Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доминиращо куче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Доминиращо куче

Става въпрос за моя хубостник, 50-ина килограмов ризеншнауцер. Определено си имаме пропуски във възпитанието, въпреки, че беше 2 месеца на училище, като стана на годинка. Проблема се състои в следното:

Слуша ме и изпълнява команди. Но ако се опиташ да му ограничиш правата, започва да протестира, на моменти почва и да ми се зъби. Наскоро в къщата - врата до врата с нашата, взеха малко кученце - женско. И се почна с истинските проблеми. На няколко пъти се опита да събори оградата и даже веднъж успя. Започнахме да го държим вързан и го пускам само с мой надзор, като се опитвам да го хвана да го вържа, той ми посяга и да бяга. Сега го разхождам само на каишка. През дена в горещините го затваряме в гаража, днес е станала беля, докато съм на работа - баща ми искал да го прибере в гаража на хлад, навън е имало кучета - улични, по които песа направо побеснял, баща ми го дръпнал за каишката, с което кучето го ухапало за крака. Продупчил му е кожата - не малко.

Говорих с доктори - ветеринари, не препоръчват кастрация в горещините, та манипулацията се отлага за есента, но му е сигурна. Какво друго мога да направя, кучето е вече на 5 години. Прави ми впечатление, че колкото по стои вързан, толкова по се отчуждава и после по детски си отмъщава. Вечер го пускам вкъщи, спи в коридора - тогава е най-спокоен. Но през деня не мога да го оставя сам вътре.
    The Flat Earth Society has members all around the globe.

От: Доминиращо куче

Само ще го осакатите, не е там работата. Не го правете.
    Той се е почувствал водача на глутницата. Трябва да му обясните че не е. Някой от вас трябва да стане по-главен от него.

Коментар

Наистина е доминант във вашата среда, за да се държи по този начин. Защо не погледнете Ceaser Millan
      (http://www.dogchannel.com/dog-inform...r/default.aspx). Това е говорещия с кучета по Дискъвъри и много добри техники за овладяване на подобни проблеми.
      LZ1AIV

Коментар

Това е въпроса - и какво друго да направя?

Трудно ми е да се боря с "тестостерона" му, в буквалния и в преносния смисъл. Имам малко дете в къщи. Щом почва да посяга, трябва да се вземат мерки. В тези моменти, в които като че на инат иска да ни накаже, задето е бил вързан, чак мен ме хваща страх. Сигурно го усеща. Но не мога да го оставя пуснат и като се прибера, да е направил някоя по-голяма беля.

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
        Наистина е доминант във вашата среда, за да се държи по този начин. Защо не погледнете Ceaser Millan
        (http://www.dogchannel.com/dog-inform...r/default.aspx). Това е говорещия с кучета по Дискъвъри и много добри техники за овладяване на подобни проблеми.
        Следя го с интерес по Нешънъл джиографик. Но на ТВ като че е доста по-лесно . Това ми е 4-то куче и втори ризеншнауцер за последните 25 години и досега си мислех, че разбирам от кучета и че мога да се справя.

Коментар

Имам много твърдения относно кастрацията като масови са тези , че кучето става кротко и послушно.Преди време кастрирахме наш любимец и резултата беше повече от отчайващ.От доста години се занимаваме с едри породи като на мен най си ми допадат ротвайлерите , а те са кучета който се опитват да доминират и бранят територията си с цената на всичко.Имал съм подобен проблем с мъжки но успях да го реша и не съм го кастрирал.Трябва да има поне един човек който да се държи с кучето по-господарски.Да не му говори гальовно и умалително а строго и при опит от страна на животното да кривне от правия път да се намеси веднага.Отне ми около месец да вкарам моя звяр в правия път като все още имам бегли опити от негова страна да премине границите на позволеното му , но има и малко дете което по цял-ден ги обикаля всичките и си играе с тях , гали ги , глези ги и освен дъщерята подобни нещица правят и майка ми ,баща ми и жена ми .Факт обаче е , че след редовното глезундрене следват опити за водач на глутницата.Кучета който не са били на сенджир и не са свикнали в началото проявяват агресия дори към стопаните си особено в моментите след разходка когато очакват отново да бъдат вързани или ограничени по някъкъв начин.Всичко е въпрос на доминантност !
          Uaz 469 2.4 D MB
          KTM 600 ROTAX
          Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
          Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Следя го с интерес по Нешънъл джиографик. Но на ТВ като че е доста по-лесно . Това ми е 4-то куче и втори ризеншнауцер за последните 25 години и досега си мислех, че разбирам от кучета и че мога да се справя.[/QUOTE]

