Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Доминиращо куче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Доминиращо куче

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
    Става въпрос за моя хубостник, 50-ина килограмов ризеншнауцер. Определено си имаме пропуски във възпитанието, въпреки, че беше 2 месеца на училище, като стана на годинка. Проблема се състои в следното:

Слуша ме и изпълнява команди. Но ако се опиташ да му ограничиш правата, започва да протестира, на моменти почва и да ми се зъби. Наскоро в къщата - врата до врата с нашата, взеха малко кученце - женско. И се почна с истинските проблеми. На няколко пъти се опита да събори оградата и даже веднъж успя. Започнахме да го държим вързан и го пускам само с мой надзор, като се опитвам да го хвана да го вържа, той ми посяга и да бяга. Сега го разхождам само на каишка. През дена в горещините го затваряме в гаража, днес е станала беля, докато съм на работа - баща ми искал да го прибере в гаража на хлад, навън е имало кучета - улични, по които песа направо побеснял, баща ми го дръпнал за каишката, с което кучето го ухапало за крака. Продупчил му е кожата - не малко.
    Жалко за случката и за ситуацията. Жалко!
    Какво може да се направи е трудно да се каже. Всяко куче е различно, както и всеки стопанин има свой нрав.
    Все пак ще споделя свой опит, а дали е приложим .... за мен е приложим и аз така бих постъпил.
    И така :
    Съсед имаше куче, което се нахвърляше на хората и хапеше наред. Хвърляше се по гърбовете чак, не само по краката.
    Решиха - ще го застрелят . И тук се включвам аз - взех кучето (не ме познаваше, но не ми пука). Просто му дадох последен шанс....
    Вързах го да пази картофите.
    Докато му давам храната ми се зъби и гледа лошо. Много лошо и изведнъж скочи да ме захапе.
    В този момент рефлекса ми се задейства (инстинктивно, не от знание).
    Хванах кучето зад врата и го притиснах към земята. Силно с много яд и злоба го натисках към земята и му говорих лошо.
    От този момент нататък това куче ми стана най-вярното. Само на него имах вяра .
    Кучето се промени, стана послушно и повече не хапеше, нито се нахвърляше на хора.
    Нямаше нужда да е вързано. Стана уникално послушно.
    За мен този подход (хващане зад врата, притискане към земята и злобно обясняване "кой е шефа" ) е правилен подход за пречупване на злобата .
    И е доста по-добър от боя например. По-хуманен и резултатен.
    Ще се радвам, ако е приложим и за други кучета и хора.
    Успех !

Коментар

Моите кучета са се едри и лоши.Но дори когато се здавят и хапят до кръв ги зграбчвам за шиите и разтървавам без да смеят да ме ухапят.

Но те са дълбоко уверени кой е водача на глутницата и дори когато ядат мога да им издърпам кокала от устата а те само гледат жално.

Те знаят че ги обичам и ме уважават.С поведението си никога не съм им давал повод да си помислят че могат да претендират за водачи.

Само на един Гуджук се наложи да счупя една дъска от главата и сега е памук
      К мирной жизни не пригоден.
      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Дайте го малко по-твърдо към вашия хубостник! Ще хапе, ще ръмжи, ще рови под мрежата... На бас, че няма да те ухапе!
        Просто му се ядосай искрено и истински. И му го покажи- с действие! Той не чете форума и не може да разбере колко се притесняваш за него...

