Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Уплашено куче?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Уплашено куче?!

Проблема е следния кучето ми от 2дена нещо не е както преди,вчера се върнахме от разходка и директно си се прибра в клетката в която я държа в двора което до сега никога не е било.Отделно забелязах,че по цялата клетка беше разхвърляла пуха от леглото си,най кофтито беше,че сутринта когато отидох да я пусна тя не смее да излезе и днес цял ден е така,седи вътре и от време на време си доразскъва останалото от леглото СЪМНЯВАМ СЕ ДА НЕ Е БЯС?

П.С. Просто това чудо до сега не е било,винаги е била много енергична,отделно има друга колиба в деора,която не е заградена в момента успях някакси да я изкарам от колибата и сега се е завряла в другата и не излиза и от там.
    Последно редактирано от matador; 06-06-10, 12:45.
    [SIZE=5][SIZE=2][/SIZE]

[/SIZE]

От: Уплашено куче?!

Моята го направи този номер преди 5 години след една буря с много гръмотевици. И на мен ми мина същата мисъл защото това са симптомите на бяс.След това се успокои.След 3-4 дни.

Коментар

На колко години е и каква порода?

Коментар

На 3години е майката и е Вълчак,а бащата Немска овчарка
        [SIZE=5][SIZE=2][/SIZE]

[/SIZE]

Коментар

"Немска овчарка" - ясно, ама тази порода "Вълчак", каква е?
          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Да не би пък да е бременна? Или да кара мнима бременност? След като е уплашена, как се държа на разходката? На уплашеното куче опашката му е чак под корема, ушите са прилепени към главата, изгърбено е, с разширени зеници... Грозна работа! Освен буря, може да се е уплашила и от пиратки, ловджии, някакво издумкване от паднала ламарина, кола, мотор без заглушител... Помисли от какво може да се е ошашавила. Носът сух ли й е? (ако е сух е признак на повишена температура). Ако е бяс- би трябвало да има рана от ухапване. Има ли каишка с/у кърлежи? Не знам дали от тях се хваща точно бяс?!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC00661.jpg
Прегледи:4
Размер:205.8 КБ
ID:5183531 Аз лично знам,че казват Вълчак на изцяло черна Немска овчарка ,извинявам се предварително,ако греша! А отностно кучето на разходката си беше всичко нормално,носа и е сух!
              [SIZE=5][SIZE=2][/SIZE]

[/SIZE]

Коментар

Това на снимката си е немска овчарка, а "вълчак" казват често ако е със сив цвят и не е с ниска задница.
                Нещо подобно е чешкия вълчак:

Прикачени файлове

Коментар

Прието е, черните да се наричат "Белгийска овчарка", но това не е важно...
                  Според мен кучето не е уплашено, а болно.
                  Потърси консултация с добър ветеринар!
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от matador Преглед на мнение
                    [ATTACH=CONFIG]215377[/ATTACH] Аз лично знам,че казват Вълчак на изцяло черна Немска овчарка ,извинявам се предварително,ако греша! А отностно кучето на разходката си беше всичко нормално,носа и е сух!
                    Не може всичко да е било нормално по време на разходката, спомни си как е протекла.Носът и е сух, това е индикация за болест или стрес, погледни зениците разширени ли са, както ти писа и "комисар", ушите също трябва да са хладни.
                    За мен това не е бяс, а стрес от нещо, млада е, за да се укрие.Укриването при старите има само една причина...
                    Огледай лапите, да не се е наранила и да пробва да се лекува сама-осили, кърлежи, трън, впоследствие проникнал навътре, след сравнително твърдите възглавнички на лапите.
                    Ако всичко гореизброено не съвпада-кръвна проба.

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                    Прието е, черните да се наричат "Белгийска овчарка", но това не е важно...
                    Според мен кучето не е уплашено, а болно.
                    Потърси консултация с добър ветеринар!
                    Черните са си немски овчарки, но иначе са познати като "канадска овчарка" или "канадски вълк".Някакви легенди, дошли до наши времена, от времето на "Клондайк".
                    Както и че сиви, с тънка костна структура, високи и с непропаднала задница-източноеропейски овчарки.
                    И това си има обяснение-братята грандомани, който не е виждал ротвайлер от руско котило или "московская сторожевая",той не е наясно.
                    Последно редактирано от maxxx; 06-06-10, 13:03.

Коментар

Ако е наранила лапите- ще накуцва и ще се опитва да ближе болното място. Наблюдавай я днес- пие ли вода, яде ли, изпражненията й какви са... Може и да е намерила нещо неподходящо за ядене из двора. Ако и утре е така- заведи я на доктор. Може пък да е възпаление на аналните жлези в тежка форма. От три "вълчака" досега, два от тях си го правеха това възпаление. Ще кажеш, че са "абонирани" за този проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение
                        Ако е наранила лапите- ще накуцва и ще се опитва да ближе болното място. Наблюдавай я днес- пие ли вода, яде ли, изпражненията й какви са... Може и да е намерила нещо неподходящо за ядене из двора. Ако и утре е така- заведи я на доктор. Може пък да е възпаление на аналните жлези в тежка форма. От три "вълчака" досега, два от тях си го правеха това възпаление. Ще кажеш, че са "абонирани" за този проблем.
                        Анални жлези за такова кратко време да подсърдят организма, не вярвам.След като си кучкар/и на мен аватара ми е трета овчарка/, знаеш, че първо почват с хапане на тазовите кости или първите прешлени на опашката след торса.
                        ...пресен пример, днес-моят не куца, прибира се нормално след разходка и изведнъж взе да диша тежко и да прибягва из къщата, не го свърта, а външно-нищо.В едната лапа между възглавничките набити репейчета/от дребните,колкото зрънца чер пипер/.А, и един осил, вече е превързан с ихтиол-понеже е дългокосмест, все хващаме влака на последната спирка.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                          Черните са си немски овчарки, но иначе са познати като "канадска овчарка" или "канадски вълк".Някакви легенди, дошли до наши времена, от времето на "Клондайк".
                          Както и че сиви, с тънка костна структура, високи и с непропаднала задница-източноеропейски овчарки.
                          Напълно съгласен! И аз тъй щях да пиша, но понеже темата е за друго...

Коментар

Изпражненията са и нормални,пие вода излиза от колибата разходи се малко и пак си влиза сега погледнах пак носа-влажен е.Преди малко,беше хванала някакъв таралеж в двора и си играеше с него и го лаеше след това пак си се прибра и всичко от начало.Направи ми впечатление,че иска да си влезне в клетката но аз съм я затворил и съм я пуснал да си ходи по двора,но както казах тя се завря в другата колиба.Според мен е стрес и другото което е сутринта видях,че като чуе по-странни шумове започва да трепери и и беше леко червено около зениците-сега не е! Идва въпроса как да се преборим със стреса?
                            [SIZE=5][SIZE=2][/SIZE]

[/SIZE]

Коментар

Първоначално публикуван от matador Преглед на мнение
                              Изпражненията са и нормални,пие вода излиза от колибата разходи се малко и пак си влиза сега погледнах пак носа-влажен е.Преди малко,беше хванала някакъв таралеж в двора и си играеше с него и го лаеше след това пак си се прибра и всичко от начало.Направи ми впечатление,че иска да си влезне в клетката но аз съм я затворил и съм я пуснал да си ходи по двора,но както казах тя се завря в другата колиба...
                              Нормално е носът й да е сух, ако е спала до преди малко. Остави я на мира и само я наблюдавай ден- два. Остава въпросът за бременността- кога беше разгонена за последно?
                              Женски му работи- можеш ли ги разбра...?!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X