Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доминиращо куче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Доминиращо куче

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
    Да, аз го храня и се е случвало да му я взимам, без дори да протестира- само ме гледа учудено. Взимала съм му и кокал или любима играчка от устата.

Това не смея да твърдя и не смея да накарам някой да пробва.

Това по-скоро не, ако е просто игра - ще дойде, но ако е силно заинтригуван от нещо, оглушава.
    А-а...не бива така.Трябва да се подчинява!Шнауцера е животно,което винаги се опитва да се наложи,за това веднага трябва да му се покаже кой е стопанина.А това,някой друг,освен стопанина да му вземе храната...Трудна и опасна работа,пък и не е необходимо.Но сега ако го изпуснеш,ще стане неконтролируем съвсем,съответно - много опасен...Достатъчно ли си твърда с него?
    Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
    Най-добрият ром е студеният ром!
    Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнение
      А-а...не бива така.Трябва да се подчинява!Шнауцера е животно,което винаги се опитва да се наложи,за това веднага трябва да му се покаже кой е стопанина.А това,някой друг,освен стопанина да му вземе храната...Трудна и опасна работа,пък и не е необходимо.Но сега ако го изпуснеш,ще стане неконтролируем съвсем,съответно - много опасен...Достатъчно ли си твърда с него?
      Надявам се, поне според моята преценка съм. Кучета знае всички команди, когато не ги изпълнява определено "се прави на ударен". Точно като човек, който си прави оглушки, почва да гледа встрани. Определено е много умен и много добре знае, когато е сгафил. Според мен проблема е точно в това, знае че може да игнорира някои мои команди.
      The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Виве, утре ще ходите ли зад музея Земята и хората на тренировката на Сириус?
        Или не сте решили ?

Коментар

Надявам се, поне според моята преценка съм. Кучета знае всички команди, когато не ги изпълнява определено "се прави на ударен". Точно като човек, който си прави оглушки, почва да гледа встрани. Определено е много умен и много добре знае, когато е сгафил. Според мен проблема е точно в това, знае че може да игнорира някои мои команди.
          Кучетата са много интелигентни животни, в някои случаи- повече от хората. Накарай го да осъзнае, че когато прави команди е за негово добро. Например като направи команда му дай лакомство, или го погали и започни да му се радваш, така то разбира, че е направило нещо добро, а и на него му харесва. И обратно- когато не я направи, скарай му се, или го перни леко през муцуната, така ще разбере истински, че не е добре за него да не те слуша. Мисля, че щом кучето ти е умно, след няколко повторения,ще разбере кое е по-добро и ще започне да изпълнява винаги без лакомства. Успех !
          ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ШОПОВ Преглед на мнение
            Виве, утре ще ходите ли зад музея Земята и хората на тренировката на Сириус?
            Или не сте решили ?
            Канихме се за утре, но стана беля, измъкна ми се едната щанга от втулката при рейката на волана, та сега съм малко пешеходец. Добре, че стана на място, като се опитвах да тръгна, а не на магистралата например, че направо не ми се мисли....

Дъщерята се е заела да го възпитава и изненадващо нея много я слуша, а пък на нея и е като игра. Май това ще е разковничето. Въоръжила се е с една шепа бисквитки и го награждава като слуша, а той все по нея почна да ходи

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
            .......Успех !
            Благодаря, благодаря на всички.

Коментар

Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнение
              Как като имам дъщеря на 11год.всеки член на семейството трябва да може да му се наложи по всяко време а налагането над храната е най показателно дали кучето разбира мястото си в едно семейство щом не позволи на някой от домашните да му приватизира храната значи се мисли над него ,ако утре без да иска едно дете го настъпи примерно,какво би му попречило да захапе ?
              Да може да не се подчинява на повиквания на изпълнение на задачи на всички членове на семейството но към агресия му покажи къде трябва да е ...
              Ок ти се справяш с отнемането му на храната научи всеки от семейството ти да го прави под твой надзор(примерно :дете посяга към храната му при наи малката му реакция за неподчинение корекция от твоя страна (кучето те има за по вишестоящ от него) на секундата и с строг тон вземаш паницата даваш я пред очите на кучето на детето и то я изнася от мястото му за хранене(нека изчака 10-15 мин. кучо гладен след това му я дай)след 2-3 дни пак не на често ...
              Дъщеря ми е 36кг. кучето е 42 сама го води на разходка и има пълен контрол над него.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:S5003385.jpg
Прегледи:2
Размер:167.6 КБ
ID:5395057

