Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Улекс, Прищеп - (Ulex europaeus)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Улекс, Прищеп - (Ulex europaeus)

Очакваме с нетърпение и стискаме палци!
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Големи красоти са ти в поръчката.Успех.Имаш ли опит със сакурата или сега ще сееш?Поздравления!

Коментар

Първоначално публикуван от dim_ara Преглед на мнение
        Големи красоти са ти в поръчката.Успех.Имаш ли опит със сакурата или сега ще сееш?Поздравления!
        Всичките от поръчката сефте ще ги мъча да покълнат.
        Тук е част от опита ми:
        http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=159498

Коментар

И аз да запиша като желаеш притежател! Следя с интерес растежа :-)

Коментар

Впечатлен съм.Мисля и аз да пробвам със сакурата.Ще съм благодарен да ползвам съветите и опита ти.

Коментар

Мескалския боб не е ли това?Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ImageUploadedByTapatalk1368437947.752281.jpg
Прегледи:1
Размер:165.9 КБ
ID:5481584

Коментар

Първоначално публикуван от miro1972 Преглед на мнение
                Мескалския боб не е ли това?
                Май не. Дават го до 10м височина (обикновено до 3), вечно зелено, с тъмни листа и тъмно синьо-лилави цветове.

...и семената му съдържат производно на никотина - наркотик и халюциноген.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Впечатлен съм.Мисля и аз да пробвам със сакурата.Ще съм благодарен да ползвам съветите и опита ти.
                  За съжаление не успях с прунуса /сакурата /. Семената се оказаха малки орехчета с много твърда обвивка. Обелих ги доста трудно и започнах обичайните действия при сеитбата, но нищо от това... В случай че се засеят без обелване, ферментацията на обвивката ще отнеме най-малко 1 година. Пробвай и дано успееш с тая упорита сакура.
                  Предполагам, че семената са стари, защото на 10 третирани, около 5-6 бяха сухи вътре или загнили. Няма да опитвам с това растение повече. И без друго цъфти доста кратко.
                  Не успях и със Софората. Семената и са като от стомана. Дано другите от тази обща поръчка, имат успехи с всички растения показани по-долу.

Но за радост на няколко човека тук, Улекса поникна и вече е около 2-3 см.

Коментар

Мерси за информацията.Някакви специални мерки за улекса,защото и на мен ми хареса и ще си поръчам семена.За сакурата имам желание-преди година на пролетната флора в София имаше 2-3бр. по около 50 см.,но си избрах английски сорт роза.Имаш ли някакъв опит или наблюдения за calycanthus,hamamelis или chimonanthus?

Коментар

Първоначално публикуван от Майкъл Преглед на мнение
                      За съжаление не успях с прунуса /сакурата /. Семената се оказаха малки орехчета с много твърда обвивка. Обелих ги доста трудно и започнах обичайните действия при сеитбата, но нищо от това... В случай че се засеят без обелване, ферментацията на обвивката ще отнеме най-малко 1 година. Пробвай и дано успееш с тая упорита сакура.
                      Предполагам, че семената са стари, защото на 10 третирани, около 5-6 бяха сухи вътре или загнили. Няма да опитвам с това растение повече. И без друго цъфти доста кратко.
                      Не успях и със Софората. Семената и са като от стомана. Дано другите от тази обща поръчка, имат успехи с всички растения показани по-долу.

Но за радост на няколко човека тук, Улекса поникна и вече е около 2-3 см.

Благодаря ти за информацията.Преди година гледах дръвчета сакура на пролетната Флора,но си взех английска роза.Има ли нещо по-специално за улекса,защото и на мен ми харесва и ще си заръчам семена.Имаш ли опит или наблюдения за химонантус,хамамелис или каликантус?Успех.

Коментар

Аз съм 1 от тези, които се радват за улекса.
                        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Видях,че имаш каликантус-от семе или готово растение?Развиват ли се красавиците?

Коментар

Видях,че имаш каликантус-от семе или готово растение?Развиват ли се красавиците?
                            От семе много лесно никне и дърпа яко.
                            Имам внос от Полша готово растение около 30-40 см. и може би това лято ще цъфти.
                            Най-добри екземпляри и на много ниски цени, предлагат полските разсадници.

Коментар

.

Ето такава е картинката днес с разсада на улекса.
                              Първоначално расте много бавно.
                              Още малко да укрепнат и някой от тях ще потеглят към новите си стопани

Коментар

Ако са в Пловдив ще дойда да си го взема лично. До Несебър обаче надали ще стигна.
                                подаръци за мъже от FACOM
                                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X