Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Микроклимат за пчелен кошер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Микроклимат за пчелен кошер

Първоначално публикуван от MIK Преглед на мнение
    Поредното неграмотно изказване .През лятото през(по време на ) деня е топло и не( )трябва подгряване , но през нощта,за да се подържа определена температура , влажност и поток на въздуха ще накара самите пчели да си почиват ,а като си почиват през нощта те ще са по работоспособни през деня и съответно (при тях е характерно че)-това в скобите може да го запазиш за друг пост) ще живеят и по дълго , което води до увеле(и)чаване на броя на пчелите в семейството .И като вървим по веригата и повече(с количеството намалява и качеството-трето поколение пчелар съм) приток на мед. Това е всичко не е сложно, просто създаваш условия на семейството . Това се равнява ако имаш климатик през лятото и работиш един ден с него и един ден без него .Денят в който си ползвал климатика свършваш повече работа , по не се измаряш(изморяваш) и така нататък .Това е.
    ...........Ох, изморих се да проверявам тия писмени упражнения.Тия ученици не се упражняват.Иначе за шантавата ти идея ,която по презумпция е безсмислена ,мисля че колегите ти намекваха много пъти да се откажеш-това ти го казвам в най-добронамерен план.Неупотребата на основни изразни средства променя понякога неузнаваемо и неразбираемо смисъла на писмената реч.
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Той дявола като си нямал работа ,че си таковал децата.Шантава ми се чини цялата тая работа,че искате да заместите Майката природа.Оставете животинките на мира ,те знаят много добре да се грижат за себе си.При минимални ваши усилия.Говоря от неволен 15 годишен опит, ако е от значение.

Коментар

Ами като не ви допада темата вървете в друга тема . А ти приятел и 100 години опит да имаш ако не си смъкнеш слънчевите очила да погледнеш на къде върви света то ще си останеш само с опита и 20 кг мед от кошер .

Коментар

Ами като не ви допада темата вървете в друга тема . А ти приятел и 100 години опит да имаш ако не си смъкнеш слънчевите очила да погледнеш на къде върви света то ще си останеш само с опита и 20 кг мед от кошер .
          Най-големия паметник,който човечеството трябва да издигне,е паметник на пчелното семейство.Ако хипотетично всички пчели загинат в един миг на Земята останалите видове (вкл.човека)ще загинат след три години от продоволствена криза(опрашването на растителнте видове).За щастие твоята идея няма да допринесе за този апокалипсис(може би инсектицидите се стараят повече),защото няма да получи голямо разпространение.Поздрави.
          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Гледам, че така или иначе си решил да дадеш едни пари ... ок, няма да те разубеждавам, дори няма да се усмихвам догодина, когато все пак разбереш, че си вътре, дори с повече пари, отколкото си дал за контролер, акумулатори и т.н. Собствения опит учи най-добре.

Предвид, че пчелите, така или иначе, си поддържат нужната температура в центъра на "кълбото", ти трябва съвсем малка добавка (тоест, въобще не трябва, но ... казах, че няма да го обсъждам). Което значи, че датчика на контролера трябва да е близо до средата на кълбото. Влажността се регулира още по-просто, без никакви вентилатори. Просто в единия край на нагревателя слагаш влажно парцалче, грубо казано. И гледаш да не прекаляваш.
            От там нататък става малко интересно, какво ще правят пчелите, които са в периферията на кълбото и, още по-интересно, ако наистина сложиш вентилатор, колко време ще им трябва, за да го замажат с восък. Или просто да избягат.

Продължавам да мисля, че цялата идея в този си вид е близка до безумието, но ... понеже изрично помоли да не се обсъжда, ще си трая...
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

И по 60кг. съм вадил от кошер приятелю от горато ама нейсе.А там където си се запътил и пари да ми дават не отивам.

Коментар

Поредното неграмотно изказване .През лятото през деня е топло и нетрябва подгряване , но през нощта да се подържа определена температура , влажност и поток на въздуха кара самите пчели да си почиват ,а като си почиват през нощта те са по работоспособни през деня и съответно при тях е характерно че ще живеят и по дълго , което води до увелечаване на броя на пчелите в семейството .И като вървим по веригата и повече приток на мед. Това е всичко не е сложно просто създаваш условия на семейството . Това се равнява ако имаш климатик през лятото и работиш един ден с него и един ден без него .Денят в който си ползвал климатика свършваш повече работа , по не се измаряш и така нататък .Това е.
                Какво подгряване през нощта като всички пчели са в кошера, съответно отделят достатъчно топлина. Пчелите никога не почиват, освен в случаите когато няма какво да правят, независимо нощ или ден.А няма ли какво да правят почват подготовката за роене. При активно събиране на нектар, пчелите които летят през деня (независимо за вода или нектар и прашец) през нощта помагат във вентилирането на кошера.