Коментар

Малко късно виждам темата, но все пак да се включа! Щом като кучето е на 5 години, доста моменти са изтървани вече, но не е безнадеждно... Решението е само едно - твърдост и постоянство, дори и ако се налага да играе сопата! Ако се страхувате от собственото си куче - това е основния проблем и от там трябва да се започне - от самите вас! Изпитвате ли страх, дори и да си мислите, че го прикривате, собствената ви миризма, ви издава, а обонянието е главното и водещо сетиво на кучето и в неговия свят по-голямата част от информацията влиза през носа! Много хора забравят две основни неща: Първо - че домашният им любимец е хищник (дори и ако обича да яде домати и краставици) - по-близък или по-далечен роднина на вълка, а не е жива плюшена играчка! Второ - противно на масовото схващане, животните и в частност кучетата се движат от инстинктите си, а не от разума! Обучението помага за придобиването на рефлекси (изпълнението на команди или каквито и да е забавни циркаджийски трикове са придобити рефлекси посредством повторение, поощрение и наказание, а не в следствие, че кучето ви може да чете и само се е запознало с наръчника за дресировка)! Нрава на отделното животно и генетическата му предразположеност към определени типове поведение определено имат значение (в момента точно с това се занимавам - имам си една пет месечна американска стафка в къщи, на която взе да и идва силата и общо взето всичко което се движи за нея е плячка и нещо за хапане и дъвкане), но като всеки нрав - може да бъде моделиран! Това може да се постигне единствено ако знаете как функционира психиката на животното в следствие на вродените му инстинкти! Масова заблуда е, че веднъж обучено куче (особено голяма или по-агресивна порода) не създава проблеми! Грешка! Кучето през целия си живот ви наблюдава и тества, защото у него е заложено да се бори за позицията на "алфа" в глутницата и да я защитава в последствие, а вашето семейство е неговата глутница! Този вроден стремеж се води и контролира от две неща - болката и от там респективно страхът от нея и стремежа за създаване на потомство! Това което недвусмислено трябва да покажете на шнауцера си е кой командва парада в къщи и не само вие, а всички, защото дори и да клекне пред вас, не означава, че няма да продължи да се налага и доминира над останалите членове на семейството ви! Колкото и жестоко и неприродолюбителско да звучи, това (особено на тази възраст) се постига с причиняването на болка! Не става дума за това да го затворите в гаража и да му смъкнете кожата от гърба с дръжка от права лопата, но не става с пошляпване! Кучетата имат много по-висок праг на болка от хората и следствие на това много хора си мислят, че са ударили кучето си, докато то реално си мисли, че си играят малко по-грубо с него (най-ми е любимо като видя някой да тупа четирдесет килограмовия си питбул с навит на руло весник...)! Как да разберете къде е границата...?! Просто е - промени ли рязко поведението си кучето - от агресивно и самоуверено в подчинено (смирено) - приклякане, свеждане на главата ниско, сваляне на ушите на долу (не на зад), избягване на погледа ви и т.н. - значи посланието ви е стигнало където трябва и разбрано по правилния начин! Трябва да сте самоуверен и за тази самоувереност трябва да говори всичко - от езика на тялото ви и интонацията на гласа ви, до това какво му казвате в момента! Много хора правят грешката да говорят на кучетата си все едно са завършили (кучетата им) филология и литература на куп! Това е грешно! Вярното и напълно достатъчно в случая е изричането на името на животното, придружено с едно "Не"! Това животното може и го разбира със сигурност, за разлика от някоя разпенена пледоария в която се споменава майка, му, баба му, леля му т.н. Запомнете - кучето реагира първо на миризмата ви, после на интонацията и езика на тялото ви и чак тогава на някаква комбинация от звуци (за кучетата говора ни е точно това)! Доминирайте (наказвайте) кучето си единствено и само в момента в който е направило нещо нередно! Само и единствено тогава то ще направи връзката между собственото си поведение и последствията от него! Ако кучето ви през деня е ухапало баща ви, а вечерта - след като се приберете от работа, разбирайки за това решите да го накажете, докато то кротко си лежи в гаража (примерно), то ще приеме, че прави нещо нередно в момента без да му е ясно какво точно и какво се иска от него! Друго нещо, което е от изключителна важност е кучето да има негово си място и да го знае по недвусмислен начин! Какво имам предвид..?!! Едно куче или се гледа на двора или в къщи! Ако го гледате на двора, трябва да си има колиба или друго място, за което кучето знае е , че е негово (спи там - бърлогата има особено и много важно място при хищниците) и най-важното това място го лишава от контакт с вас (по негово и ли ваше желание)! Част от играта, когато доминирате е да накарате кучето си да отиде и остане в това място, лишавайки го от контакт със семейството ви! Това е еквивалента на прогонването от глутницата, а при тези животни които са социални по своята същност това е голямо наказание, което в дивата природа обикновено води до смърт (вълците ловуват и оцеляват групово, единаците са изключение)! В любимеца ви има генетично насаден страх от това и в ситуации като вашата той може да се използва много успешно! Гледайки кучето ту вързано на синджир в двора, ту затворено на хлад в гаража, ту в къщи и т.н., правите няколко генерални грешки! Първо - давате му да се разбере, че на всякъде е "негова" територия и може да ходи и прави каквото си иска! Това е предпоставка за доминация от страна на животното, защото то се чувства "в бърлогата" си на всякъде! Второ - лишавате се от възможността да го изолирате по начин, който да го накара да разбере, че е сбъркало и е нежелано в момента! Правейки бела в къщи и затваряйки го в гаража, вие просто го местите от едно място на друго... После като обърне гаража с главата на долу, го местите на двора, а като събори оградата на двора пак го прибирате в къщи и така се получава един затворен омагьосан кръг от който страдате само вие! На кучето му е все тая... Темата е много дълга и обширна! Ако не можете да се справите сами, с радост бих ви помогнал на живо!