Коментар

Равносметката с днешна дата е следната, кучо е гузен, почти пълзи около мен, не смее да ме погледне в очите и само да прошепна "не" или "седни" и го прави. Много добре си дава сметка какви ги е свършил. И снощи и тази сутрин се постарах да му обърна повече внимание, направихме и една дълга разходка с него и детето. Опитвам се и най-малкото непослушание да бъде пресечено в зародиш, като поощрявам съответно послушанието.
          The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Тази порода си е особена, така че ще ти се наложи да го държиш постоянно изкъсо. Това бой с тояги, лопати, маркучи го забрави, не решава проблема. Доби ти даде най-добрите съвети, да го убедиш че ти доминираш, а най-силното убеждение е ухапването, без майтап. Аз съм хапал до кръв едно мое куче по гъбата на носа. Зверски. И от този момент нататък този твърдоглавец ми стана памук в ръцете. По ухото има същият ефект, строгото поваляне също. Сега като е гузен и послушен не отпускай хватката и забрави и забрани глезенето. Относно куче и дете, това е най-доброто нещо което може да се случи и за двете. Ако са расли заедно никой не може да скъса връзката между тях. Може да изпохапе всички наоколо но детето никога, а ако се случи...ще му е последното нещо преди да го застрелям, но до сега не се е случвало, а най-малката израстна с две кучета.
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
              Хванах кучето зад врата и го притиснах към земята. Силно с много яд и злоба го натисках към земята и му говорих лошо.
              За мен този подход (хващане зад врата, притискане към земята и злобно обясняване "кой е шефа" ) е правилен подход за пречупване на злобата .
              И е доста по-добър от боя например. По-хуманен и резултатен.
              Напълно подкрепям!!!
              Моя ротвайлер по същия начин разбра кой шефа.. Аз съм на малко повече килограми от него и в момента в който започне да прави дивотии, само докато ме чуе да изръмжа - замръзва..
              Като по-малък искаше да ме захапе и по инстинкт като бгбул така направих.. Чак се запени докато ми се зъбеше насреща, но от тогава каквото кажа това прави..
              Хората вкъщи, които го глезят не ги брои изобщо, нито ги слуша нито ги обича до такава степен, колкото мен..

Коментар

Цезар Миланов го за*бете. И тоа оправя кучета, колкото и оня Беър Грилс оцелява, не че си нямат понятие и двамата, ма по същество са артисти в роля.
                И Либхерче ...завъди си мъж! От самосебеси ще се оправят нещата и с доминацията, и с главатаря на глутницата, и с тестостерона - вервай ми.
                Изобщо, аз така и не мога да разбера защо се отглеждат кучища като магароци, при неналичие на елементарни основания Най-малкото, няколко декара двор и физическа невъзможност за изпълване на капацитета им от натоварване и занимания по същество. То затова има и булонки.
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                  Цезар Миланов го за*бете. И тоа оправя кучета, колкото и оня Беър Грилс оцелява, не че си нямат понятие и двамата, ма по същество са артисти в роля.
                  И Либхерче ...завъди си мъж! От самосебеси ще се оправят нещата и с доминацията, и с главатаря на глутницата, и с тестостерона - вервай ми.
                  Изобщо, аз така и не мога да разбера защо се отглеждат кучища като магароци, при неналичие на елементарни основания Най-малкото, няколко декара двор и физическа невъзможност за изпълване на капацитета им от натоварване и занимания по същество. То затова има и булонки.
                  Той двора си е достатъчен, не е няколко декара, ама си има декар. Вярно, че оградата ми не е устойчива на супер натиск, но ще взема мерки. Махалата е вилна зона, зимата оставаме да живеем две - три семейства в цялата, и е пълно с набези, така че 50-60 килограмов ризеншнауцер ми дава частично спокойствие. Зимата е такова движение на субекти с каруци напред-назад, че кучето не смогва да тича покрай оградата да ги лае. Какво да Ви кажа, според мен си имам и основателната причина и подходящи условия. Другото е въпрос на пропуски от моя страна и начини за наваксването им, ако е възможно.

Коментар

Виве истина е че мъжките екземпляри опитват да доминират особенно когато трябва да приемат за водач на глутницата женски екземпляр, бил той о от човешки род. Но от собствен опит го знам....приемат особенно когато разберат къде стоят в ерархията на глутницата. Предишният ми Немец така добре се беше научил че дори не позволяваше да мъжът ми да ми повиши тон....моментално му показваше че не обича да ми говорят на висок глас. и без значение породата винаги имай някаква възпитателка под ръка.....не говоря за бой и малтретиране. ....и лакомство за награда.
                    Успех!
                    Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Разбира се,че е възможно!Трябва малко повече време да му се отдели и повечко твърдост,в определен момент...Нищо сложно.Дай да ги разходиме с моето някой път..?
                      Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
                      Най-добрият ром е студеният ром!
                      Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Bat_Pepo Преглед на мнение
                        Разбира се,че е възможно!Трябва малко повече време да му се отдели и повечко твърдост,в определен момент...Нищо сложно.Дай да ги разходиме с моето някой път..?
                        Съгласна, той не проявява агресия към възрастни кучета и от двата пола, когато се разхождаме се разминаваме с такива, подушва ги и при липса на агресия от тяхна страна и той не реагира и отминава. Тази му вманиаченост в момента по съседското куче е по скоро предизвикана от истеричната радост на децата към малкото сладко кученце - бебе и е основно поради ревност.

