Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отстраняване на кърлежи, подходящи инструменти ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Отстраняване на кърлежи, подходящи инструменти ?

Имам куче на 14 години. Съответно от толкова години се боря с кърлежи. В началото беше голяма мъка за мен да ги вадя, изполвайки козметична пинсета. Много е трудно да стискаш и да въртиш едновременно, а и да успокоиш кучето и да го накараш да стои и да не мърда докато стискаш и въртиш, за да не се скъса главата. Купих си пинсета за кърлежи от зоомагазин. На същия прънцип като показаните горе в зелено и в синьо. Става бързо и лесно, дори близки и познати ме търсят да вадя и на тях с тази пинсета. За предпазване използвам spot on препарат Pestigon на Norbrook от ветеринарна аптека. Препарата е английски и най-евтиния струва 5 лв за куче до 10 кг. Оносно заразите ветеринар ми е казал че първите 48 часа кърлежа само смуче и няма шанс да върне обратно и да зарази кучето или човека. Опасност има ако не зебележиш кърлежа до 48 часа и той се е напил и започне да връща.

Коментар

Моите кучета ги третирах с един препарата ... ама не помня как се казваше. Ветеринаря ми го препоръча ( Коджабашев - дано да не се смята за реклама ) , гледам че си от Русе , та знаеш за къде говоря . Препарата ми го даваше наливно , тоест във спринцовка , каза ,че е същото , като фронтлайна , но по-евтин . И фронтлайн съм ползвал , двата препарата се капят на врата на кучетето и действат около месец против кърлежи и 2 месеца против бълхи. Никакви проблеми не съм имал с гадините, а ходим по горите и полята доста Аз лично с каишките не случих - алергия .
      Относно ваденето , от медицинско лице научих един метод - течен съпун , намазан на салфетка или марля , въртиш обратно на часовниковата стрелка за 3-4 завъртания гадината е останала на марлята , която после изгарям, и третирам мястото със спирт.
      Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
      За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Аз имам 2 бълхарника и от 2-3 г. 1 път месечно ги пръскам доволно с Айкън и това е всичко.Добре, че ме светна Жорката Витлиемов, иначе бях почнал да давам пари за безполезни капки и каиши, а кърлежите си седяха по тях.
        мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Виждам напоследък основна заблуда сред хората които ползват капки като защита. Не се капят само около врата. Капят се по цялото продължение на гърба на кучето. Ако някой препарат който ползвате не действа го сменете. От фронтлайна има много оплаквания .

Коментар

Благодаря за споделения опит, отговорите ми бяха полезни.

От вчера съм въоръжен с два "кози" крака - малък и голям в комплект, и една заключваща се метална щипка, подобна на лидълската. Пинцети с тънък край като тия, дето Тарга предложи, нямам идея къде да търся и за сега ще пробвам с каквото има. Купих си и Айкън - без друго с него или с Фендона ръся по двора срещу комари и мухи лятото, но в инструкцията към него пише да не се пръскат животни. Може и да не вреди, ма няма да съм аз тоя, дето ще пробва на кучето на жена ми.

Поздрави от царството на кърлежите и от най-апетитната хапка за тях!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.JPG
Прегледи:1
Размер:103.3 КБ
ID:5659120

Име:2.JPG
Размер:98.7 КБ
ID:5659121

Коментар

Хм... За моя 'бълхарник' - вълкодав (мини болонка, която някои наричат мини-кавказка овчарка ) ползвам май Форесто се казваше - каишка в метална кутия... Струваше около 60лв и срок на действие около 6 месеца... Самата каишка изпуска нещо бяло като талк като се мачка/огъва..
              Бълхарник, защото миналата година се бе напълнил с бълхи юнашката - вкъщи няколко седмици бях като лозар с помпата - пръсках стаи, мебели, котки, кучета докато уморя гадините...
              Тогава сложихме каишката и за щастие не сме имали никакви посетители...
              Вярно, че се разхожда в що годе обработени площи (Морската градина), ама все пак съм доволен от резултата - преди това често хващаше гадинки (за щастие - нито веднъж кърлеж)..
              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

По някои магазини за съвайвър екипировка продават ей такива скоби за кърлежи:

