Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новите изисквания за отглеждане на прасета?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Новите изисквания за отглеждане на прасета?

Само да добавя - и малкото качествена храна произведена тук се изнася. А ние от своя страна внасяме... лицензно!

Коментар

Просто трябва както през турско да си създадеме паралелна държава и да си живееме както трябва по нашето обичайно право

Аз почти съм го постигнал

Ама не всички живеят на селоТогава какво Борба с тази власт и хиляди на площадите и запалено това къде пише„Съединението прави силата“ щото с кой да се съединиш с този където мисли как да те използва докато дишаш
      К мирной жизни не пригоден.
      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Според мен от разни евробюрократи и налаганите от тях правила нищо добро не ни чака.
        Сещате ли се за казуса "ЕС/кривите краставици"? Въпреки липсата на каквито и да било доказателства за каквото и да било въпросните краставици бяха низвергнати /до скоро/. Разни групички - било то, защото сами се взимат на сериозно, било защото това им е номер в живота да станат известни, а може би и за да получат някоя субсидия започват да изкривяват действителност с агресивните си тези и искания. Светът се развива на базата на компромиса - никой не е заменил всичките си съдове и прибори със сребърни, нищо, че са най-здравословни, оказа се, че суперманяците на тема чистота стават много по-податливи на алергии...
        Та тези групички с много шум налагат тези, а евробюрократи отдалечили се от здравия разум намират поле за изява и оправдаване на заплатите си.
        Лошото ще стане, ако и у нас се загърби здравия разум и почнат сляпо да и бюрократично да прилагат разните правила /простотии/. Далеч съм от мисълта, че всички правила са простотии или, че ще можем да ги преборим на ниво ЕС. Просто трябва да се прилага здравия разум.
        Да, отглеждането на прасе в двора може да е източник на зараза, но при даване на проба за изследване дали ще е по-опасно, отколкото същата ситуация със застреляно диво прасе?

Коментар

Всички сте прави, много ни е объркано селското стопанство, законите ни не са в полза на производителя, нито в полза на потребителя. Преди много години дядо ми като се пенсионира купи къща на село и се захвана да гледа , прасета телета овце и пернати за държавата, всичко беше вкусно и прясно на трапезата ни, задължиха ни да оградим в държавното място кошара за телетата и овцете а за прасетата да направим отходни канали със шахти, бяхме ангажирани всички но родителите ми трябваше да ходят на държавна работа, и беше много трудно да се гледа това голямо стопанство.
          А сега комшиите масово гледат крави защото сме на 8-10км. от града но аз от тяхното мляко спрях да купувам защото го увеличават със свинска мас или маргарин и вода, да не говоря за лайната в които газим. Ние също си гледаме кокошки и зеленчуци и не ги пръскаме и торив с изкуствени торове, занимаваме се със земеделие, но са ни ниски доходите от него.
          Трудно е! обречени сме да ядем боклуци.
          Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Първоначално публикуван от Izparitel Преглед на мнение
            Според мен от разни евробюрократи и налаганите от тях правила нищо добро не ни чака.
            Сещате ли се за казуса "ЕС/кривите краставици"? Въпреки липсата на каквито и да било доказателства за каквото и да било въпросните краставици бяха низвергнати /до скоро/. Разни групички - било то, защото сами се взимат на сериозно, било защото това им е номер в живота да станат известни, а може би и за да получат някоя субсидия започват да изкривяват действителност с агресивните си тези и искания. Светът се развива на базата на компромиса - никой не е заменил всичките си съдове и прибори със сребърни, нищо, че са най-здравословни, оказа се, че суперманяците на тема чистота стават много по-податливи на алергии...
            Та тези групички с много шум налагат тези, а евробюрократи отдалечили се от здравия разум намират поле за изява и оправдаване на заплатите си.
            Лошото ще стане, ако и у нас се загърби здравия разум и почнат сляпо да и бюрократично да прилагат разните правила /простотии/. Далеч съм от мисълта, че всички правила са простотии или, че ще можем да ги преборим на ниво ЕС. Просто трябва да се прилага здравия разум.
            Да, отглеждането на прасе в двора може да е източник на зараза, но при даване на проба за изследване дали ще е по-опасно, отколкото същата ситуация със застреляно диво прасе?
            Кривите краставици ги отмениха точно защото им доказахме, че най-вкусни са именно кривите краставици. Това сериозно и забраната я отмениха тихо-мълком.
            Зараза в двора.... то и без прасета, ако си мърляв заразата е на двора. Едно бездомно куче или една лисица стига за заразата.
            А когато си добър стопанин ( а българите са добри) то отглеждането в двора е безопасно за здравето. И месото е здраво.
            Както казва СТАРИЯ - ще си живеем в собствена паралелна държава . Давайте да ставаме мнзинство и скоро "ТЕ" ще са принудени да си намерят паралелна държава, а България отново ще е наша !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
            X