Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Белгийска Овчарка- Малиноа- мнения

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Белгийска Овчарка- Малиноа- мнения

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
    Щом ще се дават пари, предпочитам да са за хубаво и породисто куче. Не, че имам нещо против, но не съм фен на непородистите кучета.
    Това е най разумното.Вярно е че има доста измамници,но не всички са такива.Това важи за всички-търговци на коли и др.Във всяка свера си има и черни овце.Едно родословие дава безценна информация.По данните за родителите можеш да си потърсиш информация за всяко куче до четвърти пояс и да разбереш доста неща.А и може да се вманиячиш и да решиш да ги развъждаш-а без родословие е невъзможно.Всяко родословие може да се провери.Внесените кучета се регистрират в българската федерация по кинология,произведените тука също.Преди да платиш кучето провери има ли мокър печат от БРФК или от БРКС в родословието,и направи справка в съответната федерация.Ако кучето не е регистрирано в Българска федерация би трябвало да има поне Експортпедигре от федерацията на държавата от която престига.Няма ли всичко това каквито и шарени хартийки да ти показват,от която и държава да са най вероятно са фалшиви.Виждал съм фалшификати и от Германия и от Чехия.Французите пък издават некакви документи,който не са родословие а някаква родословна справка,но пък на база на този документ можеш да върнеш документите във франция за родословие и експорт педигрее.Потърси информация има ли клуб за породата в България,поискай списък на развъдниците за породата,поинтересувай се какви изпити и оценки са небходими за влизане в разплод.Какви други призови и титли дават на кучетата.Пойнересувай се кое куче при разплод предава най добри качества.Кой са Шампионите в българия и най вече кой са им родителите(едно куче може да е шампион,но да не предава а бащаму явно предава силни качества)така ще се запознаеш с наличните кучета в страната и ще се ориентираш къде е твоето куче.
    0888 998 705
    /Георги/

Коментар

Първоначално публикуван от GeRaK Преглед на мнение
      Това е най разумното.Вярно е че има доста измамници,но не всички са такива.Това важи за всички-търговци на коли и др.Във всяка свера си има и черни овце.Едно родословие дава безценна информация.По данните за родителите можеш да си потърсиш информация за всяко куче до четвърти пояс и да разбереш доста неща.А и може да се вманиячиш и да решиш да ги развъждаш-а без родословие е невъзможно.Всяко родословие може да се провери.Внесените кучета се регистрират в българската федерация по кинология,произведените тука също.Преди да платиш кучето провери има ли мокър печат от БРФК или от БРКС в родословието,и направи справка в съответната федерация.Ако кучето не е регистрирано в Българска федерация би трябвало да има поне Експортпедигре от федерацията на държавата от която престига.Няма ли всичко това каквито и шарени хартийки да ти показват,от която и държава да са най вероятно са фалшиви.Виждал съм фалшификати и от Германия и от Чехия.Французите пък издават некакви документи,който не са родословие а някаква родословна справка,но пък на база на този документ можеш да върнеш документите във франция за родословие и експорт педигрее.Потърси информация има ли клуб за породата в България,поискай списък на развъдниците за породата,поинтересувай се какви изпити и оценки са небходими за влизане в разплод.Какви други призови и титли дават на кучетата.Пойнересувай се кое куче при разплод предава най добри качества.Кой са Шампионите в българия и най вече кой са им родителите(едно куче може да е шампион,но да не предава а бащаму явно предава силни качества)така ще се запознаеш с наличните кучета в страната и ще се ориентираш къде е твоето куче.
      Благодаря, доста полезна информация.
      Аз се надявам, откъдето и да се вземе кучето, хората от развъдника да са коректни и да е наистина хубаво куче. А ако ще е от Берковица, то със сигурност ще е.
      Е, живот и здраве, 2014 ще се похваля с куче.
      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
      0878 23 58 34- Радо

Коментар

В Берковица развъдника на гранична полиция поне до съвсем скоро съществуваше и даже колеги пращаха там на курсове! Утре съм на работа и ще разбера със сигурност!
        Аз не бих си взел куче от там освен може би ако ми разрешат да си го избера лично измежду всички налични! 99% от кучетата, които ни пращат от там са дотолкова психически увредени че въпреки неистовите усилия на нашите кучкари да оправят нещата, съвсем скоро ги бракуват!
        "Do not correct a fool, for he will hate you;
        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
          В Берковица развъдника на гранична полиция поне до съвсем скоро съществуваше и даже колеги пращаха там на курсове! Утре съм на работа и ще разбера със сигурност!
          Аз не бих си взел куче от там освен може би ако ми разрешат да си го избера лично измежду всички налични! 99% от кучетата, които ни пращат от там са дотолкова психически увредени че въпреки неистовите усилия на нашите кучкари да оправят нещата, съвсем скоро ги бракуват!
          Как точно ги бракуват? Последното ми куче беше от МОП-а в кв. Бенковски. Взехме го на 3 години, "бракуван". Това е най-страхотното куче, което съм имала някога. Най-умното и най-преданото. За съжаление вече го няма...
          И много искам да намеря пак такова "бракувано" НОК.

