Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сливова градина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Сливова градина

Я сподели малко повече, Тирам и Топсин не са ли с еднакво действие? Предполагам не пречи да се смесват трите, но това променя количествата? Колко време след цъфтежа трябва да се третира?
    Благодаря ти предварително
    LZ1DWW

Коментар

Тирам и Топсин са фунгициди-от една група,използват се за болести по овошкете.Аз ги редувам.
      Нурелето е инсектицид за борба с вредителите-оси,въшки и др.
      Третирам след преминаване на две-трети от цъфтежа.След това по схема или зависи от времето-дали вали.

Коментар

Дайте съвет.
        Имам една наследствена ливада /около 40 дка./ на около 600м. надморско равнище и се чудя как да я оползотворя та да докарва по нещо ако не на мен то поне на децата. Мислех билки или някакви дръвчета, минава ми мисълта за сливи та за това пиша тук. Ливадата е оградена от гора и може да се полива само механизирано.Каква техника ще ми трябва или да ползвам наемна?
        Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
        Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
          Дайте съвет.
          Имам една наследствена ливада /около 40 дка./ на около 600м. надморско равнище и се чудя как да я оползотворя та да докарва по нещо ако не на мен то поне на децата. Мислех билки или някакви дръвчета, минава ми мисълта за сливи та за това пиша тук. Ливадата е оградена от гора и може да се полива само механизирано.Каква техника ще ми трябва или да ползвам наемна?
          Огледай се какво расте около ливадата и си направи гора о същото. Говоря за дървета. Дърветата в повечето случаи се поливат веднъж в годината, което прави проблема с поливането нищожен.
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Митко (smile) Преглед на мнение
            Я сподели малко повече, Тирам и Топсин не са ли с еднакво действие? Предполагам не пречи да се смесват трите, но това променя количествата? Колко време след цъфтежа трябва да се третира?
            Благодаря ти предварително
            Аз ги пръскам със смес от трите прапарата на края на цъфтежа,когато около 75% от дървото е прецъфтяло.Слагам по 1 супена лъжица от топсина и тирама и 1 капачка от нурелето за 10л.Така ми го е препоръчал един браговчед който отглежда 500дк сливи.

Коментар

Напръсках ги. Продавачката ми каза да сложа 3 сл топсин и 1 капачка нуреле на 10 литра. 2 часа след като приключих се изля сериозен дъжд, та май ще повторя след 10тина дни
              LZ1DWW

Коментар

Първоначално публикуван от pepihm Преглед на мнение
                Аз ги пръскам със смес от трите прапарата на края на цъфтежа,когато около 75% от дървото е прецъфтяло...
                Да не изтровиш пчеличките по тоя начин ?? Нали знаете, че се пръска след като се приберат в кошера. Трябва и температурата навън да е под 25С, защото над тази температура ефективността на нурелето пада катастрофално.
                Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                0888 315 794
                LZ1UPI
                A1 (Rh+)

Коментар

Аз по принцип пръскам винаги привечер по хлад та да има време препарата да действа,иначе в жегата се изпарява веднага и я подействал,я не, все пак растението му трябва време да го обсорбира,а и пчелите са се прибрали вече.

Коментар

В Искърския пролом растът сини сливи-жътварки, защото зреят по жътва. Ако няма мраз през цъфтежа, раждат много сравнително дребни, но много сладки сливи. Стават за ядене, сушене, сладко и ракия. Не искат никакви грижи.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Здравейте!
                      Темата е малко стара, но ще пиша тук тъй като ще питам относно сливова градина и няма смисъл да отварям нова...

На есен мисля да си създам и аз сливова градинка (малка от порядъка на 5 дка). Мястото ми се намира в Тетевенския Балкан на около 700 м н.в. В момента е нещо между ливада и овощна градина от джанки (има по 6-7 бр. дървета на дка). Идеята ми е да го почистя от тия джанки, както и от навлизащата горска растителност в имота (тъй като и той е ограден от гора). Основния ми проблем е, че терена е силно наклонен. Въпроса ми е какво може да ме възпрепятства и как ще се отрази този наклон на градината? Въобще да се захващам ли или да го оставам да буренясва на спокойствие?

Благодаря предварително!

Коментар

Наклона няма да повлияе на дърветата, но трябва да има възможност да се влезе с трактор. Трябва редовете ти да са по наклона за да нямаш проблеми с техниката. Другия вариант е да си го правиш на тераси. На моето село двора е с голям наклон. Около 2 дка бяха засадени с лозе направено на тераси за да може лесно да се работи. Редовете бяха широки около 2м, а денивелацията между редовете беше около метър. За мене ако има възможност за терасиране на терена е по-добрия вариант. Иначе трябва да се обработва само от горе на долу. При терасирането и в двете посоки се обработва. Ние обработвахме имота с мотоблок. Дядо ми го е обръщал при излизане от единия ред и слизане на долния ред. Щетите бяха само смачкан резервоар и счупен въздушен филтър.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                        X