дразнил пчелите, да са заболели, да са тровени, варианти много но според мен риска трябва да се намали, да се преместят кошерите, по-далеч веднага.
          Впрочем една жалба е дотатъчна на съседа да му се наложи или да премести кошерите или да вдигне плътна ограда 230 см с незабавен ефект, всичко това го говоря от личен опит.
          Бъдете живи и здрави!

          Коментар


          • #6
            От: За пчелните ужилвания

            Ако има алергични не е лошо да се снабдите с някоя ампула адреналин и урбазон за всеки случай докато дойде линейката .....след 28 минути когато ще е късно.
            Последно редактирано от STROIL; 10-05-13, 21:49. Причина: премахване на цитат
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

            Коментар


            • #7
              От: За пчелните ужилвания

              Съвсем нормално е 1-2 дена пролетно време и 1-2 есента да имате проблеми с пчелите на съседа. Агресивността им ще отмине. Спокойно! Най-общо се дължи на липсата на паша. Развили са се от рапицата преждевременно, сега няма от къде да събират и се ядосватр лесно. При нас се наблюдава същото нещо. Всяка година е така. Просто не навлизайте в близост до кошерите по това време или ползвайте подходящ репелент, който да не им понася.
              Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

              Коментар


              • #8
                От: За пчелните ужилвания

                Това за репелента е хубава идея. Нещо да препоръчате?
                Аз неслучайно казах, че никога досега не е имало толкова много ужилвания, да не кажа, че изобщо не е имало. Според мен има нещо необичайно и очаквах пчеларите да си кажат мнението...

                Коментар


                • #9
                  От: За пчелните ужилвания

                  Ако наблизо има рапица много вероятно е тя да е проблема, въпреки че вече би трябвало да прецъфтява. А по принцип сега е сезон с богата паша за пчелите /акация, конски кестен, цветя и т.н./ което е предпоставка за кротост, не за агресивност. Колко са кошерите на съседа ? И на какво разстояние от двора ви ?
                  Тази земя, по която тъпча сега,
                  тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                  тази земя – не е моя земя,
                  тази земя, простете, е чужда.

                  Коментар


                  • #10
                    От: За пчелните ужилвания

                    Мене пчелите не ме жилят, знам го още от дете. Дядо ми ходеше на пчелина с маска, а аз - само първия път. Хващам ги на цветята с шепа и ги пускам. Но когато съм фиркан, ме гонят от кошера с яко бръмчене и удари по главата, но без жилене.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

                    Коментар


                    • #11
                      От: За пчелните ужилвания

                      Моля ви да се въздържате от спам. А относно темата- не може да се знае, заради какво жилят. Пчелите се дразнят от остри миризми, най-вече и от пот. Възможно е и да е от препарати.
                      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                      0878 23 58 34- Радо

                      Коментар


                      • #12
                        От: За пчелните ужилвания

                        По дискавъри гледах, че силно се дразнят от въглеродния двуокис. Отвориха вентила на една бутилка, и пчелите я налазиха да я жилят.

                        Това за потта или парфюмите според мен е градска легенда. Това, че хората се дразним от тези миризми не означава, че пчелите са същите като нас, и не трябва да пренасяме нашите усещания върху тях.

                        Според мен тези пчели са имали някакъв повод за раздразнение, конкретно от нажиления човек. Какво точно-миризма, феромон, поведение, или нещо друго, което още не е изучено в поведението им-не може да се каже
                        И никакво смислено отдалечаване на кошерите няма да помогне. Да ги измести съседът, да ги измести-колко да ги измести? В най-добрия случай на 100 метра, а най-вероятно на не повече от 40-50 метра, ама надали ще разполага и с толкова място в двора си. Което разстояние е едно нищо за пчелите, те летят по няколко километра...

                        Според мен се успокойте(това към Виолета), агресията е била временна. А ако все пак продължи-тогава вече трябва да се говори със съседа за по-радикални мерки. Например преместване на кошерите на другия край на землището на селото...
                        Има ли желание-има и начин!

                        Коментар


                        • #13
                          От: За пчелните ужилвания

                          Постингът по-горе го написах НЕслучайно. Много животни усещат „миризмата на страха“ и това за тях е повод за агресия. Старите мъже също излъчват подобни миризми. Най-популярни са примерите за нападения от кучета, както и тези от пчели и оси.
                          Това, че хората не ги усещаме не значи, че те не съществуват.
                          За тези, които като г-н Райковски мислят, че това е спам, предлагам да направят малък опит: да доближат собствените си кошери след като са пили по една бира.
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

                          Коментар


                          • #14
                            От: За пчелните ужилвания

                            Хора, моля ви... Баща ми е на 80 години, какви парфюми, просто човекът си ходи из двора, т.е. иска да си ходи из двора както преди. И пчелите жилят не само него, вчера една ми се завря в косата и ме ужили, днес буквално нападаха мен и дъщеря ми... Няма рапица наблизо, а блокът зад нас (там, където видях, че пръскат) е с някаква житна култура, не знам каква точно - пшеница, овес, нещо подобно. Някъде след 19:30 престанаха да ни тормозят, тогава гледах как една пчела се вре в дупки в градината, първо в една, после в друга.
                            Поинтересувах се за репелентите, обаче се оказа, че за да е ефикасно, трябва да се пръскаме през няколко часа, а това не е добра идея. Кошерите са десетина, а съседът на всичкото отгоре твърди, че не били негови, а на брат му, който пък не живее там. Ще се видя и с брат му някак, явно ще трябва да решаваме проблема радикално, но все пак ми е необяснимо какво и защо се случва.

                            Коментар


                            • #15
                              От: За пчелните ужилвания

                              Виждала съм как момиче си отива от ужилване, за минути спря да диша, колабира, поду се цялата и от бърза помощ трябваше да и счупят един зъб, за да могат да и отворят устата да и извадят езика, и да и сложат кислород, бяха готови да и направят и трахеотомия. Вените и бяха колабирали и връщаха кръвта обратно в системата, която и набучиха, та....само който не го е изпитал, не знае какво е. Спасиха я, бутнаха и 2-3 инжекции за секунди, но казаха, че за минутки се е касаело дали ще оцелее. Животинките не са виновни, но са много опасни за алергични хора. Мен ме ухапа една мини стоножка и на втората минута вече едва дишах...спасиха ме пак с инжекции на време. Вили, вземете мерки, ако трябва - допитайте се до общината за съответните действия. Макар, че на общината много-много не и пука...Изборите в момента са по- важни от един човешки живот.
                              Последно редактирано от Dan7; 11-05-13, 04:09.

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X