Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Взех си куче.....може би ротвайлер !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Взех си куче.....може би ротвайлер !

Колега тука определено има питбул жилка, така че почвай с възпитанието, че това с кокошките ще ти се види като невинна детска игра след време. Точно при питбулите е характерно това, което започва като игра да преминава в агресия, ако не спираш превъзбудата навреме.
    Иначе честито
    gsm - 0899388807

Коментар

Днес за 30 минути спука три топки и унищожи 2 кегли........Струва ми се леко слаб !Вече два дни бяга по 5 километра с почивка в средата от 2-3 минути.....Изяжда по 1200-1500 грама храна (готвено+кайма+хляб) на ден разделено на сутрин и вечер ,добавям по малко и гранули ! Обаче и по половин кило кренвирши и бисквити отнася,и все не му стига !Чудя се дали да не му вдигна дажбата !Пет километра че и малко отгоре изобщо не му се отразяват ,даже преди да свърши неще да се качва в джипа...Много е послушен докъто не види друго куче,тогава полудява,явно това ще е проблема с който да се боря !С децата е много игрив !Пробвах да му извадя храна от устата ,става...разсърди се но не се и възпротиви !Днес за пръв път го пуснах без синджир да се разхожда с мен...през цялото време не се отдалечи повече от 4-5 метра от мен.В повечето време беше на една педя зад мен.даже на моменти ми удряше петите на обувките !Пет километра той ги бяга а аз се возя в джипката ,видя едно куче и се спусна напред и под бронята,набих спирачки и го извадих от под предна лява гума...Нищо му нямаше,даже и не изквича,като се прибрахме видях кръв на задния десен крак ужулено към 10 сантиметра,явно съм го закачил леко....Тия себеподобни ще му докарат беля !Като се стопли ще бягаме с колелото ,ама в тоя студ няма начин !

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2127.jpg
Прегледи:1
Размер:117.8 КБ
ID:5437455Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2141.jpg
Размер:199.1 КБ
ID:5437450Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2171.jpg
Размер:70.6 КБ
ID:5437451Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_2162.jpg
Размер:210.5 КБ
ID:5437452Натиснете снимката за да я уголемите

Име:664495_524690254215634_295791377_o.jpg
Размер:83.0 КБ
ID:5437453
      Последно редактирано от Roninn; 26-12-12, 22:10.
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Обади се на Калаша .Неговото е като брат на твоето.Той ще ти обясни.
        Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
        Grand 3.1TD
        0898 620 306 Стоян

Коментар

Това е проблем, при повечето кучета. Моето, полудяваше, като видеше друго куче. Един път разкъса Лабрадор и от тогава го пускам само на места, където съм сигурен, че няма кучета. Важното е, да не е агресивен към хора!
          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Основното е кучето (което е твой подчинен, покорен приятел) да осъзнае това.
            Ти си водача, стопанина. По време на разходка кучето го знае и затова така добре те следва.
            Трябва обаче да измислиш команда за "възпиране" от подобни отклонения. Командата може да е с "шшшшът", или друга, но ясна и звукова.
            Аз ползвам "шшшът" когато е наблизо кучето или изсвирване като овчар , когато кучето е далеч или нямам видимост.
            Каквото и да прави кучето (дори да не знам какво прави в момента) - като чуе командата веднага спира да прави това (каквото и да е).
            Как ще го постигнеш решаваш ти, но няколко пъти трябва да чуе командата и АКО не я "отчете" да получи наказание (лек удар по дупето и мъмрене след това, притискане на врата към земята със заплашителен тон и други подобни).
            Красавец е, но агресията трябва да е под твой контрол . Винаги и на 100 %.
            Само така ще си спокоен и доволен, че притежаваш "невидим повод" за своя красавец, когато е свободно пуснат.
            Успех !
            Много хубави "гърди" развива.

