Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новите изисквания за отглеждане на прасета?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Новите изисквания за отглеждане на прасета?

Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
    Да де, и аз така искам, въпроса е в магазина да имаш гаранция за качество и безвредност.
    В момента всичко по магазините в БГ има етикет за "гаранция за качество и безвредност". Ти вярваш ли на тях? Вярваш ли на думите в рекламите? И един мармот... Вярваш ли на монополистите, че ще подобрят качеството, ако досега не са го направили?
    Разликата е, че в т.нар. "лицензирани" няма да те пуснат и да погледнеш, докато при Volk може да се убедиш на място.
    Последно редактирано от Rabin; 13-05-10, 00:11.

Коментар

Стига бе! За малко да изпадна в кома от цялата тая дивотия... Наистина ли има подобни разпоретби? Живеем на уникално място!!!
      диф сеуянин със самоует - www.rif4x4.bg

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
        В момента всичко по магазините в БГ има етикет за "гаранция за качество и безвредност". Ти вярваш ли на тях? Вярваш ли на думите в рекламите? И един мармот... Вярваш ли на монополистите, че ще подобрят качеството, ако досега не са го направили?
        Аз не вярвам.
        Какъв е пътя обаче, да се гарантира качество?

Коментар

Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
          Какъв е пътя обаче, да се гарантира качество?
          По нашите ширини - да си го гарантираш сам! Поколението ни е израснало в годините на лъжата, тарикатите-балъците, далаверата, пирамидите... Не мож поправи манталитет с разпоредби. Те са за гърч на дребни риби.

Коментар

Преди 7 години ако на някой му кажеше на "свинаря"че ще плаща осигуровки,щеше да се напикае от смях.А днес се напиква ако не е платил..................
            След някоя друга година "селските" говедовъди ще се съобразяват със какво ли не, и никой няма да е в състояниое да им "помага".И к'во от т'ва ???Нормално.Каквото за всички такова и за местния говедар...а моята улица без животински изпражнения..........

ПС:МОля всичко защитици на нередените неща да ме прощават !!!
            "Я така го мислим,мене ми не требе дЖокер...."

На мен ми писна от мними месопроизводители на ЕКО продукция и на месо от "свободни" животни...Въпроса е не дали а кога ще ги изконтролират и тях...и колкото по-скоро,толкова по-добре .
            Последно редактирано от adwokat; 13-05-10, 01:09.
            Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
            NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Европейските стандарти и изисквания са само добро оправдание за да се изцедят последните капки кръв от българския производител. Няма да има по-качествено месо в магазина, ще има фалирали фермери и непрекъснат кордон от тирове с европейска мърша на път за България ...

Коментар

Това е истина! Никой не мисли как да оправи нещата. Просто някой си е създал лоби и сега се намества удобно и доволен потрива ръчички в очакване на голямата заработка.
                диф сеуянин със самоует - www.rif4x4.bg

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
                  На мен ми писна от мними месопроизводители на ЕКО продукция и на месо от "свободни" животни...Въпроса е не дали а кога ще ги изконтролират и тях...и колкото по-скоро,толкова по-добре .
                  Това показва, колко заблуден е стандартния клиент на Карфуракис!

Дано не прозвучи обидно, но ние с теб се храним с коренноразлични неща, като имам подозрение, че киселото ти мляко ще бъде любезно отказано от моите аристократични свинки, в случай че им го предложа!

За салатите не говоря, вземи вчерашния вестик и ще отриеш как в едно растение са вкарани 7 вида пестициди и какво ли още не и може да издържи на витрината месец! Това е от "лицензираните" и вкарани в големите вериги!

Коментар

Искам да си купувам продукти от хора като Volk, и не искам някой алчен мозък да решава вместо мен дали това е редно и законно!
                    Това пък е моят "лиценз" адвокате и нямам никакво намерение да го губя!

Поздрави и добър апетит!

Коментар

Ще си развалите настоението с такъв спор ......
                      И двамата имате право . Не спорете, а се замислете .
                      1. Наистина който пуска в големите мрежи хран. магазини - трябва да има лиценз, който включва ЕЖЕДНЕВЕН контрол на входа , по време на производството и на изхода за месото. Така е редно и правилно, защото шефофете на холдинга не могат да обхванат целия процес. Говорим за хиляди тонове на месец продукция. Ако няма собствен ветеринарен и поточен контрол кой ще защити името на производителя . Нали си е бизнес .
                      2. Волк - ти си отговаряш за своята продукция еднолично. Познаваш процеса от входа до изхода и го контролираш. Всичко ти е на длан . За това и не ти трябва лиценз - ти си лиценза. Това е истината за хората които те познават .
                      И така двете възможности за производство на месо са нормални и трябва да съществуват заедно . Те не си противоречат или сблъскват .Те се допълват взаимно.
                      Това е интереса на обществото и този интерес трябва да запазим ние . А не да ни налагат някакви неприемливи норми.
                      Ето защо мисля, че спор м/у вас няма ( не трябва да има ).
                      Колкото повече избор имаме, толкова по-добре за всички.
                      А те - лошите производители се разчуват и .... окапват сами или се променят според нормите .
                      Айде да ви е вкусна пържолата - кой каквато я обича !

Коментар

От затриването на родното селско стопанство власта има няколко ползи;Нейни хора лапат милиони от вноса на чуждо производство
                        Нейни хора прилапаха земята в по богатите крайща и въведоха като в Африка монокултурно земеделие характерно за третия свят с продукция за износ.Вместо в едно село да има двайсет земеделци с тяхна си техника има един двама арендатори представители на офшорни фирми и селяните стават крепостни.

