Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Компостиране - въпроси

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Компостиране - въпроси

А дали няма да е по-добре да си завъдиш торни червей
    Предполагам не си се разбързал . При нас на едната къща е подобно положението, само дето имаме към 15-20 канадски дъба (чинар) и есенно време има по много листа. До скоро ги събирахме в един ъгъл на паркинга до оградата. И един приятел дето се беше хванал с калифорнийски червей за тор, ми разправяше да ми донесе някоя кофа да го изядат .
    Ние по принцип не ги събираме да гният, ами по-скоро ги горим в парното, ама понякога не можеш да смогнеш, пък не може само листа да гориш . Разни познати рибари идваха да ровят в камарата за червей, че се бяха завъдили.

Та не знам, ама ако ги събираш в някой голям съд, дали да не им пуснеш червей, пък предполагам и торта ще е по-хубава.
    Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
    И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
    вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Благодаря на всички.
      При мене игличките могат да се отделят само по метода на Пепеляшка
      И наистина не бързам, количеството е много повече отколкото ми трябва. Няма как да горя толкова материал, пък и обикновено е влажен когато го събирам.
      Не знам къде е "Жълтия магазин", но ще си търся лакмус. Мислех си, че с лакмуса е само има/няма (толкова са ми спомените от училище - киселина червено, основа синьо, или пък обратното). Явно има и с нюанси.
      Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Желязков Преглед на мнение
        Най-добър резултат се получава при киселинност (рН) в границите между 6 и 8.
        Преди няколко години правих тази малка книжка наръчник за компостиране - [ATTACH]753853[/ATTACH].
        Бяха поръчка на Столична община и ги раздаваха заедно с компостерите.
        Много полезно.
        Благодаря !

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
        А дали няма да е по-добре да си завъдиш торни червей
        Предполагам не си се разбързал . При нас на едната къща е подобно положението, само дето имаме към 15-20 канадски дъба (чинар) и есенно време има по много листа. До скоро ги събирахме в един ъгъл на паркинга до оградата. И един приятел дето се беше хванал с калифорнийски червей за тор, ми разправяше да ми донесе някоя кофа да го изядат .
        Ние по принцип не ги събираме да гният, ами по-скоро ги горим в парното, ама понякога не можеш да смогнеш, пък не може само листа да гориш . Разни познати рибари идваха да ровят в камарата за червей, че се бяха завъдили.

Та не знам, ама ако ги събираш в някой голям съд, дали да не им пуснеш червей, пък предполагам и торта ще е по-хубава.
        Това щях да предложа и аз, въпреки че схемата с червеите е друга.

Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
        Благодаря на всички.
        При мене игличките могат да се отделят само по метода на Пепеляшка
        И наистина не бързам, количеството е много повече отколкото ми трябва. Няма как да горя толкова материал, пък и обикновено е влажен когато го събирам.
        Не знам къде е "Жълтия магазин", но ще си търся лакмус. Мислех си, че с лакмуса е само има/няма (толкова са ми спомените от училище - киселина червено, основа синьо, или пък обратното). Явно има и с нюанси.
        Колега, май всичко ти е сложно.
        Ето: https://www.google.bg/#q=%D0%B6%D1%8...B7%D0%B8%D0%BD
        а ако и това ти е било сложно ето: http://chimspectar.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3

И въпреки, че си се хванал с неща които са ти трудни, пиши какво се случва, щото нали идеята е да обменяме опит.
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
          ...
          Не знам къде е "Жълтия магазин",....
          Чак толкова да не вдяваш?
          В жълтия магазин се продават стоки, произведени от жълтата раса...

Коментар

"Жълтият магазин" е Жълтият магазин щото преди повече от 20 години, от както го има,
            а по това време прохождащите бизнесмени не бяха разбрали, че трябва и да хванеш окото на пациентите,
            беше боядисан жълт отвън.
            ... е магазина в "Гео Милев" е с цвета на фасадата на сградата, но пък и вече ситуацията е по-различна.

А в "Жълтият магазин" се продава почти всичко за химията, вклчително, предвид нуждите на пазара , и за битовата такава.

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
              ...
              Колега, май всичко ти е сложно. ...
              по скоро забвно
              и мерси за магазина, досега не бях опирал до него.

Коментар

Нещо ново по темата ?

Коментар

Смятам да купя лакмуси, но не остава време

Коментар

http://www.moew.government.bg/files/..._manual_BG.pdf

Коментар

Благодаря, Колега, много полезно !

По-късно ще го прочета подробно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                      X