Коментар

Здравейте на всички и поздрави,от началото на 90-те години се опитвах да се занимавам със сериозна кинология,близо 15-тина години се занивах с немски овчарки и въпреки,че сега от близо 5 години съм сменил драстично породата,а именно занивам се професионално с Кавазка овчарка имам официално регистриран развъдник и участвам дейно в клубната дейност на кавказците,но интереса ми към белгиската овчарка и то точно към малиноа(понеже има още поне 3 вида белгийски овчарки)не е по малък.И тук искам да подкрепя колегата Бопислав Ангелов защото той даде най-точните отговори,а и съвети.Малиноа е къче което изисква минимум 3,а и овече часа занимание,правилно обучени(професионално) защото в много случаи биват изтървани и започват проблеми.Да Малиноа не куче домашен любимец който да бъде милвано и лигавено,то е рботар до мозъка на костите си,за това трябва да му се намира нещо да прави постоянно.Относно вземането на куче от чужбина колегата е прав,Малиноа е служебна порода и развъждането и като такава изисква родителите да са преминали работни тестове за работни качества и психическа устойчивост задължително ,и ето го проблема в България,тук никой не прави такива тестове,даже няма уторизирана фирма или лице което да проведе такива тестове.Затова никой професионален развъдник или дресиор няма да вземе куче от България,въпреки,че в момента у нас има чудесни екземпляри внесени от вън.А и едно от най-големите имена в развъждането на Малиноа е българин,а именно Иван Балабанов,чито развъдник се намира в щатите.До колкото сум запознат в София има едно момче което се занимава професионално с малиноа,а именно по линий на кучета от Балабанов,казва се Венци Дечев,ако желаеш потърси го,дано съм помогнал.
            Големите мъже си играят с големи играчки

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
              Как точно ги бракуват? Последното ми куче беше от МОП-а в кв. Бенковски. Взехме го на 3 години, "бракуван". Това е най-страхотното куче, което съм имала някога. Най-умното и най-преданото. За съжаление вече го няма...
              Изгубило е работните си качества. Това не го прави автоматично инвалид. Просто не става за това, което се иска от него.
              Първоначално публикуван от pepo 75 Преглед на мнение
              .... занивам се професионално с Кавазка овчарка имам официално регистриран развъдник и участвам дейно в клубната дейност на кавказците,......
              До преди 2 часа бях с Тодор (предполагам се сещаш кой), та от него съм чул доста интересни неща относно "кинологията" в България. Поздрави и успех. Харесвам кавказците, но нямам условия да гледам такъв дзвер. А и родезиеца ми не се понася с по-едри кучета...
              Последно редактирано от kuzdov; 23-11-13, 22:37.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                Със спринцовка, лопата и яма зад заставата! Имахме си доктор "Менгеле" за целта. След като го съкратиха вече ги пращат на друго място не знам къде.
                Има 2 вида бракувани - такива които са служили и изгубили по някаква причина качествата си - тях обикновенно (по-често) ги осиновяват някои колеги или ги оставят на доизживяване в кучкарниците (много рядко). По принцип моите наблюдения са че служебните кучета не живеят дълго. Уж със супер храна ги хранят, ама имам чувството че и с доста химия ги тъпчат. Не знам но над 5 години не изкарват.
                Другите за които споменах по-горе за нищо не стават още като дойдат от Берковица, психически увредени до безобразие животни, които не умеят да общуват с никакво живо същество и се държат като абсолютни психопати във всички възможни смисъли. Какво са ги правили в Берковица та да ги докарат до това дереже, мога само да гадая! За тия животни смърта е просто избавление.
                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150606_082231.jpg
Прегледи:1
Размер:286.3 КБ
ID:5666533

Коментар

Много нахилено куче!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
                      Щом ще се дават пари, предпочитам да са за хубаво и породисто куче. Не, че имам нещо против, но не съм фен на непородистите кучета.
                      Радо, горещо ти препоръчвам да се свържеш с Галина Конзова от http://www.galiadogs.com/index_html.php
                      Жената се занимава с обучение на кучета и основно с Малиноа, с тях ходи на състезания / но не за красота/, много е добра и със сигурност може да ти даде всякаква информация относно породата Малиноа.

Коментар

Колега, човека е търсил куче 2013 г. Или отдавна се радва на такова, или по вероятно не е купил такова. Ако не друго, щеше да се е похвалил и да иска съвети за отглеждане и обучение.
                        „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Прав си, изобщо не обърнах внимание че някой е дигнал стара тема. Здраве да е

Коментар

Първоначално публикуван от piron45 Преглед на мнение
                            Прав си, изобщо не обърнах внимание че някой е дигнал стара тема. Здраве да е
                            Благодаря. Може да е от полза на някого друг, който също се колебае. Но аз вече от година и три месеца имам източноевропейска овчарка.
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11390054_1151643251519000_3904528714919277523_n.jpg
Прегледи:1
Размер:121.0 КБ
ID:5670306
                            ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X