Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Копане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

...бих добавил и зависи с каква лопата. Преди 2-3 години си купих на Fiskars една лопатка леко крива долу преди частта за забиване в почвата ... баси разликата усетих с предишни.

Коментар

• aaabbcc323
      aaabbcc323 коментира
      Редактиране на коментар
      Имам и аз същата, много съм доволен.

https://www.youtube.com/watch?v=ASRdQ2UsNPs
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      В руския нет е пълно с такива инструменти.
      Обаче и при тях е същото като с фрезоването-почвата само се разрохква. А щом е така-фрезата е непобедима.

Смисъла на копането с лопата е да се обърне почвения пласт. Този който е отгоре е поизтощен, загубил е някои от хубавите си свойства, и трабва да иде отдолу където за една година се възстановява, а вече възстановения пласт да излезе отгоре.

Обаче с лопата се рови на дълбочина 10-12 см, та тази размяна на пластовете е под въпрос дали се случва. Получава се просто разрохкване, което както казах е много по-лесно и бързо с фрезата.
      Ако има възможност да се оре с плуг е друга работа, но си трябват поне едни 23-25 см, да не кажа и повече, за да има смисъл от обръщането на пластовете.

• rosen_offroad
      rosen_offroad коментира
      Редактиране на коментар
      Коле пак съм казвал в друга тема че при мене почвата е такава че малките японски тракторчета не могат 25 санта и се получава така че обърнатото с права лопата докъдето влезе е по дълбоко и вади камъни дето тракторчетата ги драскат с плуга.

А вече не е възможно да се вкара голям трактор за жалост.

Искам да пробвам с кон или магаре ама по наше село са рядкост.

• Кольо
      Кольо коментира
      Редактиране на коментар
      С магаре забрави, то едва има сили да носи себе си.
      С кон по-става, ама ме съмнява да оре по-дълбоко от тракторчето.
      Тези трактористи колко са трактористи? Щото за да се оре трябва и да се настрои плуга, иначе даже и сериозните трактори не вършат работа.

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Според зависи колко ти държи кръста.
    Ако нямаш драма с това половин декар не ти мърда.
    Копам 12кв.м и ми идва много, а половин декар е 500. Посмъртно не мога да ги мина за ден, че и за три.
    Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

А бе вие нямате ли си жени да копат,това определено не е мъжка работаИли,в Нета е пълно с обяви:-"20-годишна,правя всичко за 100 лв".Наемаш една такава,и и връчваш лопатата,ще направи чудеса

Коментар

Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
        А бе вие нямате ли си жени да копат....

Да не го банне жената после обаче, че то на модератора жената не е като хората

The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X