Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кокошки - хищници.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кокошки - хищници.

Старичка тема, но да я ползвам:

Моите старци гледат десетина кокошки. Поради принудителен престой на титуляра в болница, ми се наложи десетина дни да ги храня. Е, такива кокошки няма! Пера имат по крилата и гърдите само, задниците им са опоскани до голо и до кръв. Видими заболявания нямат, хранят се добре със завиден апетит са, даже си устройват съзтезания под надслов "Тази мишка си е моя, аз си я хванах!".

Питах старците какво са направили по въпроса, но отговора беше - "Какво да направим, то сега е пълно с кучешки доктори, конски няма вече?! Питахме във ветиринарната аптека, но нищо не можаха да кажат. Пък яйца си снасят, по едно от всяка почти всеки ден. Мислехме, че е петела, ма на халост си отиде."

Та ако има някой, който се е сблъсквал с подобен проблем, ще съм благодарен за съвет.

Коментар

Е аз съм един конски/пилешки доктор , по принуда станал кучешки, щот ни коне останаха ни пилета ни крави.
      Та причини много може да има обикновено са следните:
      Липса на витамини и минерални вещества и протеини-Вит В12 , фолиева киселина , йод или самоизкълваване на перата още от фоликулите
      На кратко -давай им зеленяши -зеле, треви и т.н.ако ги храниш с пшеница само , може да им купиш едно чувалче комбиниран фураж за кокошки.По 1-2 капки йодна тинктура във водата няма да им навреди отвреме на време и наблюдаване кой кълве и от там в тенджерата на агресивните кокошки.Ако кълват всички много може на побойниците да им се резне 3-4мм от върха на горната човка.

Коментар

Вече и кокошките не са това което са. Един мой съсед има три петли, Двата си кукуригат нормално, но третият мяка като коте

Коментар

Кокошките кълват ли се една друга? С каква храна се хранят ?

За ветеринарната аптека - сменете я търсете друга.

Има специални фуражи с микроелементи, които се дават, но ветеринар трябва да погледне, по интернет не става.

Коментар

Първоначално публикуван от raico Преглед на мнение
            .... третият мяка като коте
            Гей е да знаи'ш и шсъ издигне до депутат
            Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
            ....Та ако има някой, който се е сблъсквал с подобен проблем,.....
            Пухоперояди питай за обезпаразитяващи, върти ми се из главата( може и да е от ракийката) "протайд"...
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Хм, за паразити гледах и не видях, но може да не съм догледал.
              А че сега проявяват нездраво любопитство към оголените кълки е факт. Особено към кървящите рани. Другата седмица ще потърся ветиринар, не може да няма останали такива, които не се занимават само с кучета и котки. Явно е изтърван момента, но какво да направя, като на въпроса "как е, има ли нещо?", отговорът винаги е бил "А, добре сме, всичко е наред!". Колко е наред виждам после. Последно някой им препоръчал да добавят креда към храната, но резултат нямало.

Коментар

Решението е - всички в тенджерата и смяна на поколението с ново. Ако успееш да аклиматизираш няколко от бройлерите стават по амнайсе кила и несат яйца с по три и повече жълтъка.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                  Решението е - всички в тенджерата и смяна на поколението с ново. Ако успееш да аклиматизираш няколко от бройлерите стават по амнайсе кила и несат яйца с по три и повече жълтъка.
                  Бе пробвах, ма не щат и да чуят. От бройлерите имам добър, вкусен спомен като малък, но нямам отговор на въпроса "Ти пък кога си гледал кокошки, че се месиш?"

Коментар

Относно оголването и скубането на пера имах такъв случай не един,а два и проблема се реши като към храната се добави креда и дикалциевфусфат защото едното без другото не се усвоява.Преди няколко години когато отглеждах бройлери/за собствена консумация/ми останаха десетина по-малки и ги пуснах при останалите/домашните/. След време взеха да снасят яйца/с по един жълтък/ и следващата година насадихме квачки с яйца между които имаше и от бройлерите и се получи кръстоска-доста по-едри кокошки и петли с дебели крака и трътлести. И сега още се люпят такива пилета,а петлите са страхотно красиви и наперени.

Коментар

Да, нещо такова ми обясниха вчера - причината е в храната.

Препоръчаха добавка към храната, витамини някакви и креда. Ще я видим тая работа, занесъл съм каквото казаха, остава стопанина им да изпълнява заръките, че е малко дебела глава.

Коментар

Щом е дебела глава да точи ножа и да купува други.

Коментар

От: До: Кокошки - хищници.

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                          Имахме къща с голям двор. Подариха ни чифт мънички, колкото гълъби, пъстри кокошки "джинки". Опасявах се, че котките ще ги изядът, но ми отговориха, че пилетата спели по дърветата... Един следобед, като влязох в двора, видях един огромен котарак да дебне женската. Докато извикам, петлето с крясък скочи върху главата на котарака, запляска го с криле и го закълва по очите. Котката се сащиса и побягна, но петлето нямаше страх и милост, пусна я чак когато мачката се провря през дупка на оградата, а после гордо и навъсено обиколи двора...

ПП. За бой кантар няма.
                          Тия ситните са голяма гад. Нашите имаха на село едно петле и 2 кокошки джинки. Нямаха никакъв проблем да се качат където искат, и съответно пребиваваха из целия двор. А едната кокошка все беше посадена за пилета, без значение от какви яйца. Опасни твари са това.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

При поколенията пернати, които отглеждаме на село, е често явлението - да си посягат, кълвейки се.
                            Известен успех постигаме, като им даваме от българския белтъчен хидролизат Хидропрот във водата. По този начин се задоволява канибалският им нагон.
                            За съжаление, тази година "кълването" при новото поколение пилета започна още от възраст около два месеца, а уж им се дава комбиниран фураж, пълен с минерали и белтъчини.
                            Ветеринарят е казал, че би трябвало съдържанието на този фураж да е достатъчно и да не се дава хидропрот, а при евентуално причиняване на рани, пострадалите птици да се изолират, докато заздравеят раните.
                            Изобщо, все по-сложно става домашното птицевъдство. По непотвърдени слухове, споделяни от стопани на село, този проблем се изостря, поради съдържанието на генно-модифицирани зърнени култури, които производителите на фуражи влагат в продукцията си.
                            proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                            NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                            Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
                              ...По непотвърдени слухове, споделяни от стопани на село, този проблем се изостря, поради съдържанието на генно-модифицирани зърнени култури, които производителите на фуражи влагат в продукцията си.
                              Точно. Соята и царевицата.

Коментар

Каква хубава и весела тема сте заформили.....прочетох я цялата и много се смях...
                                Слагайте на коките парчета "бигор". Това си е вид камък (минерал) с много шупли.
                                Кълват го и си задоволяват мерака и за подостряне на човките, и за кълване и за някакви минерали.
                                Така си набавят и ситни камъчета във воденичката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X