Име:K1.jpg
Размер:93.4 КБ
ID:5659132Натиснете снимката за да я уголемите

Име:K2.jpg
Размер:75.3 КБ
ID:5659133
                Only after the last tree has been cut down,
                Only after the last river has been poisoned,
                Only after the last fish has been caught,
                Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Promeris Duo е препарата, който ползвах , когато имах кучета, единственият, който лекува и краста.
                  Действа над 2 месеца срещу кърлежи, бълхи - 6 месеца.
                  подаръци за мъже от FACOM
                  промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Това металното е много добро.
                    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

В тубата има интересни клипчета по въпроса, някои противоречат с градските легенди.
                      Жена ми си пати от такава гад, лежа инфекциозна (което беше по-страшно от лаймската болест) и от тогава внимаваме.
                      LZ(единица) Лима Жоро Жоро
                      2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Да споделя и аз ...

Първият кърлеж за годината, го извадих от кучето, през февруари.
                        Това, досега, никога не е било.
                        В нашето тъпо село, масово бяха накачени "известия", гласящи "Площите са обработени срещу гризачи с препарат ... и срещу кърлежи с ... " еди какъв си.
                        На "Пътеката на здравето", където се разхождахме редовно с ротвайлерката, тези "известия" бяха на по 50 метра.
                        Датирани 24.04.2015г.
                        Оттогава, извадени от кучето още два броя и от мен ... два!
                        Прекарах почти един следобяд в "Пирогов" на 7-ми май.
                        За който не знае, за подобни случки, няма клинична пътека.
                        Още на вратата на кабинета предупреждават, че услугата е платена.
                        После беше едно вайкане от сорта на "...леле! - този е отдавна!!! ..." - лека упойка и скалпел.
                        Беше в гъ .. , пардон, левия бут.
                        Другият, беше на гърба ми - по-малък, извадиха го бързо, и в двата сучая, усетих, със завъртане.
                        После, инжекция "Тетанус" и рецепта за антибиотик ... за 5 дни.
                        Инструкцията с около 15 "АКО" ме "дари" с безсъние до днес - инкубационния период бил 7 дни.
                        Не съм сигурен за периода след него, може вече да се пие алкохол, разбирай, може и да подремна!
                        В резултат, вече се разхождаме само по асфалт, и избягваме пътеки на "здравето", пък ще видим.

В заключение, никога не съм бил с къси панталони, или ръкави по време на разходката, което разсмя докторката силно, като го казах.
                        Кучето, така и така се пудри на 7 дни с "Тапилан", може и да си внушавам, но действа.

На това място ми се иска да ви посъветвам "да внимавате" ... но ако знаех как, сам щях да го направя.

Лека нощ!
                        Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                        ... turn on your A/С !

Коментар

Име:2.JPG
Размер:98.7 КБ
ID:5659121

Голям красавец е този младеж, дълги години да се грижите един за друг!

Коментар

Незнам но много внимавайте с махането. Аз досега съм махнал стотици от най-различни кучета обаче оня ден щях да уморя хъскито. Гадината се беше забила доста дълбоко и беше огромна , извадих го както обикновенно с завъртане обаче няма и след час кучето се умърлуши започнаха да му треперят задните крака и да му текат лигите. Бегом при доктора две инжекции и сега е на хапчета. Понеже се ваксинира постоянно питам доктора , а той каза че нямало ваксина за това тя била само за гана и какво още там. Посъветва ме да не ги махам а да ги мажа с мас , олио ,нафта и те сами щели да си паднат

Незнам как ще процедирам занапред.
                            088455338две
                            "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                            Джамбазов 2010г..

Коментар

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение
                              Незнам но много внимавайте с махането. Аз досега съм махнал стотици от най-различни кучета обаче оня ден щях да уморя хъскито. Гадината се беше забила доста дълбоко и беше огромна , извадих го както обикновенно с завъртане обаче няма и след час кучето се умърлуши започнаха да му треперят задните крака и да му текат лигите. Бегом при доктора две инжекции и сега е на хапчета. Понеже се ваксинира постоянно питам доктора , а той каза че нямало ваксина за това тя била само за гана и какво още там. Посъветва ме да не ги махам а да ги мажа с мас , олио ,нафта и те сами щели да си паднат

А как го махна?
                              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение

А от какво е станало, каза ли доктора? От останала в кучето главичка, или от някаква предадена от кърлежа зараза?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X