Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Искам съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Искам съвет

След като питбула на два пъти унищожи целия кокошарник,тея дни съм замислил да оборудвам кокошарника отново.Яйца имам достатъчно от тъщата,искам да намирам работа на майка ми,да не скучае.Понеже на майка ми и хареса да не прави нищо,получавам противоречива информация от нея.
    1.Какви пилета или кокошки да купя
    2.На каква възраст започват да снасят
    3.Колко жито или царвица трябва да осигуря за една година примерно 20 кокошки
    4.Гледам разни бройлери за месо,струва ли си ?
    5.Каква е разликата между пуйка и пуйче може би второто е малко като пиленцата
    6.Какво друго освен пуйка и кокошка си заслужава да се гледа,падпъдъци и други подобни предложения ?
    Става въпрос за задоволяване на две домакинства

Нищо не разбирам,освен че съм ги виждал у нас в двора едни пернати
    Аааа и една година имах над 100 кг. пуешко в фризера и не беше никак зле,пуяците какви и от къде да взема,чувам за стара загора някъде продавали
    Последно редактирано от Roninn; 13-07-15, 20:37.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

От: Искам съвет

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
    След като питбула на два пъти унищожи целия кокошарник,тея дни съм замислил да оборудвам кокошарника отново.Яйца имам достатъчно от тъщата,искам да намирам работа на майка ми,да не скучае.Понеже на майка ми и хареса да не прави нищо,получавам противоречива информация от нея.
    3.Колко жито или царвица трябва да осигуря за една година
    6.Какво друго освен пуйка и кокошка си заслужава да се гледа,падпъдъци и други подобни предложения ?
    Нищо не разбирам,освен че съм ги виждал у нас в двора едни пернати
    Остави майка ти да си почива както реши.

Коментар

А преди това разкарай кучето.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Остави майка ти да си почива както реши.
        Тц...отразява и се зле почивката,пенсията и е що годе добра,а ходи да бачка тежка работа ,по добре да се занимава в къщи

Първоначално публикуван от w_popov Преглед на мнение
        А преди това разкарай кучето.
        Няма начин доброволно да стане.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Завъди си джинки, много са красиви. Гледат се сами, спят по дърветата и се пазят сами!
          А, застраховай псето.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Нищо не разбирам...
            Имаш материал за усвояване за цяло едно следване по специалността.

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
              много са красиви, спят по дърветата
              Това да не са някакъв вид пауни.Трябва и да могат да се ядат някой ден и да снасят често ако може.

п.п Един от петлите които смотолеви кучето е малтийски петел,един познавач предлагал на майка ми 150 лв. да го вземе и тя не му го дала две седмици преди това,ама кучето от де да знае
              Последно редактирано от Roninn; 13-07-15, 22:15.

Коментар

Малкото пуйче е наистина малко, колкото малко кокошо пиленце.И много глупаво.Между малките пуйчета се пускат малки пиленца , за да ги научат да се хранят.Това сериозно.И пуйчетата са много капризни и крехки , докато поотраснат.Според мен ще е трудно да ги отгледа човек без опит.
                А по това време на годината е вече късно да се вземат малки пиленца - докато пронесат и ще дойде зимата.И кокошките почти спират да снасят.
                Варианта е да намериш ярки от началото на Март.До към шест месечна възраст ще започнат да снасят( по кудкудякането ще ги познаеш ).
                пп Пък кучето нека си е живо и здраво!
                Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

п.п Един от петлите които смотолеви кучето е малтийски петел,един познавач предлагал на майка ми 150 лв. да го вземе и тя не му го дала две седмици преди това,ама кучето от де да знае
                  Веднага пращай кучето на уроци по математика. Или го на сложи диета на царевица и вода, докато се научи да смята ...
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Щом искаш нещо, което да снася редовно и да може да се яде, направо се захващай с японските пъдпъдъци. По-носливи пилета от тех не съм виждал! Единствения недостатък от моя гледна точка е, че веществата, които се съдържат в яйцата им разреждат кръвта и не са подходящи за ежедневна употреба от хора с ниско кръвно и с влошено съсирване.
                    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                    Из "Златния телец"

Коментар

Миналата седмица заклахме 23 бройлера, гледани за месо. Да е жива и здрава Тъщата, от няколо години гледа по два пъти в годината.

До сега винаги е взимала пиленца на един ден, после хранене със специален фураж, лекарства и т.н. Миналата година направи сметката - беше дала около 250 лв за всичко. От купени 25 бр, останаха 20.

