Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електро пастир - защита от кучета

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Електро пастир - защита от кучета

Здравейте,
    Имам дългогодишен проблем със съседи. Имат окло 20тина кучета, и постоянно поколението им се допълва с нови /помияри/ не са породисти. Миналата година сложих от към тях чисто нова мрежа 2метра висока, и я прескачат като алпинисти са. Влизат ми в къщата нощно време правят пакости по градината, чупят растения, изхождат се и ми писна направо. Комшийката все вика че ще ги маха и вси ги не маха. Върха на сладоледа е кото ми лаят под прозореца. Варианта с тровенето не е препоръчителен /не че ми пука от съседите и да разберат/ ами заради животните. Нощно време съм се побъркал не може да се спи лаят постоянно /това ще видя как да го реша/. Та се чудя за най-евтиният електропастир да го купя и да го закача на оградната мрежа. Кажете марка и модел и по-възможност най-евтиния, имам 220волта ток. Оградата е дълга около 20-25метра. Приемам и други съвети.

От: Електро пастир - защита от кучета

А ти нямаш ли сериозно куче да им обясни къде зимуват раците? Имах подобен проблем и така го реших. Не смеят да припарят вече...

Коментар

С оплакване в някоя инстанция или фондация не става ли ?
      Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

И аз съм за сериозно куче. Това е най-естествения начин, така кучетата ще знаят, че там не е тяхна територия.
        Ако нямаш сериозно куче-помоли някой който има да ти дойде на гости за една-две вечери.

А електропастира не се закача към мрежата, а се слага на изолирани колчета. При теб варианта е да го сложиш най-отгоре на мрежата, но през изолатори(примерно парчета стара вътрешна гума), че инак ще заземиш проводника, и като нищо източника на напрежението ще изпуши. Обаче, ако някое куче се е засилило добре-то пак ще премине, макар и "ужилено". И ще го е страх да скочи обратно... Вариант е да сложиш жицата от другата страна на оградата, но там влизаш в съседското място. Ако комшийката не възразява да се пазиш по този начин-слагай жицата на метър от оградата, и това е.

Всъщност може и от твоята страна. Кучетата като се научат, че "оттатък" хапе може да спрат да идват.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

има ултразвукови уреди за целта........не знам колко и дали са ефективни срещу кучета, но против хлебарки и плъхове действат - проверено лично.

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
            С оплакване в някоя инстанция или фондация не става ли ?
            Ти в къде живееш?
            Кажи някоя институция, назови я?
            Тук правата са на кучета, котки, хлебарки и всякакви подобни и Човека е на последно място.
            "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Аз ултразвуците ги чувам и полудявам от тях, та зависи от човека. Нищо по-ефикасно от друго куче, но породисто, едро и дворно не мисля, че има. То само да си маркира територията и вече всичко е уредено. Ако няма опция да се вземе, чужд мъжкар периодично на гости да маркира може и да помогне много повече. Пастира силно ме съмнява да помогне, ще намерят друг начин да влизат, ако оградата не е бетонирана в основата просто ще я подкопаят. Ултразвуците отслабват като се отдалечиш от източника, също слаба ефективност. Преди да си взема куче бях взел от приятел за няколко месеца, но като му го върнах проблемите започнаха веднага. Гърмях едно с въздушен пистолет, слаб е и само ги пържи, колкото и да не е гот бях избеснял... подейства само за 1 ден. А при мен нахалниците не са толкова много. До сега се борих да накарам шнауцера да не се разхожда като безпризорен, но май успях и си седи само в двора, който не е заграден изобщо. Вчера на разходка ми налетяха 3 пастирски песа, а аз я бях хванал на каишка за да съм сигурен, че няма да погне офцете... Е пуснах я в 1 момент, че ми писна да налитат тъпите помяри... Щях да се спукам от смях... тя ги гони да си играят, че е малка, те бягат и квичът от далеко.

