От: Доминиращо куче
Жалко за случката и за ситуацията. Жалко!
Какво може да се направи е трудно да се каже. Всяко куче е различно, както и всеки стопанин има свой нрав.
Все пак ще споделя свой опит, а дали е приложим .... за мен е приложим и аз така бих постъпил.
И така :
Съсед имаше куче, което се нахвърляше на хората и хапеше наред. Хвърляше се по гърбовете чак, не само по краката.
Решиха - ще го застрелят . И тук се включвам аз - взех кучето (не ме познаваше, но не ми пука). Просто му дадох последен шанс....
Вързах го да пази картофите.
Докато му давам храната ми се зъби и гледа лошо. Много лошо и изведнъж скочи да ме захапе.
В този момент рефлекса ми се задейства (инстинктивно, не от знание).
Хванах кучето зад врата и го притиснах към земята. Силно с много яд и злоба го натисках към земята и му говорих лошо.
От този момент нататък това куче ми стана най-вярното. Само на него имах вяра .
Кучето се промени, стана послушно и повече не хапеше, нито се нахвърляше на хора.
Нямаше нужда да е вързано. Стана уникално послушно.
За мен този подход (хващане зад врата, притискане към земята и злобно обясняване "кой е шефа" ) е правилен подход за пречупване на злобата .
И е доста по-добър от боя например. По-хуманен и резултатен.
Ще се радвам, ако е приложим и за други кучета и хора.
Успех !
Първоначално публикуван от Liebherr4eto
Преглед на мнение
Какво може да се направи е трудно да се каже. Всяко куче е различно, както и всеки стопанин има свой нрав.
Все пак ще споделя свой опит, а дали е приложим .... за мен е приложим и аз така бих постъпил.
И така :
Съсед имаше куче, което се нахвърляше на хората и хапеше наред. Хвърляше се по гърбовете чак, не само по краката.
Решиха - ще го застрелят . И тук се включвам аз - взех кучето (не ме познаваше, но не ми пука). Просто му дадох последен шанс....
Вързах го да пази картофите.
Докато му давам храната ми се зъби и гледа лошо. Много лошо и изведнъж скочи да ме захапе.
В този момент рефлекса ми се задейства (инстинктивно, не от знание).
Хванах кучето зад врата и го притиснах към земята. Силно с много яд и злоба го натисках към земята и му говорих лошо.
От този момент нататък това куче ми стана най-вярното. Само на него имах вяра .
Кучето се промени, стана послушно и повече не хапеше, нито се нахвърляше на хора.
Нямаше нужда да е вързано. Стана уникално послушно.
За мен този подход (хващане зад врата, притискане към земята и злобно обясняване "кой е шефа" ) е правилен подход за пречупване на злобата .
И е доста по-добър от боя например. По-хуманен и резултатен.
Ще се радвам, ако е приложим и за други кучета и хора.
Успех !
Коментар