Поздрави
                Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 28-07-12, 11:19.

Коментар

Дъщерята се е заела да го възпитава и изненадващо нея много я слуша, а пък на нея и е като игра. Май това ще е разковничето. Въоръжила се е с една шепа бисквитки и го награждава като слуша, а той все по нея почна да ходи .
                  Да не ти прозвучи... но си в голяма заблуда. Кучето приема само един лидер и ако не си ти ще е то, кучето. Няма да е детето. За твоят хубавец то е нещо съвсем различно от шеф на глутницата. Прави го защото е израсъл с него и един вид му е опекун, и за забавление, и защото трябва да го пази и още ред други неща. И за бисквитките естествено. Колкото и приятно да ти се струва, в този момент той е лидерът и тази ситуация,игра с детето трябва да е по-скоро награда за него. Един пример с моята 80+кг. хубавица: Илиза тъста ми да я разхожда и се прибира с извадена ключица, ревящ от болка. Видяла нашата помияр и решила да го сдави, а той си бил омотал повода около ръката та така, а и ми правеше впечатление че като я води поводът беше винаги опънат и го дърпа накъдето си иска. Излизаме на разходка с детето, тогава то беше на 7-8 г., давам му да я води с повода и кучето нито един път не го изпъна дори, независимо от ситуациите по време на разходката. Прави си изводи. Във вашата ситуация лидер трябва да си ти.
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                  Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                  В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                    Да не ти прозвучи... но си в голяма заблуда. Кучето приема само един лидер и ако не си ти ще е то, кучето. Няма да е детето. За твоят хубавец то е нещо съвсем различно от шеф на глутницата. Прави го защото е израсъл с него и един вид му е опекун, и за забавление, и защото трябва да го пази и още ред други неща. И за бисквитките естествено. Колкото и приятно да ти се струва, в този момент той е лидерът и тази ситуация,игра с детето трябва да е по-скоро награда за него. Един пример с моята 80+кг. хубавица: Илиза тъста ми да я разхожда и се прибира с извадена ключица, ревящ от болка. Видяла нашата помияр и решила да го сдави, а той си бил омотал повода около ръката та така, а и ми правеше впечатление че като я води поводът беше винаги опънат и го дърпа накъдето си иска. Излизаме на разходка с детето, тогава то беше на 7-8 г., давам му да я води с повода и кучето нито един път не го изпъна дори, независимо от ситуациите по време на разходката. Прави си изводи. Във вашата ситуация лидер трябва да си ти.
                    Абсолютно подкрепям! Имат си "шеф" в къщи, а тази работа с бисквитки, игри и разходки не се оправя...

