Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Белгийска Овчарка- Малиноа- мнения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Белгийска Овчарка- Малиноа- мнения

Благодаря за съдействието. На мен вече ми предложиха куче, от развъдник, но може би ще е догодина.
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
      Ако искаш истинско куче,само от чужбина,иначе моя съвет е да не си даваш парите за глупости. На хората,като им кажеш родословие и в главите им изниква изложба.АМа няма нищо общо... родолсовието е гарант за породна принадлежност и характера...
      Далеч си от истината според мен. В последните години кинологията в България се развива с доста добри темпове и спокойно човек може да си вземе читаво куче, но само от развъдник естествено.
      Con musica el mundo esta mejor, vamos a tocar juntos!
      0879076007 Жельо

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
        jeko47 живее в Белгия. Ако има читав развъдник, предполагам ще е там. Човека е услужлив и няма да откаже съдействие.
        Малин , на фламандски Мехелен , е на хвърлей от нас ( двайсетина километра).За такова нещо откливам веднага с удоволствие.
        Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jpetrov Преглед на мнение
          Далеч си от истината според мен. В последните години кинологията в България се развива с доста добри темпове и спокойно човек може да си вземе читаво куче, но само от развъдник естествено.
          Ти явно си човек който ври и кипи в тая област и говориш от личен опит?
          В България приятелю,кинологията е пълен шит. Развъдчиците,масово не са развъдчици,а са хора,които просто събират 2 кучета,а организацията,която ги регулира БРФК,е собственост на педофила Камен Литов (който бай дъ уей е и председател по развъдната дейност на клуба за белгийски овчарки),който е твърде зает да продава титли т.нар CAC и CACIB, на свой хора и най-вече на който плаща.Като отвориш в нета и прочетеш що за човек е,ще се замислиш дори,ако ти подарява куче. При работните породи,като НОК и Малиноа,изпитите за характер са само на хартия,а отделно задължителните снимки за дисплазия не се правят,или се подменят,или се плаща на докторите да правят неверни разчитания. Кинологията е наука,развъждането също... много сложен процес... в България аз бих си купил куче,само от 1 човек. В противен случай бих си взел куче от приют Но да не спамиме темата на колегата,той си има акъл и сам ще прецени от къде да си вземе куче.
          Последно редактирано от Борислав Ангелов; 20-11-13, 22:53.

Коментар

Това не е спам. Всяко обсъждане, което засяга кучетата, е добре дошло.
            Познавам няколко човека с куче от този развъдник и много ми харесват, така, че кучето ще е от там.
            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
              Това не е спам. Всяко обсъждане, което засяга кучетата, е добре дошло. Познавам няколко човека с куче от този развъдник и много ми харесват, така, че кучето ще е от там.
              А кой е развъдника?
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

И аз споделям мнението на Ангелов. Познавам лично човек, който се занимава с развъдна дейност и даже е председател на някакъв киноложки клуб. Документите, които се предоставят като доказателство за родословие от нашите развъдници не значат абсолютно нищо. Особено валидно е за популярните породи като НОК и хъски, както и доста от дребните. Такива недоразумения на природата съм виждал, че ми е ставало жал. Има и такива, които държат на реномето си, но цените им не отстъпват от тези на известни западни развъдници.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Колегата Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) е прав.По случайност имам 2 мъжки малиноа или поне го докарват на външен вид.Едното го спасихме от глад и студ,храниха го с ярма със студена вода,мъжки на 1г и 6 м и пикаеше като момиченце..сега е ок.Вторият беше натирен и пуснат в Търново.Невероятни кучета са като темперамент и енергия.Но проблема е че не е работено с тях.Колегата е прав и затова,че трябва опит.Споделям и мнението му за развъждането.Повечето се водят от измекярска цел - давай да ги въдим и да изкарваме едни пари-не се гледа темперамент,характер и тн.да има кученца,а после какво ще стане с тях,на кой ги даваш,а той как ще се грижи ..ейтака като моите нещастници.и така накрая ще се развали и тази порода.Успех с любимците