Но тази година взе пилета на около месец - 23 от 23 бр. Спести си лекарствата и първоначалното хранене. Тази година тоталът беше 180 лв, въпреки че първоначално пилетата бяха по-скъпи. Реално ги гледа още около месец и половина

Общо взето ги гледа в една клетка 2х2 м, добре оградена с кокоша мрежа, че да не влизат невестулки и порове. Когато е по-хладно времето, нощем им пуска по една лампа 200W, за да се топлят. Гадинките се скупчват под лампата, когато им е студено или се пръскат по краищата на клетката, ако им е топло. Лампата е на дълъг кабел и може да се вдига и спуска надолу. Отдолу на клетката всеки ден постилаше по един кашон, а на другия ден го сменяше и слагаше нов. Щото иначе месото дъхнело.

Средно, едно оскубано и изчистено пиле беше около 2,5 кг. Като последните две седмици бяха хранени само с трици, а не със специализиран фураж. Това за изчистване на месото. Резултатът - вкусно и плътно месо. Няма нищо общо с купешкото. Сега през Август месец ще взима втора реколта пилета.

Според мен си струва от всякъде, та дори и да излиза на цената от магазина. Ако и се занимава на майка ти, купи и 10-тина да пробва и да види как стават нещата. После сама ще те кара. Не е сложно и тежко, просто да му хване цаката.
                      Последно редактирано от bullet_pk; 14-07-15, 07:49.
                      Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Мога да напиша само за пуйките: Ако се купят такива хибридни бройлери когато са малки и се гледат от май до декември мъжките са тежки около 30-35 кг, а женските -20-25 кг. Първоначално ги храним със смески /гранули/ уж специално за малки пуйчета, после с гранули за големи пуйки и каквото има по двора-трева, краставици домати, плодове и зърно. Месото е много вкусно и няма нищо общо с това, което се продава за пуешко.
                        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

[QUOTE=Roninn;2795209]

Колегата по-нагоре спомена за джинки, жалко че не сме наблизо да ти пратя един чифт от моите япончета! Пилета се купуват април месец, че до късната есен да пронесат. Сега ако искаш кокошки, може да купиш бракувани носачки, ако намериш някоя връзка. Големите производители на първото линеене ги бракуват /излиза по-евтино/ и зареждат млада партида. При тебе, с качествен фураж пронасят след два три месеца и така няколко години могат да карат. Друг вариант, има много хора които есенно време си изколват кокошките и вкарват всичко по фризерите, аз имам такива колеги и съм вземал от тях хубави носачки. Зимата ако са в затворено помещение с дебела постеля и южен прозорец не спират да носят. Ориентирай се към т.нар. общоползувателни породи - ребати, черна шуменска, старозагорска червена
                          Фуражът според зависи. Съвсем грубо смятай зърно по 100 грама/ден/човка, прим. две части жито, една част царевица /фуражна, не за биоетанол/, или пък 3 към 1, 10% кюспе. Ечемик - не! Половината зърно сутрин - смляно и объркано с кухненски и градински отпадъци, другата половина - следобед, цяло. От вет.аптека си вземаш една кутия премикс за носачки и добавяш в смляното зърно колкото трябва. Това също е примерно, ако имаш затревен двор и ги пускаш да ровят и кълват и да си играят с питбула, зърното може да падне наполовина, а качеството на яйцата се качва. Пясък, киреч, черупки натрошени и так дале също трябва да имат. Чистата вода се подразбира.
                          Бройлери съм гледал само веднъж, jordanova се отврати и ми забрани повече да вземам такива създания. Иначе си струва, най-малкото си спестяваш водата и маринатата от търговеца
                          Пуйки сме изгледали стотици, може би и към хиляда, но само селска пуйка, бели и черни. Не мисля, че това е вариант за майка ти. Старозагорски бройлерни не съм гледал, имам колеги които си отглеждат по 2-3-4 бройки. Става голямо, яде много, основно зърно, гледаш го половин година, смятай.
                          Помисли за зайци. При интерес, ще пиша подробно и от собствен опит.
                          Успех!

Коментар

Зайци и кокошки не съжителстват много много в близост!!!
                            Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
                            Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
                            Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
                            Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Първоначално публикуван от svjokera Преглед на мнение
                              Зайци и кокошки не съжителстват много много в близост!!!
                              Не е така , майка ми ги гледа дори заедно . Не е като да сме нямали зайци , стигали са до 150 бр. В момента са около 30 бр. и няма никакви проблеми . Трябва да знаеш как да ги гледаш , и да не допускаш чужди между тях .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X