Коментар

Здрасти,кучето си расте,качи някой друг килограм,бягаме редовно по 5-8 км. два пъти в седмицата ,стана мускулест .Имам обаче един проблем който май си създадох сам,напоследък му давам някакъв колан или бутилка от бира или стар гащеризон,като захапе и не пуска в продължение на 30-40 минути,върти сучи,дърпа ,ръмжи,премята се .....вдигам го във въздуха и не пуска,оставям го да виси 20-30 секунди до минута,омаляват ми ръцете и не пуска.....И така докъто като започне да ми се радва и ме хапе болезнено,в смисъл не както може силно,но достатъчно силно да ме заболи,спирам го и за секунди ми перфорира якето,панталона,езиците на обувките и то на 5-10 места,зимното яке ми беше чисто ново а сега на двата ръкава има по 3-4 дупки и разпрано,не е болка за умиране обаче е кофти !Всичко това го прави в игра,без злоба,просто скача и се радва.....Разбира като сгафи,обаче как да му обясна че така не трябва да ми се радва,радоста може и да е в началото на деня като ме види,може както си работя нещо в работилницата и да ми налети да ми се радва и така да ми перфорира наново дрехите !Взех една пръчка и го пернах по задника като ,той ми се разсърди,и след 2 мин, отново радост,като си вкарам ръката в устата му внимава,не стиска,вадя му храна от устата,обаче през дрехите си стиска повечко,мен не ми пука обаче майка ми е цялата в синини ,скача,блъска се силно,изял до основи две дръвчета ,праскови,изнесъл на двора 4 касетки с бирени бутилки,приместил печка мечта,наръфал новите бутуши на майка ми,беля след беля...Трябва да го спасявам от самия него !
              Последно редактирано от Roninn; 25-02-13, 01:00.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Честито!Кучето ти е питбул.Определено е калпазанин-личи си му, има си и белези.Честно казано си мисля,че си е изтървано откъм обучение-вече е на година и 2 м.Трябва да знае кой е шефа-отучи го да се опъва като го извеждаш,трябва да ходи до теб на отпуснат повод.Знам,че е трудно и изисква много търпение,работа и похвали.ако трябва и строг нашийник.И по-добре да е платнен повод или въже,а не верига-плъзга се и боли като се опъне.По отношение на хапането на дрехите ти,ръкави му казваш -не-и му предлагаш нещо за хапане-въже,играчка-и го хвалиш и награждаваш с лакомство.и не му давай да си играе с дрехи и обувки.не му оставайте до него такива неща за ръфане.
                Напълно споделям с личен опит мнението на този колега и подкрепям- Мнение на fnqkhhhzzz П.П по този повод,ще взема да систематизирам в отделна тема как се храни куче,през отделните етапи в живота му .
                Аз храня моите 2 малиноа с АКАНА или ОРИЖЕН и нямам никакви забележки,2 пъти в деня,добавям малко кисело мляко и зеленчук,след вечерната разходка на единия пръчка за зъбите,на другия- сурова патешка шия-пак за зъбите.
                Давай му храна колкото е нужно-по-добре слабо отколкото дебело.Разболяват се от диабет и то инсулинозависим.отделно проблема с натоварването на ставите.Можеш да цъкнеш в Гугъл - Вяткин - занимавал се е преди с питбули, сега само с малиноа -описва прекрасно храненето на кучето.Неговото се хранят натурално-сурова костноместна диета,плодове и зеленчуци.или гранули от горните две марки гранули
                Успех