Коментар

Това че някой има пълен контрол над своето куче, не означава че непременно ще ти помогне в твоя случай. Вземи му учител и този път участвай в обучението.

Коментар

Вчера си ги "премерихме" с песа, бяха го хванали братята, почна да скача около мен и да ми се зъби и аз, въоръжена с кураж, озъбих се и аз, скарах му се яката и тръгнах уверена срещу него, а той, супер изненадан спря да се зъби, легна и се сви. Сега ходи покрай мен, гледа ме изпод вежди и кротува.

Коментар

Браво намерила си му " цаката "
                          На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Вчера си ги "премерихме" с песа, бяха го хванали братята, почна да скача около мен и да ми се зъби и аз, въоръжена с кураж, озъбих се и аз, скарах му се яката и тръгнах уверена срещу него, а той, супер изненадан спря да се зъби, легна и се сви. Сега ходи покрай мен, гледа ме изпод вежди и кротува.
                            Само така - и трябва да знаеш, че "куража" и "страха" си имат специфична миризма, която кучо усеща и различава перфектно Винаги му говори с авторитетен и твърд глас и излъчвай вътрешна самоувереност, така винаги ще надушва "куража" и няма да се зъби, защото ще знае кой е шефа.

Коментар

Леле мале, щом на стопанина си се зъби, не е добре. Хубаво е, че си му показала кой командва парада, така ще започне да разбира и накрая всичко ще бъде наред.
                              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
                                Леле мале, щом на стопанина си се зъби, не е добре. Хубаво е, че си му показала кой командва парада, така ще започне да разбира и накрая всичко ще бъде наред.
                                .....................Започнахме да го държим вързан и го пускам само с мой надзор, като се опитвам да го хвана да го вържа, той ми посяга и да бяга...................
                                Че ми посяга и ми се зъби споменах още в първия пост, прави го при опит от моя страна да го хвана и пак да го вържа или затвора.

Засега методите които прилагам действат и кучето и семейството са спокойни. Не го връзвам, през повечето време седи на терасата - където и винаги си е имал къщичка, или по-скоро къщище, от там обича да наблюдава цялата улица и да контролира пътникопотока

Следобед обаче там става доста топло и той сам иска да се скрие в гаража, там е най-хладно. Само да му отвориш вратата и е вътре.
                                Вечер сам пожелава да влезе в къщата и ляга и заспива в коридора като килимче. Вярно е, че обикаля навсякъде, където си поиска, но си има къщурка и ако има гръмотевична буря или нещо друго - там се крие. Там се спасява и от мен

Изглежда сме на прав път, щом се забелязва определено промяна в поведението, старателно ще се опитам да не допускам да изтърва контрола отново

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X