Коментар

2-3 реда бодлива тел над мрежата с наклон към съседа дали няма да помогне?! За мен проблемът с шума би бил по-сериозният/дразнещият.

Коментар

Колега моите съболезнования, виждам, че си хуманист и явно нямаш деца и близки на които да държиш за това и казах моите съболезнования!

Ако съм се объркал и имаш такива, образовай се и се запознай с богатата гама паразитни и заразни болести които винаги съпътсват съжителсвото с помияри, повечето такива болести изискват много скъпо, болезнено и дълготрайно лечение а не малко болести са смъртоности и/или нелечими.

Като част от образователния процес ще научиш много за анатомията и физиологията на канините, тогава ще разбереш, че те страдат или са чуствителни към някой на пръв поглед безобидни неща, нещица които са достъпни лесно и трудно доказуеми до степен НЕдоказуеми.

При дело/а, в съда ще е твоята дума срещу думите на съсед/и, намери си свидетели, подготви се и проблема ти може да бъде решен.

Ако не ме разбираш за какво говоря, отново моите съболезнования
                  Бъдете живи и здрави!

Коментар

BatGeorgeone Колега моите съболезнования, виждам, че си хуманист и явно нямаш деца и близки на които да държиш за това и казах моите съболезнования!Аз теб не мога да те разбера ... Имам на кой да държа и кви са тия съболезнования - ти луд ли си?

Дали съм хуманист или не е трудно да се каже, винаги гледам по-добрата страна. Щом не става е електро пастир, ще ги тровя и така. С пушката и пистолета се чува. Не ми се разправа със съд и дела. Вчера ходих до един земеделец да го питам за глифоган паста /не и знам точното име/, за да ги тровя ама я били спрели преди 2-3години. Някой ако има да пише ЛС, и с каква друга отрова мога да ги натръшкам тия кучета.

Коментар

В такава държава живеем, всеки сам трябва да се оправя!
                      "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
                        Ти в къде живееш?
                        Кажи някоя институция, назови я?
                        Тук правата са на кучета, котки, хлебарки и всякакви подобни и Човека е на последно място.
                        Именно защото имам куче и отговаря на всички законни изисквания! А комшии като на колегата с 20 кучета невярвам да се напънат да ги озаконят и да се грижат за тях както подобава.А това че ти незнаеш за правилните институции и фондации не означава че важи за всички.И ако обичаш охлади на климатика страстите и не подскачай много!
                        Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
                          Именно защото имам куче и отговаря на всички законни изисквания! А комшии като на колегата с 20 кучета невярвам да се напънат да ги озаконят и да се грижат за тях както подобава.А това че ти незнаеш за правилните институции и фондации не означава че важи за всички.И ако обичаш охлади на климатика страстите и не подскачай много!
                          Не бе човек, не подскачам, седя си спокойно, но моляте кажи някоя институция, телефон, адрес?
                          Пълно е с бездомни кучета.
                          По шосетата се разхождат коне, стават инциденти и никой нищо не прави.

Коментар

Електропастир се ползва за изолация на :
                            -Коне
                            -Крави
                            -Овце
                            -магарета , диви животни в зоопарк и т.н.

Аз съм ползвал горното и за ферма за охлюви ...
                            За кучета , чакали , котки , невестулки , порове и т.н.
                            Има друга тема - не е тази.И колкото повече питаш какво да правиш - по зле .

Прави каквото трябва ама не казвай - да не стреснеш природозащитниците които се борят за свободата на колорадския бръмбар!

Коментар

Природозащитниците ми дреме от тях, като и е зор да идват и да ги товарят тия кучета. Скоро време ще ги снимам да ви ги покажа, баш помияри кучета. Другите двама съседа и те се карат с собственичката на кучета, та и те търсят отрова, на всеки му е писнало. Лично аз съм виждал на единия съсед малкото му дете беше подгонено и захапано в лучния му двор от тези кучета.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X