Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да изгоня врабчета от кокошарника

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да изгоня врабчета от кокошарника

Аз пък съм виждал кокошарници с мрежа отгоре. Дивите птици реално предават болести на домашните и по тази причина най-редовно из новините се чува забрана за извеждане на домашни птици.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Аз пък съм виждал кокошарници с мрежа отгоре.
      Да, срещу свраки най-вече, или други подобни, отнасящи яйца, пиленца или големи кокошки. По доста села и сега гъски и кокошки се разхождат свободно. Нали се сещаш че ако контакта им с врабци беше особен проблем, все за няколко столетия по естествен път да се е наложила практиката да се гледат в кафези.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

За няколко десетки години обаче се е наложила практиката да се слушат разпорежданията на ветеринарните власти. Со кротце, со благо и со малко глоба повечето епидемии се укротяват в зародиш.

Коментар

Да очакваме ли "врабчов" грип?! Че...ЕС може да иска да продаде незаразени пилета.

Коментар

Птичият грип безгрижно си ходи по врабчетата.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              За няколко десетки години обаче се е наложила практиката да се слушат разпорежданията на ветеринарните власти. Со кротце, со благо и со малко глоба повечето епидемии се укротяват в зародиш.
              Не виждам връзка на едното с другото. Практически всеки кокошарник се затваря, най-малкото за през нощта. Покрай епидемиите - за по-дълго.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

До 15-ти септември тази година бях командировка в Малко Търново, там видях хората как са си решили проблема с косерите и врабците. Върху лозята слагат една зелена пластмасова мрежичка, която пада до долу и отстрани на редовете с лози. Практически така е възпрепятстван достъпа на всякакви фъркати гадинки до гроздето. Разговарях с един човек във вилната зона на града и той сподели, че от както си сложил тази мрежа успява да си обере пълноценно реколтата. Не знам този вариант дали е приложим при теб, но ако е голяма площта която трябва да покриваш, ще стане скъпо с метална мрежа, пък и тя ръждясва\ако е рабица\, ако е от по едрата е тежка....
                LZ3YG

Коментар

Първоначално публикуван от biol Преглед на мнение
                  Извинявай, но
                  Врабчета има само зимния сезон, с тези 10 кокошки не знам колко врабчета има, но не са милион, като знам колко ядат, да изядат за цялата зима 5кила жито.
                  Е 5 кг по 50ст, са 2.50.
                  Голяма мъка са тези 2.50ЛВ , но си помисли за лятото. Ако имаш овошки, врабчетата са най добрия инсектицид, справят се и с мухи и комари.
                  Полезни и красиви животинки са. Отделно последните години намаляха сериозно.
                  Резултата е че врабчетата и плъховете изяждат една трета от храната.
                  Врабчетата със въздухарката става,но само като съм там,пет минути след мен е събор.Рабицова мрежа върши работа
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                  Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                  Анатолий Пейчинов o8875о9815
                  https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                    Резултата е че врабчетата и плъховете изяждат една трета от храната.
                    Врабчетата със въздухарката става,но само като съм там,пет минути след мен е събор.Рабицова мрежа върши работа
                    Като те чета, врабчетата са ти най-малкия проблем, после ще питаш как да ги завъдиш! Плъховете ще ти съсипят стоката. Край тях скоро ще дойдат порове и белки, а те не прощават.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от vidar1 Преглед на мнение
                      от около месец една от кокошките е нещо умърлушена и кашля и си тръска главата през няколко минути. Не се храни както преди, а и перата й започнаха да падат (което обаче може да е най-нормално есенно линеене). Някой може ли да посъветва как да процедирам с тази кокошка - като се зачетох в нета за възможните болести, ми се изправи косата Най-лесно е да я умъртвим и заровим, но ми е мила, и е краен вариант.
                      Баба ми едно време като кажеше "една кокошка мисли" знаех, че вечерта ще имаме кокоша яхния на масата.