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                    А кой е развъдника?
                    Предложиха ни един от Велико Търново, но мисля да вземем от полицейския развъдник в Берковица. Там със сигурност са хубави кучета.
                    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Е тука,колегите полицай ще ти кажат,че полицейски развъдници няма! МВР няма пари за развъдна дейност и собствени кучета не развъждат. Нито НОК,още по-малко Малиноа,която до известна степен,още не е много позната на службите у нас.Последно преди години си спомням,че тия на гранична полиция овчарчиците ги пенсионираха,от къде,какво взимат незнам. Има полицай с такива кучета,но те са им собствени доколкото знам,определено не са произвеждани тук. Последно знам,за едно,което беше холандско производство,било на служба там и го бяха дали на някакъв човек тук,да работи с него. Ако някой ти пробутва тия за полицейските развъдници - бягай далече. Последно в Берковица ги обучаваха,но дори и да развъждат нещо... вервай ми крайни резултат,може да е дори по-лош от това,което говорихме до момента. Най-малкото съм 100% сигурен,че не разполагат с достатъчно екземпляри за развъждане и често прибягват до т.нар инбридинг (близкородствено развъждане),което направо убива породата. Предложиха ти съдействие за Белгия,помисли си,отделно в Холандия,Чехия и т.н също има добри развъдници. В Щатите също много ги тачат и имат страхотни екземпляри,жалко е че е мн.далече и почти невъзможен вноса от там. Внимавай много,да не станеш жертва на някой търгаш,който бълва кучета на килограм и имат кучила от 1 куче по 3,4 пъти в годината. Съответно,както каза Куздов,голяма част от тях,са пълна трагедия и с множество здравословни проблеми.

Коментар

В грешка си. Развъдници има, има и много добри кучета. И това ти го предавам от колега полицай, а именно баща ми. Не знам защо си останал с такова впечатление, че не са произвеждани тук.
                        0878 23 58 34- Радо

Коментар

И аз така знам. Кучкарника в Берковица, дето развъждаха НОК за Гранични отдавна е история. Вероятно някой е купил базата и си е присвоил и името му. Служебните кучета ги внасят от Холандия май (чух за цени около 4 000 евро за куче)... Кучкарник в момента има на Враня, но не съм чул да се занимават с развъдна дейност. А малиноа въобще не съм виждал служебно. Има само НОК и ротвайлери.
                          П.П. Ако сте си харесали животно, вземете си откъдето ви е кеф. Надали ще тръгнете да се занимавате с развъждане, та е все едно дали е толкова породисто. Единственото лошо в случая е, че вероятно ще го платите като такова. За това ако ще давате сериозна сума, купувайте от доказан развъдчик. Иначе по-добре се ослушвай в раздел "Подарявам..." Не е необходимо кучето да има десет "фон" за да е прекрасна животинка.
                          Последно редактирано от kuzdov; 21-11-13, 22:02.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

В Берковица със сигурност обучават кучета. Дали ги развъждат... силно ме съмнява,но и да го правят.. едва ли е на ниво,но щом казваш Обикновенно един разъвдчик,за който това е хоби и бизнес,когато планува връзката,гледа да изчиства породата максимално,поне това е идеята. Опитва се да я осъвършенства,като постоянно търси нова свежа кръв,за изчистване на недостатъците. Колкото и пожелателно да звучи.. познавайки реалността,това в МВР,няма как да се случва. Ако развъждат нещо е на база "това с онова" и "онова с тва",което по само себе си е ...

Коментар

В Берковица развъждат и обучават кучета включително и малиноа! Не е частен и със сигурност кучетата за Гранична полиция идват от там. Развъдната им дейност не искам да коментирам...Екстериора на кучетата също...
                              Трицифрените суми и споменаването на европейски държави са или някакви легенди или измами.
                              Ако не държиш на легитимно родословие и те устройва цената можеш да вземеш кученце от там...Почти съм сигурен, че няма практика да продават и раздават кучета, но не ме интересува как ще го вземеш.
                              За целта, за която искаш кучето - можеш да спасиш някое куче от приют. Има доста от едрите породи, които като свикнат с обстановката ще лаят и ще "пазят" територията си не по-лошо от малиноа, отделно ще изпиташ удовлетворение от спасяването на една живинка от мизерното съществуване и бавната смърт в приюта. Можеш да разгледаш в дог.бг най-долу или в сайта на приюта в Богров, а има и други...
                              Успех!

Коментар

Щом ще се дават пари, предпочитам да са за хубаво и породисто куче. Не, че имам нещо против, но не съм фен на непородистите кучета.
                                0878 23 58 34- Радо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X