От: Искам съвет
Макар, че не сме отворили още зайчарския моабет
, последните поне 15 години при мен няма никакъв проблем от такова съжителстване. Кокошките са през една мрежа от зайците, японките са навсякъде - под и над кафезите, само в боксовете не могат да влязат. Да уточня обаче, че породата е селска подобрена, а бройката е за задоволяване на две домакинства и за раздаване
Първоначално публикуван от svjokera
Преглед на мнение
, последните поне 15 години при мен няма никакъв проблем от такова съжителстване. Кокошките са през една мрежа от зайците, японките са навсякъде - под и над кафезите, само в боксовете не могат да влязат. Да уточня обаче, че породата е селска подобрена, а бройката е за задоволяване на две домакинства и за раздаване
. Пак само за протокола, понякога от излишъците нося на колегите на работа и после обикновено ме питат, що вкусът е различен. Отговорът е елементарен - щото произвеждам за себе си а не за пазара. За пясъка и киреча ти казах, сушени смлени мидени или охлювени черупки може да добавяш, черупките от яйцата препечени и натрошени, креда - това са задължителни минерални добавки. Сухи кости ситно смлени също.
Коментар