За власта е най добре народа да е беден и гладен не мислещ и лесноманиполируем
                        К мирной жизни не пригоден.
                        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                          ...
                          А те - лошите производители се разчуват и .... окапват сами или се променят според нормите .
                          ...
                          От години наблюдавам едни фирми дето изкарват нискокачествена храна, ако може да се нарече така. Живи и здрави са си фирмите, мнозинство са хората, купуващи според рекламите.

Коментар

От години наблюдавам едни фирми дето изкарват нискокачествена храна, ако може да се нарече така. Живи и здрави са си фирмите, мнозинство са хората, купуващи според рекламите.
                            За жалост сме потребителско общество. А стандарта ни е такъв, че евтиното ни е "по-сърце", а качеството ..... за него ще мислим по-късно.....
                            При такава нагласа как няма ниското качество да е стандарт.
                            Моето мнение е :
                            Някой има полза ние да сме бедни, малко образовани, неамбициозни и послушни. Това се потвърждава последните 21 години. И резултата е точно този - евтина, нискокачествена храна за същите такива хора.
                            Жалко е да го кажа, но и аз съм в този кюп.
                            Приемам го като временно състояние......дано края на това "временно" е близо.
                            Като че ли зависи от НАС ?
                            Сега се замислям - дали прасетата не сме ние ? Кофти мисъл

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
                              ... И резултата е точно този - евтина, нискокачествена храна за същите такива хора.
                              Жалко е да го кажа, но и аз съм в този кюп.
                              Приемам го като временно състояние......дано края на това "временно" е близо.
                              Като че ли зависи от НАС ?
                              Сега се замислям - дали прасетата не сме ние ? Кофти мисъл
                              От кого според теб зависи? Като го осъзнаваш що купуваш боклуци?
                              Между другото съм пробвал котарака дали ще хапне едни кебапчета дето ги продават на пазара. Гладен беше и пак неще. Подуши и ме изгледа едно такова странно! По-зле от животните сме в някои отношения. Поне доколкото мога избягвам мизериите. На Поморие обикалях като ударен самолет да си търся свястна закуска. Освен мен друг не питал кво има вътре. И чужденците ядяли и не питали, значи всичко е наред... Не сме и потребителско общество даже, те поне са свикнали да има някакво гарантирано качество. И да се намери свястна храна е трудно и скъпо, но не невъзможно. Докато мнозинството търси евтинко, положението няма да се промени.
                              А темата е, че притискат производителите на свястна храна... Дали няма да е най-най-европейско да раздават каквото намерят за добре с купони? Лицензирано! И сметката да я удържат от заплатата както осугуровките... За наше добро!
                              Забавното е, че гласуващите тия рестрикции хранят децата си от същите магазини...
                              Последно редактирано от Rabin; 16-05-10, 13:22.

Коментар

От кого според теб зависи? Като го осъзнаваш що купуваш боклуци?
                                Между другото съм пробвал котарака дали ще хапне едни кебапчета дето ги продават на пазара. Гладен беше и пак неще. Подуши и ме изгледа едно такова странно! По-зле от животните сме в някои отношения.
                                Дори и измежду "боклуците" има разлика .
                                Има си производители, които все пак са на добро ниво. Именно от тях купувам ( не аз , а жената).
                                Мръвка за 20 лв няма да купя, ако ще да ми вика "добро утро" сутрин.
                                Просто и знам цената на живо тегло и се купува от частници като волк .
                                Сирене от соя също няма да купя. Имам приятел с кравеферма и пия истинско мляко ( не аз, семейството ми ).
                                Но темата се измести - моя вина. Тук е за прасета .
                                И за да се върна в темата поемайки упреците защо купувам - да видим от къде тръгват "нещата с новите изисквания".
                                Когато бях млад партията плащаше пари на хората да си гледат прасета. После им купуваше продукцията на добри цени. И нямаше месо от "соя" и др. такива меса. И всеки ядеше свинско, а не "подобно". И дори се хранеха прасетата с хляб . Толкова много имаше.
                                Нищо, че сега ще кажат , че магазините са били празни.....
                                После се допусна ( а може би предизвика умишлено) най-голямото престъпление спрямо Българите - унищожаването на селското стопанство . Земята беше уедрена, хората бяха кооперирани и продукцията ни ( и свинско, и агнешко)се изнасяше в тези държави, които сега ни учат как да гледаме прасета.
                                Това ако не е демагогия на "големите" .......
                                Сега вместо да заработва отново селското стопанство по-лесно е да се внася месо със съмнително качество и с 20% добавена вода .
                                А истинското месо което сега е критерии за месо - да се погуби , за да няма с какво да сравняват хората това което им се предлага .
                                За няколко години с такива правила ( новите ....) ще бъде постигнато.
                                И тогава децата няма да забелязват разликата , защото няма да има истинско свинско.
                                Това виждам аз като картинка за свинското месо ( а така е и с пилешкото и с другите меса).
                                За това е важно да запазим собствените си критерии за отглеждане на свине и животни за месо. А не да приемаме нови правила на хора които се хранят с хайвер и омари и ни пробутват соя вместо месо.
                                Трудно се постига това , защото е равносилно на борбата за свобода.
                                А такава борба иска "жертви ". Но в България "жертвите" ги смятат за глупаци и не ги следват, нито признават някакви заслуги.
                                Напротив - журналистите веднага ще искарат "бореца за свобода " някакъв урод и всичко ще приключи с нова пратка свинско с изтекъл срок на годност . И хората пак ще са сити и доволни, че има по-евтинко свинско . Дори в радостта си няма да забележат свинете които са във властта .
                                И ще се питат един друг - защо купуваш боклуци ....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X