Не си представям каква нужда имат от топлина лятно време през нощта, тя само ще им пречи.
                ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Ами прочети отначалото темата. Точно през нощта правиш вентилирането на въздуха и то със скорост 0,1 м в секунда .Ако ти го правиш какво ще правят пчелите .Помисли малко .

Коментар

Аз съм я чел и зная какво пише.
                    Какво ще правят пчелите?

Виждал ли си пчели от външната страна на кошера (през нощта)? Знаеш ли какво се случва след това?
                    ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Явно това ще е последното което ще напиша защото в Бг ако искаш нещо то Ганьо не ти дава идеи а гледа да унищожи твоите защото просто го мързи .Стигнах до извода какво е нужно да направя за което благодаря на всички които помогнаха . Започвам с изграждането и закупуването на нужните неща . И пак успех на всички .

Коментар

MIK, все пак, пускай сведения как вървят нещата.

Коментар

Явно това ще е последното което ще напиша защото в Бг ако искаш нещо то Ганьо не ти дава идеи а гледа да унищожи твоите защото просто го мързи .Стигнах до извода какво е нужно да направя за което благодаря на всички които помогнаха . Започвам с изграждането и закупуването на нужните неща . И пак успех на всички .
                          Много тънкообиден го даваш, а нас като обиждаш си мълчим.Чудно ми е кой е всезнайкото от тук пишещите и приема мненията, които му изнасят?
                          Защо си мислиш, че никой не е пробвал описаната комедия, мислиш че ние не сме чели и пробвали и ти си първия.

Не ми отговори на въпросите, защото отговора не ти харесва, нали?

Успех.
                          ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Е, ако съм те обидил нещо ,извинявай,НО-една пчела в активния период живее 45 дни със или без твоята помощ.Една пчела ако и отнемеш работата почва да мисли за глупости-т.е.за роене ит.н.Тои колегата Начев ти го е казал,ма успех все пак,ти може би ще си първия сдобил се с непрекъснат цикъл на медодобив.

Коментар

И въпреки всичко обичам лудите хора . Ако темата е интересна всичко върви с нови сили . На изложението поръчах 10 кошера от унгарския модел с електроника . Чаках 2 месеца и няма и няма .И накрая ми върнаха парите . Веднага намерих два в Разград и ги взех за да схвана модела им . И всичко започна .Поръчах да ми направят нов модел кошери които събрах като модели от 3 вида което е най доброто в момента в света и естествено го правят сега . Електрониката няма да е електроника а всичко ще е механика движена от 12 волта което е много добре .А относно отоплението през ранна пролет на кошерите и късна есен ще бъде с биомаса ,защото това излиза най добро и изгодно . Ако е с нагреватели ще консумират доста ток и ще свършват акумулатора . А от акумулатора който ще е 185 амперчаса ще консумират 2 вентилатора като тия за компютрите ,един контролер ,10 електомоторчета за чистачки от кола ,два механични часовника единия от които на 220 волта но ще е с инвертор и 3 релета .Поне за сега това ще е модела освен ако този който прави електрониката не промени нещо което да дърпа по малко ток .Но според неговите изчискления за сега един акумулатор трябва да издържи поне 20 дни , защото консумирането на ток без вентилаторите е 3-5 секунди на 6 часа което ни устройва.Така че пъзела се събира по малко и срока е до есента ,защото има още доста неща да се правят като 2 ремаркета за по 10 кошера, рамки и стойка за рамките които малко за сега са проблем. Но за сега .При мен има ли проблем винаги има и решение .Така че ще стане .Интересното е че от пчеларите досега никой не се съгласява с всичко това и всеки вика много пари ще отидат , но като им кажа технологията и чакат само момента да видят какво ще стане за да го направят и те което на мен ми харесва . Остава при мен да събера всичко в едно и ако успея да напълня това лято 20те кошера , за да мога да започна на пролет с пълна сила и да видя ефекта от всичко .Дано това което написах не възбуди спор а само приятни емоции усмивки . И да допълня . Тук говоря за технология в която въобще не се използват химикали за лекуване , което е добро съответно за качеството на меда . И за да не се получи спор това което е от мен измислено е едва една пета .Всичко друго е взето от света и поне смятам е много добро.
                              Последно редактирано от MIK; 30-04-11, 06:11. Причина: допълнение

Коментар

Колега, няма лошо в спора, така се ражда истината

Успех с пробите.
                                ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X