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                  Здрасти,кучето си расте,качи някой друг килограм,бягаме редовно по 5-8 км. два пъти в седмицата ,стана мускулест .Имам обаче един проблем който май си създадох сам,напоследък му давам някакъв колан или бутилка от бира или стар гащеризон,като захапе и не пуска в продължение на 30-40 минути,върти сучи,дърпа ,ръмжи,премята се .....вдигам го във въздуха и не пуска,оставям го да виси 20-30 секунди до минута,омаляват ми ръцете и не пуска.....И така докъто като започне да ми се радва и ме хапе болезнено,в смисъл не както може силно,но достатъчно силно да ме заболи,спирам го и за секунди ми перфорира якето,панталона,езиците на обувките и то на 5-10 места,зимното яке ми беше чисто ново а сега на двата ръкава има по 3-4 дупки и разпрано,не е болка за умиране обаче е кофти !Всичко това го прави в игра,без злоба,просто скача и се радва.....Разбира като сгафи,обаче как да му обясна че така не трябва да ми се радва,радоста може и да е в началото на деня като ме види,може както си работя нещо в работилницата и да ми налети да ми се радва и така да ми перфорира наново дрехите !Взех една пръчка и го пернах по задника като ,той ми се разсърди,и след 2 мин, отново радост,като си вкарам ръката в устата му внимава,не стиска,вадя му храна от устата,обаче през дрехите си стиска повечко,мен не ми пука обаче майка ми е цялата в синини ,скача,блъска се силно,изял до основи две дръвчета ,праскови,изнесъл на двора 4 касетки с бирени бутилки,приместил печка мечта,наръфал новите бутуши на майка ми,беля след беля...Трябва да го спасявам от самия него !
                  Ами очевидно не знае командата НЕ! Трябва над това да почнеш да работиш. Думата НЕ е закон за кучето... може нищо др. да не знае,но ако знае това си спестяваш множество главоболия. Щом те хапе за ръкавите значи се изправя на крака? В този случай,има един елементарен метод,но внимавай като го прилагаш.Когато кучето се изправи и тръгне към теб го настъпваш по една от лапитеи му казваш твърдо НЕ (но внимавай да не го нараниш). В момента в който пусне... му казваш браво и го галиш и му се радваш... (ако естествено браво значи нещо за него де). Прилагай го всеки път когато го прави и ще има успех

Коментар

Забравих нещо много важно,командата "не" не се използва,когао кучето изразява радост към стопанина си. Т.е примерно ти се радва като си се прибрал в къщи и е скочил на крака да ти ближе лицето Ако това действие също е нежелано,тогава се прилага същия прийом,но без изговаряне на командата
                    Принципно идеята е,че когато кучето е учено на "не",обикновено ако е използван правилния метод,то е изградило условен рефлекс,че след НЕ обикновено следва корекция,която до известна степен причинява болка с цел да се прекрати нежеланото действие. За това се смята,че при радост,командата не трябва да се използва,защото в никакъв случай не трябва кучето да свързва радостта към стопанина с причиняването на болка

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                      Ами очевидно не знае командата НЕ! Трябва над това да почнеш да работиш. Думата НЕ е закон за кучето... може нищо др. да не знае,но ако знае това си спестяваш множество главоболия. Щом те хапе за ръкавите значи се изправя на крака? В този случай,има един елементарен метод,но внимавай като го прилагаш.Когато кучето се изправи и тръгне към теб го настъпваш по една от лапитеи му казваш твърдо НЕ (но внимавай да не го нараниш). В момента в който пусне... му казваш браво и го галиш и му се радваш... (ако естествено браво значи нещо за него де). Прилагай го всеки път когато го прави и ще има успех
                      Прав си, но това е навик ,който се изгражда, докато кучето е малко. Не е невъзможно, но ще е много трудно на колегата, да му изгради характера наново.
                      Затова, куче се взима на 2 месеца, за да се възпита докато е малко.
                      Разбира се, с много труд и желание, всичко се постига!
                      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Играе му се на хайвана. Лошото е, че е свързал играта с "юнашка" захапка. Покажи му какво може да хапе и стиска истински и какво може само да маркира като захапване.
                        С какво да му покажеш ли? Ами... с показалката!

ПС: Абе, гледате ли още кокошки?

