Впечатлен съм.Мисля и аз да пробвам със сакурата.Ще съм благодарен да ползвам съветите и опита ти.
За съжаление не успях с прунуса /сакурата /. Семената се оказаха малки орехчета с много твърда обвивка. Обелих ги доста трудно и започнах обичайните действия при сеитбата, но нищо от това... В случай че се засеят без обелване, ферментацията на обвивката ще отнеме най-малко 1 година. Пробвай и дано успееш с тая упорита сакура.
Предполагам, че семената са стари, защото на 10 третирани, около 5-6 бяха сухи вътре или загнили. Няма да опитвам с това растение повече. И без друго цъфти доста кратко.
Не успях и със Софората. Семената и са като от стомана. Дано другите от тази обща поръчка, имат успехи с всички растения показани по-долу.
Но за радост на няколко човека тук, Улекса поникна и вече е около 2-3 см.
Мерси за информацията.Някакви специални мерки за улекса,защото и на мен ми хареса и ще си поръчам семена.За сакурата имам желание-преди година на пролетната флора в София имаше 2-3бр. по около 50 см.,но си избрах английски сорт роза.Имаш ли някакъв опит или наблюдения за calycanthus,hamamelis или chimonanthus?
За съжаление не успях с прунуса /сакурата /. Семената се оказаха малки орехчета с много твърда обвивка. Обелих ги доста трудно и започнах обичайните действия при сеитбата, но нищо от това... В случай че се засеят без обелване, ферментацията на обвивката ще отнеме най-малко 1 година. Пробвай и дано успееш с тая упорита сакура.
Предполагам, че семената са стари, защото на 10 третирани, около 5-6 бяха сухи вътре или загнили. Няма да опитвам с това растение повече. И без друго цъфти доста кратко.
Не успях и със Софората. Семената и са като от стомана. Дано другите от тази обща поръчка, имат успехи с всички растения показани по-долу.
Но за радост на няколко човека тук, Улекса поникна и вече е около 2-3 см.
Благодаря ти за информацията.Преди година гледах дръвчета сакура на пролетната Флора,но си взех английска роза.Има ли нещо по-специално за улекса,защото и на мен ми харесва и ще си заръчам семена.Имаш ли опит или наблюдения за химонантус,хамамелис или каликантус?Успех.
Видях,че имаш каликантус-от семе или готово растение?Развиват ли се красавиците?
От семе много лесно никне и дърпа яко.
Имам внос от Полша готово растение около 30-40 см. и може би това лято ще цъфти.
Най-добри екземпляри и на много ниски цени, предлагат полските разсадници.
Ето такава е картинката днес с разсада на улекса.
Първоначално расте много бавно.
Още малко да укрепнат и някой от тях ще потеглят към новите си стопани
Коментар