Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как си пазите градината от крадци?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как си пазите градината от крадци?

Много обичат да ни наричат расисти нетолерантни и как да е....

Я франсетата как бързо забравиха и либертето и егалитето и особенно фратернитето когато става дума за цигани

Значи търпят всякакви негри и араби ама наште цигани им дойдеха дохаки...Те така нека видят цигания що е....

Има една книга „сблъсъкът на цивилизациите“ ама това при нас не е сблъсък между цивилизации а сбъсък между цивилизовани що годе и един странично развиващ се клон на човечеството ...нещо като апендикс ...глух клон на развитиене водещ на никаде..

Освен и ние да поемеме по тоя „нево дром“и да приключи декадата на включванетопа кой къде се е включил е друг вапрос
    К мирной жизни не пригоден.
    Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
    ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Ми нека ни наричат. Аз нямам проблем с нито една раса. Толерантен съм даже, и то много. За съжаление с мургавите проблема ще се задълбочава. Имам чувството, че от европата нарочно създават отганизации в БГ където наливат пари само и само мургавите да стоят тук, а не да хукнат по белия свят. За съжаление в дългосрочен план прогнозата е неблагоприятна. Историята е показала, че велики цивилизация са престанали да съществуват заради въпросния "глух клон".

Та на въпроса за опазването. Ония ден видях една малка частна постройка, от която миналия месец са откраднали доста крупна сума. Сега забелязах кабел към оградата. Явно са си решили проблема до някаква степен.

Догодина ми предстои ремонт на вилата и мисля лятото да съм там често, че в града е много горещо. Основна роля в обектовата сигурност ще изиграе куче, голямо, зло и гладно. За съжаление в този район метода с превенцията не важи, понеже на близко има село в доста многочислено циганско село. За сега ще разчитам на куче и на някой друг залп от време на време, ей тъй да се покаже присъствие и да се демонстрира сила и надмощие. От камери, аларми и СОТ мисля, че няма смисъл.
      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Покрай новините за село Телиш, Плевенско, прочетох, че там местните хора са решили проблема с краденето от градините и нивите, като са се обърнали към частна фирма да ги пази. И резултатът е налице - няма кражби. Затова са против твърдението на управляващите, че престъпност може да се очаква от всеки./един вид, ама моля ви се, примирете се, че всеки е престъпен!?/.

Значи, има начин, но вероятно в случая трудното е да се намерят хора или дружество/фирма за охрана.

Подробности не знам, но явно че става при добро желание. Доволни са не само възложителите на охраната, а и охраната - това си е работа и работни места, а в днешно време безработицата е голям проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от n_petrova Преглед на мнение
          Покрай новините за село Телиш, Плевенско, прочетох, че там местните хора са решили проблема с краденето от градините и нивите, като са се обърнали към частна фирма да ги пази...
          И в наше село има селски патрули, но ефект няма, понеже "наши" хора шетат... Имаше и фирма... Нещата са специфични навсякъде. Като се затегне положението някъде, крадците налазват по съседни села...
          Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
            ефект няма, понеже "наши" хора шетат... Имаше и фирма..
            Много зависи на кого казваш "наш". Понякога хората казват "наш" на този, който само на думи е техен, а иначе държи отсрещната страна.
            Да не би там да е грешката - от прекалена необоснована вяра и от недоглеждане на действията на този "наш"?

Правилно е казано, и не от мен, - който търси начин - намира, който търси причина - пак намира. И в двата случая намира каквото търси.

Коментар

окрай новините за село Телиш, Плевенско, прочетох, че там местните хора са решили проблема с краденето от градините и нивите, като са се обърнали към частна фирма да ги пази...
              Така, добре, донякъде това е добра новини. А МВР къде е в случая? И защо гражданина трябва да плаща за нещо, което му се полага, което му е даденост, щом си плаща данъциите.

Коментар

Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение
                Така, добре, донякъде това е добра новини. А МВР къде е в случая? И защо гражданина трябва да плаща за нещо, което му се полага, което му е даденост, щом си плаща данъциите.
                Защото си е платил данъците в аванс и не може да ги иска обратно при неизвършена работа. Но затова пък на него/гражданина-селянин.../ могат да му държат сметка, ако не ги плати, и още как.

Какъв е смисъла от тези институции, аз лично не разбирам.

