Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отстраняване на кърлежи, подходящи инструменти ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Отстраняване на кърлежи, подходящи инструменти ?

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
    Да споделя и аз ...

...
    На това място ми се иска да ви посъветвам "да внимавате" ... но ако знаех как, сам щях да го направя.

Лека нощ!

Съчувствам ти за неприятностите
    Впрочем - има как да се внимава. Забелязал съм през тези няколко месеца, че кърлежите не обичат слънце. За съжаление - кучето също. Също така по ниската трева вероятността да ги повлече подире си е по-малка. Нашата хаймана е светла и взирайки се непрекъснато в краката му по време на разходка отбивам атаките на поне няколко преди да са се впили, още толкова на цимента в двора докато го пощя старателно преди да го пусна вътре, също още незабити. Всяка една гад старателно смачквам докато се уверя че е мъртва. Е, винаги има и друг някъде скрит, снощи пак скубах, този път с козия крак и съм доволен от резултата.

За случката с хъскито - едва ли причината е различна от зараза с нещо, донесено от кърлежа и дали ще му останат челюстите в кучето или не - не е толкова съществено, според мен.

Коментар

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение
      Незнам как ще процедирам занапред.
      Смени си ветеринаря.
      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
      0888 315 794
      LZ1UPI
      A1 (Rh+)

Коментар

в какъв смисъл - по точно поради каква причина
        088455338две
        "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
        Джамбазов 2010г..

Коментар

Може и да съм реагирал прибързано ... всъщност по-добре да се гътне кучето отколкото ти . Ако ги махаш, има по-голям шанс да се заразиш ти самия (все пак е контакт с евентуален заразоносител), отколкото ако не се занимаваш. Когато са на куче, което живее в двор, по-добре да го оставиш да си падне сам в двора и да си снесе яйцата наоколо. Най-добре е, ако и кучето е в апартамента ти, тогава може да си спретнете развъдник или пък да те пробва и теб, как си на вкус. Има и друго - ако вземе че се задуши тоя кърлеж и не се измъкне сам, най-много да си загние на място със все заразите. Това, обаче не трябва да те притеснява много, щото нали се разбрахме, кучето не е толкова важно.
          П.П. Реално шансовете да се оплескат нещата по някой от горните начини са 1 на 100, ама защо ти да се окажеш тоя 1, ако можеш да го избегнеш...
          Ако не свършва добре, значи не е свършило!
          0888 315 794
          LZ1UPI
          A1 (Rh+)

Коментар

Събуждам темата единствено и само за да предупредя, че изпълзяха вече.

За последните две седмици събрах поне две дузини - от едри патлаци с размер на леща до съвсем незабележими, колкото главата на карфица. Кози и крави все още няма по маршрута ни но пък такива диваци

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:196.6 КБ
ID:5703018

се срещат. И гадът грозен събира кърлежите като прахосмукачка

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Прегледи:1
Размер:172.0 КБ
ID:5703020

Коментар

Да потвърдя, днес първи 2 броя на Джинчи_Асасинчи. Обаче, понеже е хладно и ходеха като изумени и надрусани сякаш кучето е прясно мазано с препарат на метринова основа.
              Унищожени.
              Един съвет към собствениците на дългокосмести кучета - комбинация капки–(фипронилови) + каишка(метринова). Добрите каишки - Килтикс, Скалибор от личен опит.
              Форесто не съм ползвал.
              По прогноза, март месец го дават сравнително хладен и би трябвало да няма бум.

Коментар

Те не са се прибирали.И 11,12,01,02 2016г. ги ловя от котките и кучетата.Вадя и горя със запалката за печката.Животинките си знаят вече и като ги тормози гадта , се бутат да го махам.Скубе ги ,но търпят.Хладно е времето под 0 градуса, но май и то не ги стряска вече.Жена ми ги вади с ноктите,аз горя.Това е!
                Сузуки Витара ДБ 2.0 H20A

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X