Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да прогоня кълвач?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да прогоня кълвач?

Как успя да се справиш с кълвача? Имам същия проблем. Всяка сутрин в 6-6.30 почва да кълве. Издълбал е вече две доста големи дупки.

Коментар

От: До: Как да прогоня кълвач?

Първоначално публикуван от Stank Преглед на мнение
      Изолирай си къщата с рифелна ламарина. На кълвача ще му омекне човката , пък къщата ще предобие много офф-роуд вид .
      Другия вариант е да си сложиш корков пъзел. Кълвача направо ще онемее като клъвне.
      ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Как да прогоня кълвач?

Аз кълвач нямам ама имам доста лястовици по стрехите.
        Тъй като не ми се занимава със слагане на разни механични защити по стрехите съм чувал че имало разни пищялки дето гонели всички птици.
        Някой да е ползвал такива с успех?
        Вероятно и на кълвача ще действат.
        Последно редактирано от rosen_offroad; 07-09-15, 08:38.
        Land Rover Discovery II, V8 4.0
        VW Golf VI variant
        Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Слагат се ленти от някакво дебело фолио, против лястовици. Дрънкат им и ги дразнят.

Ама какъв дерт са ти лястовиците?

Коментар

Ми например осират верандата отдолу тотално и къщата се загрозява от десетките им гнезда.
            Проблема е че стрехите са на 7-9 метра и доста неудобни за слагане на защита.
            От друга страна не искам да руша гнезда и трепя пилета.
            На зима ще съборя гнездата за догодина да е чисто.
            VW Golf VI variant
            Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от hrisyk Преглед на мнение
              Как успя да се справиш с кълвача? Имам същия проблем. Всяка сутрин в 6-6.30 почва да кълве. Издълбал е вече две доста големи дупки.
              Сам се отказа, от доста време го няма.Сега в дупките са се настанили лястовици.

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                На зима ще съборя гнездата за догодина да е чисто.
                Ако са решили че е сгодно място ще събаряш всяка година. Повечето хора които познавам много се гордеят с лястовичите гнезда и максимума който правят е да им заковат една дъска отдолу против замърсяване на терена.

Коментар

Тази дъска има свойството да пада, когато натежи... Тогава чистиш за цялото спечелено време. А лястовица в дупка не съм виждал. На моите им "обясних", че не ги искам-разбраха, но сега имам проблем с гълъби и те май печелят битките до момента. Който знае-да казва. Ориентирам се към вида електропастир, поради трудното място за достъп, както и безбройните погледи на съседите. А кълвачи идват редовно да тропат, ама не ми пречат.

Коментар

Първоначално публикуван от hrisyk Преглед на мнение
                    Всяка сутрин в 6-6.30 почва да кълве. Издълбал е вече две доста големи дупки.
                    Въпрос на естетика е, но по един силует на хищна птица (изрязан от хартия и боядисан в черно) висящ под стрехите, ги плаши.
                    Фермерите ползват едни хвърчила на клечка в двора (забива се в земята, не е нужно да го държиш ), също гонят птиците. За деца дори е забавно :
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:images_q_tbn_ANd9_Gc_Ssc2l9g_t_LVP790_Twg_zvc_Qriv_FTU.jpg
Прегледи:1
Размер:4.4 КБ
ID:5679697

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                    Тъй като не ми се занимава със слагане на разни механични защити по стрехите съм чувал че имало разни пищялки дето гонели всички птици.
                    Не знам някой да е стопроцентово доволен от тях.

Пак е въпрос на естетика, но стрехите може да ги защитиш като опънеш мрежа под ъгъл. Мрежата е от конци или пластмасова, при нас ги продават в градинарските центрове (покриват се ягоди с това ), но се намират и в ибей. Пусни едно търсене в гугъл на bird netting,
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:cr001cos.gif
Размер:1.8 КБ
ID:5679694Натиснете снимката за да я уголемите

Име:garden-bird-netting-for-strawberry.jpg
Размер:32.8 КБ
ID:5679696

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Слагат се ленти от някакво дебело фолио, против лястовици. Дрънкат им и ги дразнят.

Ама какъв дерт са ти лястовиците?
                      Носят дървеници.
                      42

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
                        Носят дървеници.
                        Е какво ще правят дървеници на лястовиците ? По принцип те си носят едни акари които им чистят перата от паразити, дървениците се развиват по стари дървесини.

Коментар

От всички видове дървеници, двата които са човекоядци пътуват с лястовици (не само де). Ползват ги като вагон-ресторант. Чувал съм го от тъст ми, наложи му се да научи доста за тая гад (дървеницата)
                          42

Коментар

Правя първи доставки на МакДоналдс и чакам на рампите. През 1-2 минути се чува някакво грачене. Поинтересувах се и се оказа, че това е запис на сокол. Хората имали проблеми с екскременти, пера, изронени мазилки... Там не се сещам да съм виждал пилета, камо ли да гнездят. Вероятно е устройство, което се купува, мога да се поинтересувам, ако е толкова съществен проблемът.
                            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Пише се в гугъла "Звуков електронен апарат за борба с птици" и излизат различни варианти.
                              Аз искам да знам някой ползвал ли е конкретно срещу лястовици?
                              VW Golf VI variant

Коментар

От две години имах проблем с гларусите на покрива ми, не им обръщах внимание въпреки шума и мръсотията която правеха. В началото на лятото слънчевата ми инсталация прегря в следствие на прекъснат кабел на датчика който определял кога да заработи системата. Освен че бяха прекъснали кабела,бяха изчоплили изолацията по тръбите а в какво състояние беше изолацията на покрива не искам да си спомням. След дълго умуване си поръчах някакъв електронен уред BIRDCHASER в начлото бях скептично настроен. Когато го пуснах птиците започнаха грачат, въртят около къщата и да имитират нападение дори повикаха подкрепление В първите няколко дни все още имаше някои които се осмеляваха да кацат, но след втората седмица се отървах от гадините. Оставих го да работи още една седмица профилактично и за сега се отървах от тях. Забравих да спомен че уреда има два режима на работа, единия е някакъв обемен датчик който така и не можах да наглася, другият режим е на интервали от време които ти си нагласяш и който аз ползвах. Има регулиране на силата на звука, много нужна опция тъй като след втория ден съседите ми не ме гледаха с добри очи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                                X