След като го следите обърнето особенно внимание на неговите действия при работа с проблемно животно.Деиствията му са резки , без да се дава време на животното да реагира или да се нагоди към ситуацията.Не се показва страх или колебание и всеки път обясняват , че проявата на такива е противопоказна.
            След като кучето вече си е позволило да посегне на човек от семейството трябва да му отделите значително повече време и да се наблюдава постоянно.Реално ще ви се наложи да започнете от А-Б то относно обучението му.На часните уроци ги учат да изпълняват команди но не-могат да ги научат как да се държат и реагират в всеки един етап от живота си.Това вече си е наша грижа като стопани и техни господари
            Uaz 469 2.4 D MB
            KTM 600 ROTAX
            Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
            Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Аз имам няколко въпроса към колежката - първо на уроците на които сте го водили вие ли работихте с него под указанията на треньора или го оставихте на треньора той да го дресира и да се занимава с него?
              Второ - приемете че у вас имате две деца, а не едно, като второто е малко по - рошаво и изоставащо в развитието си от първото, но осъзнаващо своята сила и правещо разлика в половете и имащо нужда от внимание възпитание и любов.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                ......на моменти почва и да ми се зъби.....
                Команда - изпълнение, проява без команда(непозволено поведение) - "не" (или там както го спираш) - неизпълнение - наказание (дърпане на повода или пляс по муцуната или както до сега си го правила) второ неизпълнение или изръмжаване - сериозен удар с нещо което ти е удобно и да може с него сериозно да го нараниш, както и да се отбраняваш, дебела гумена тръба, дръжка от лопата ( или с лопатата ). Подготви се за бой и кръв и от двете страни. С всяко отстъпване при негово изръмжаване той печели територия, после ти трябва да си я отвоюваш......
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Като започнах да чета темата си мислех, че това е някое куче в пубертет, по принцип във възрастта от година и половина, до 4 години, кучетата са в пубертет. Тогава те стават по-агресивни и се правят на доминиращи точно за да бъдат забелязани от женската. Но твоето куче е на 5 години и мисля, че проблема не в пубертета. Все пак може да го е хванало малко по-късно и това да е причината. Моето куче беше едра Немска Овчарка, и в тази възраст давеше всичко което се движи, а като видеше женска- откачаше. Така беше 2 години, след което започна отново да се държи нормално. Може и с твоето да е така, изчакай малко време и ако не забележиш промяна в поведението му, прибегни към по-сурови мерки.

Не забравяй да спазваш и тези правила, или поне повечето.
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:531244_396515650404627_722355778_n.jpg
Прегледи:1
Размер:54.4 КБ
ID:5394684
                  ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                  0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ШОПОВ Преглед на мнение
                    Аз имам няколко въпроса към колежката - първо на уроците на които сте го водили вие ли работихте с него под указанията на треньора или го оставихте на треньора той да го дресира и да се занимава с него?
                    Второ - приемете че у вас имате две деца, а не едно, като второто е малко по - рошаво и изоставащо в развитието си от първото, но осъзнаващо своята сила и правещо разлика в половете и имащо нужда от внимание възпитание и любов.
                    Според мен проблема идва точно от там, на уроците беше сам, беше в друг град и аз ходех през уикендите, за да работим и заедно, но все пак така и не започна да ме слуша така, както слушаше треньора. Но на каишка не се дърпа, ходи до лявото ми коляно и изпълнява всичко. Но пуснат ли е - е на моменти. Хванат ли го "братята" няма сила или дума, която да го спре. А че са две деца е ясно от самото начало, това го знае и дъщеря ми - на 8г. Интересно, че нея най-много я слуша. Аз съм лошата вкъщи, тя е по глезенето и игрите

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                    Команда - изпълнение, проява без команда(непозволено поведение) - "не" (или там както го спираш) - неизпълнение - наказание (дърпане на повода или пляс по муцуната или както до сега си го правила) второ неизпълнение или изръмжаване - сериозен удар с нещо което ти е удобно и да може с него сериозно да го нараниш, както и да се отбраняваш, дебела гумена тръба, дръжка от лопата ( или с лопатата ). Подготви се за бой и кръв и от двете страни. С всяко отстъпване при негово изръмжаване той печели територия, после ти трябва да си я отвоюваш......
                    Шнауцерите имат една странна черта от характера, която съм забелязала и при предишния и при този. Другото ми куче (ерделтериер) я нямаше. Колкото повече го наказваш, толкова повече не слуша. При тях силовия метод не работи като че ли, поне от моя опит. Като че им пада някакво перде и съвсем изключват, повече успех има спокойното говорене с равен, но категоричен глас. Успокои ли се - проблемите свършват. Иначе наистина ще е бой до кръв, а не съм сигурна, че съм по-силната от двама ни