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
                          Прав си, но това е навик ,който се изгражда, докато кучето е малко. Не е невъзможно, но ще е много трудно на колегата, да му изгради характера наново.
                          Затова, куче се взима на 2 месеца, за да се възпита докато е малко.
                          Разбира се, с много труд и желание, всичко се постига!
                          Не съм съвсем съгласна. Зависи и от кучето.
                          Взехме си немска овчарка, бракувана от полицията. Беше на 3 години. Уби една кокошка защото явно за пръв път виждаше кокошки и защото се подчини на инстинкта си. Не яде бой. Просто майка ми му изчете едно истерично крякащо конско, размахмайки му заканително пръст и гледайки го в очите. И толкоз. Веднага разбра, че в нашата къща кокошките са "свещенни" животни и въпреки, че му изяждаха храната в паницата, гледаше жално и не ги докосваше. След това се научи да проверява полозите щом чуе някоя кокошка да кудкудяка Обаче майка ми го издебна в момента, в който излизаше от кокошарника, облизвайки се...И пак едно истерично кресливо конско с размахване на пръст...горкия Аякс, веднага я разбра. След това конско, щом чуеше кокошка да кудкудяка от кокошарника, виеше жално и гледаше натам, но повече не посегна на яйцата. Естествено, не ги отказваше, когато аз му ги давах. Но никога повече не влезе в кокошарника и не пипна кокошка или яйце. Изключително умно куче беше.
                          Убедене съм, че си зависи и от характера и интелигентността на всяко куче. Взехме си и БОК на 2 месеца. Майка ми я хранеше, играеше си с нея постоянно. Порасна, но си остана тъпо куче. Всеки път, когато майка отиде при нея с по-официални дрехи, лае до припадък и погледа и кръвясва. Нужни са и десетина минути за да я познае. Но това все пак е БОК...всяко друго, дори улично куче, е достатъчно умно за да разбере кое е забранено. Въпреки, че питбул никога не съм имала, съм сигурна, че с правилния подход и много търпение и любов, ще научи правилата в новия си дом.

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                            Не съм съвсем съгласна. Зависи и от кучето.
                            Взехме си немска овчарка, бракувана от полицията. Беше на 3 години. Уби една кокошка защото явно за пръв път виждаше кокошки и защото се подчини на инстинкта си. Не яде бой. Просто майка ми му изчете едно истерично крякащо конско, размахмайки му заканително пръст и гледайки го в очите. И толкоз. Веднага разбра, че в нашата къща кокошките са "свещенни" животни и въпреки, че му изяждаха храната в паницата, гледаше жално и не ги докосваше. След това се научи да проверява полозите щом чуе някоя кокошка да кудкудяка Обаче майка ми го издебна в момента, в който излизаше от кокошарника, облизвайки се...И пак едно истерично кресливо конско с размахване на пръст...горкия Аякс, веднага я разбра. След това конско, щом чуеше кокошка да кудкудяка от кокошарника, виеше жално и гледаше натам, но повече не посегна на яйцата. Естествено, не ги отказваше, когато аз му ги давах. Но никога повече не влезе в кокошарника и не пипна кокошка или яйце. Изключително умно куче беше.
                            Убедене съм, че си зависи и от характера и интелигентността на всяко куче. Взехме си и БОК на 2 месеца. Майка ми я хранеше, играеше си с нея постоянно. Порасна, но си остана тъпо куче. Всеки път, когато майка отиде при нея с по-официални дрехи, лае до припадък и погледа и кръвясва. Нужни са и десетина минути за да я познае. Но това все пак е БОК...всяко друго, дори улично куче, е достатъчно умно за да разбере кое е забранено. Въпреки, че питбул никога не съм имала, съм сигурна, че с правилния подход и много търпение и любов, ще научи правилата в новия си дом.
                            Права си, много зависи и от породата. Но всяко куче, се обучава и възпитава, много по-лесно, докато е малко. Ако се остави на свобода, то си изгражда свои навици, които трудно се променят. Моята Немска Овчарка, беше дресирана, но когато видеше животно , нещо и ставаше и му се хвърляше на врата. Около една година , му се карах, даже го и шамарих и накрая спря да закача животни.
                            0878 23 58 34- Радо

Коментар

Вероятно много неща зависят от породата на едно куче, но всичко зависи най-вече от личния му характер. Имали сме различни породи, най-много гончета,ягдтериери и бретон-шпаньоли... Дори две кучета не са били еднакви. Напр. последните ми два бретона - единият беше изпълнителен като новобранец, а от другия по-голям темерут не съм срещал и сред хората, но на лов беше железен - работеше както на глигани, така и на пъдпъдъци, но винаги сам.
                              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                                Взехме си немска овчарка, бракувана от полицията.
                                Намери ми и на мен, че моите дадоха фира
                                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X