Всъщност защо въпросът е към мен, питай тях.

Коментар

Много ще е хубаво ако в България вкарат закона, за частната собственост. Както е в Америка.
                  Някой ако ми влезне в двора, без да ми мигне окото мога да го направя на дроб-сърма.
                  Тогава определено всичко ще е по - различно.

Коментар

Първоначално публикуван от n_petrova Преглед на мнение
                    Много зависи на кого казваш "наш". .
                    Написах го в смисъл "местни". Не им е трудно да излезнат "по работа" когато му е кеф, да се скрият бързо и т.н. ...
                    Виж, приходящите до някъде е друго: денем се набиват на очи, а нощем могат да налетят на пазач или патрулка (които обикалят също периодично), не познават добре района. Приходящите не познават добре и хората - всяко село има по някой бивш военен/полицай а и ловци, дето местните ги знаят, че не се замислят да вадят чифтето. Също и не са напълно информирани кой кога си е в дома...
                    В Телиш мисля се бореха именно с крадци от съседни села.
                    Партизанщина, трудно е...
                    Последно редактирано от p-pleven; 14-11-13, 09:33.
                    Публикувайте отговор

Коментар

Щом са имали успех, значи по принцип е възможно. Сигурно има някакви разлики в начините, подходите и методите, които са от значение, иначе защо има различни резултати?
                      Обмяна на опит май му казваха.

А може би са съставили правилен анализ на взаимодействието на съставните части на задачата - и оттам - правилно решение.
                      По принцип не може от грешен анализ да се получи верно решение - някъде нещо се губи или недооценява, или погрешно се оценява. Когато няма резултат, значи някъде нещо не е верно, анализът не е като трябва.
                      В училище имаше едни задачи за пълнене на басейни от няколко тръби. И ако не направиш верен анализ, няма решение. И в живота е така.

п.п Истината винаги е пределно проста и не е далеч - това е характерно за нея.
                      Само лъжата е сложна.
                      Последно редактирано от n_petrova; 14-11-13, 13:38.

Коментар

Не можеш и не трябва да я пазиш, не е ЕВРОПЕЙСКО.
                        "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

М да, не е европейско. Само че какво европейско има в БГ? Произхода ни? Гените ни? Манталитета ни? Братята от индо произход ли?

Коментар

Колите! Другото всичко е - глупост.
                            Само Европейци си харчат тук парите и създават разни фирми. А, ние не сме никакви европейци!

Коментар

Първоначално публикуван от Dimitar.Dimitrov Преглед на мнение
                              ... А, ние не сме никакви европейци!
                              Разбира се, че не сме европейци като тези в европата.
                              Между нас няма такива като кралица Изабел Кастилска и останалите крале, които са се къпали два пъти в живота си - един път при кръщенето, и втори път на свадбата. За другите да не говорим. Перуки с въшки не сме носили. Нашата култура не е такава.
                              Между нас няма такива, които са изхвърляли екскрементите си на улицата, право на главите на минувачите.

И по този начин да са си решавали своите проблеми за чужда сметка.
                              А манталитета на европейците не се е променил и до сега.

И до ден днешен принципът им е да решат своите проблеми за чужда сметка - така е с всяко нещо - то не беше ток, не беше вода ....че дори и Хитлер е обещавал чуждите земи на войниците си, за да воюват...
                              каквото и да погледне човек, е все така. Манталитет не се променя току тъй. Само се облича в нови дрехи /на царя/.

Обаче, и при нас има хора, дето му вЕрват, и му служат, на манталитета и на европейската ценност.
                              А пък какви добрини сме видели от тях, и Ньой, и подкрепа, и внос на европейска ценност..., че видиш ли, всички сме били престъпни примерно/каква наглост!!!/... ами че преди 1990 г хората по селата даже не се заключваха нощем... такова явление като крадене на градини и къщи даже не съществуваше/по селата имам предвид/
                              Последно редактирано от n_petrova; 15-11-13, 09:14.

Коментар

И кво ся, пак ли ще си помпим БеГе-самочувствието, като дирим кусурите на "европейците"... Да бехме открили барем една Америка или пътя до Индия (поне е по-близко и по суша)...
                                Сичко опира до закон. Сега законотворците са заети да си оправят масрафа. Имайте търпение!
                                Публикувайте отговор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X