Коментар

Колежке, метода не се казва силов, а механично - поощрителен и няма нищо общо с боя.
                      Аз съм в Пазарджик, така че някоя събота или неделя ще дойда да направим тренировка с кучето.

Коментар

Щом има малко дете, кучето трябва да изчезне, еднозначно. По един или друг начин. Няма смисъл от развиване на теории, за да не (чук, чук) пълним вестници като Телеграф например, със сълзливи истории.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ШОПОВ Преглед на мнение
                          Колежке, метода не се казва силов, а механично - поощрителен и няма нищо общо с боя.
                          Аз съм в Пазарджик, така че някоя събота или неделя ще дойда да направим тренировка с кучето.
                          Ще се радвам на мнение на специалист, да го види на живо и да прецени. Благодаря

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                          Щом има малко дете, кучето трябва да изчезне, еднозначно. По един или друг начин. Няма смисъл от развиване на теории, за да не (чук, чук) пълним вестници като Телеграф например, със сълзливи истории.
                          Не ми се и мисли. 5 години - детето израсна с него, яздеше го като пони, повече го обича от всичко на света.

Мисля, че можем да решим проблема, още повече, че проблемите започнаха с появяването на друго куче в съседния двор. Приготвила съм някакво количество дървен материал, да направя набързо плътна ограда, да не вижда другото куче и да не може да вдига мрежата (както прави сега). Според мен всичко в момента е до изясняване на йерархията в глутницата. И да разбере, че другото куче не засяга неговата глутница и територия.

Коментар

Виве ...от малка съм пораснала с кучета е не са ризенщнауцер но като цяло обучението и вродените инстинскти са еднакви. никога не съм водила мое куче на обучение уча си ги сама и са много дбре възпитани и слушат.
                            Като начало ...намалете му дажбата на храната..2.повече бягане и умора на тялото, 3. трябва ясно да разбере кой е алфата или казано по ясно кой командва...със някъкъв гумен предмет и на каишка му данаш команд аи ако забележиш че не се старае да слуша удар не слиен но осезателен по задницата със найлонова кесия го поваляш да легне ако се наложи с шамаросване по задницата но никога със гола ръка само със нещо гумено кожено или дървено ...със найлоновата кесия поставена в устата ти захапваш ухото но така че да го заболи ....това е знак че ти си тази която издава командите и той е част от глутницата но не и Алфата или водещия в случая. а скоро малката женска съседка ще бъде ухажвана а не нападана. мъжките кучета които се чувстват водачи нападат малките и искат по този начин те да мълчат а не да скимтят за да не издадат къде се крие котилото с бебетата и майките. ако имаш въпроси питай. но най важното е винаги наоколо да има предмет за възпитание....аз му казвам възпитателка...повяравай действа. И няма проблем за детето...те дори имат по силна връзка отколкото с възрастните. Успех.!
                            Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                              Говорих с доктори - ветеринари, не препоръчват кастрация в горещините, та манипулацията ......
                              Миналия вторник кастрирахме женската ми кучка, в четвъртъка след края на "работния ден" в гаража, започнах да им приготвям вечера и какво да видя, от корема и висят карантии. Обаждане до доктора, и направо в къщи на пода повторение на операцията. Упойка, рязане на външния шев, почистване и оглед на раната, оказа се че конците на вътрешния макар и на "3М" са се разпаднали ( не стана ясно дали са менте, с изтекла годност, лошо съхранявани или супер бързо резорбируеми без да е упоменато на опаковката ), шев с друга марка конци отвътре, отново външен шев и сега си тичка, и се боричка с брат си. Онзи ден пак в къщи рязахме крака на единия ми котарак, понеже някой го беше прострелял, съчмата си стоеше вътре, а организма му запачна да дава признаци на отравяне. Кръц, съчмата вън, едно шевче и вече макар и отслабнало котето се възстановява, храни се и започна да си чисти козината......та на упоменатите от теб доктори "бииииибиииибииимайката"
                              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X