В който ред на мисли си мисля, че е вредно на граждани да се занимават със селски неща. Не го разбирате вие този начин на живот.
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Полу на шега- тури едно радио с батерий и им го настрой на радио "Хоризонт". Хем политика ще слушат, хем музика най разнообразна. Ще придобият гражданско самосъзнание- кокошките де.
                        Полу на сериозно- аз с радио си опазвам асмата от пълчищата скорци, че и сляпото куче отбягва района.

П.П. За най добър ефект радиото работи 24/7.
                        Последно редактирано от siem; 11-11-15, 22:05. Причина: П.П.
                        Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                          Като те чета, врабчетата са ти най-малкия проблем, после ще питаш как да ги завъдиш! Плъховете ще ти съсипят стоката. Край тях скоро ще дойдат порове и белки, а те не прощават.
                          Около кокошките имам две кучета,питбул ,хваща мишки,плъхове,котки,нищо не минава покрай тях безнаказано,лошото е че два пъти изтрепа кокошарника,инъче щеше да спи вътре.
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                          Анатолий Пейчинов o8875о9815
                          https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                            В който ред на мисли си мисля, че е вредно на граждани да се занимават със селски неща. Не го разбирате вие този начин на живот.
                            Коленце, приятелю

Далеч по-вредно е селяни да се занимават с градски неща ама го наблюдаваме непрекъснато. Та, не критикувай строго.

Коментар

Дали е вредно може да се спори, може би е вредно...
                              Но и двете категории изпадат в смешно положение когато се опитват да се правят на врели и кипели(или поне на опитни) в областта която е прерогатив(какви думички знам, а) на другата категория.

Вярно, че селянин с плетени чорапи и гумени цървули е смешно нещо в града, но и наконтено ефе с гелосана коса, и бръснати мъде е смешно като се опитва да коси с ръчна коса, или като се гнуси да пипне с ръка коня, или да влезе при прасето за да почисти.

Като написах за плетени чорапи и гумени цървули се сетих за Вушев. Той нарочно ходеше така по състезанията за да дразни състезателите със скъпите машини, и с много претенции, а той ги правеше на смешни със заводска УАЗка.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Хаха, Кольо, тоз път не си прав. Кокошките не може да твърдиш че са прерогатив само на селяка, справка Любен Каравелов, Чудомир и так дале, та и до днес. Живея в малък град в централна Сев. България. Един колега е в махала с двуетажно строителство, има чудесни условия и си гледа 10ина кокошки + лабрадор симпатяга. До преди няколко години имаше и зайци /сватосвали сме се по тая линия/, а докато бяха живи родителите му имаха и по 1-2 прасенца и 1-2 кози. Друг колега е на същото дередже, само че вместо на зайци, наблягаха на козите . Аз също, имам ли условия и без да нарушавам грубо някой закон или наредба, с удоволствие бих си гледал някоя дребна животинка в градски/крайградски условия. Ам чи тъй де - кучета и котки може, кокошки що да не може? Иначе по нашите села вървят интересни процеси - хората масово ги мързи да се занимават с изконни селски работи, пари няма, безделие и разруха... Допреди една две години някои "градски" хора бяхме последните дето си гледахме лозята, правени около 90те години, сещаш се колко народ ми е казвал - що се занимаваш? Аз например, не можах да се науча да подковавам магарето, ама мога да правя десетки неща, дето бяха ежедневие допреди 15-20 години - стрижене на овца, дране на прасе и още и още. Е колко от сегашните млади дето се подвизават по селските кафета ги интересуват тия неща? Така че има ли интерес тук във форума, ние с теб, като опитни и добронамерени хора, сме длъжни да помагаме колкото можем. Разбира се, запазваме си правото да се помайтапим малко, в рамките на разумното. И никога не трябва да забравяме, че в нашия забързан 21 век, градският жител има все по-малко възможности да "създава" нещо... А пък да хвърлиш шепа зърно и да вземеш две-три топли яйчица, да боднеш коренче и да откъснеш доматче... дават точно такава възможност и най-вече - да донесат огромна радост на някой човек.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X