Благодаря на всички Ви за съветите

Коментар

Не искам да те отчайвам ама понякога..... последното куче което отглеждах беше породиста немска овчарка. Въпросният Ерик ми го даде приятел на 4г. възраст. До този момент беше отглеждан в София. Като дойде на село /Банкя/ му осигурих солидни разходки и здрава храна , както и много време за тренировки на разни неща, които исках да може да прави. И дума не може да става за доминация над мен. Всеки си знаеше мястото перфектно. А малката щерка буквално му се катереше по главата. Роден на благовец. Не посягаше на никого дори с лош поглед..... И "изяде" козата на съседа. Купих му /на съседа/ нова козичка - Марето от пазара в Суходол. Ерик "изяде" и нея. И когато удуши и Белла не издържах и го дадох на друг приятел в София да му пази сервиза. Много добре беше разбрал междувременно , че на "шефа" това не му харесва. Съветвах се след втората коза и с ветеринари, щото ме достраша това чудо да не посегне на човек. Казаха че е нормално за куче расло в града..... Разказвам ти всичко това защото си мисля , че по някой път и кучетата си имат по някой вроден или придобит "дефект" в характера. И няма оправия с него. Рецидивира си.
                          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Liebherr4eto Преглед на мнение
                            Става въпрос за моя хубостник, 50-ина килограмов ризеншнауцер. Определено си имаме пропуски във възпитанието, въпреки, че беше 2 месеца на училище, като стана на годинка. Проблема се състои в следното:

Слуша ме и изпълнява команди. Но ако се опиташ да му ограничиш правата, започва да протестира, на моменти почва и да ми се зъби. Наскоро в къщата - врата до врата с нашата, взеха малко кученце - женско. И се почна с истинските проблеми. На няколко пъти се опита да събори оградата и даже веднъж успя. Започнахме да го държим вързан и го пускам само с мой надзор, като се опитвам да го хвана да го вържа, той ми посяга и да бяга. Сега го разхождам само на каишка. През дена в горещините го затваряме в гаража, днес е станала беля, докато съм на работа - баща ми искал да го прибере в гаража на хлад, навън е имало кучета - улични, по които песа направо побеснял, баща ми го дръпнал за каишката, с което кучето го ухапало за крака. Продупчил му е кожата - не малко.

Говорих с доктори - ветеринари, не препоръчват кастрация в горещините, та манипулацията се отлага за есента, но му е сигурна. Какво друго мога да направя, кучето е вече на 5 години. Прави ми впечатление, че колкото по стои вързан, толкова по се отчуждава и после по детски си отмъщава. Вечер го пускам вкъщи, спи в коридора - тогава е най-спокоен. Но през деня не мога да го оставя сам вътре.
                            Здравей,извини ме но по думите ти съдя че кучето ти НЕ ТЕ слуша изпълнение на команди когато сте сами и няма други дразнители не е послушание просто няма друго за вършене и се забавлява с теб..
                            Съветът ми е (без да ангажирам никого с мнението си...)едрите породи кучета са голяма отговорност и изискват особено внимание към възпитанието им отговори си на следните въпроси:
                            Мога ли да взема пълната му паница по средата на храненето му без дърпане и бутане (а всеки от семейството може ли да го направи?
                            Мога ли да прекратя любимо негово начинание (дали игра с кучета дали къпане в реката )само с повикване и да тръгне с теб вместо да остане?
                            Минало е времето за да го тръшкаш на земята пошляпване и т.н него наказвай с връзване затваряне то блъска оградата ти го хващаш отмъкваш го до синджира и го връзваш (и си мислим че то разбира че е вързан заради оградата ) е да но то вече е забравило за нея не напразно казват че те живеят в настоящето (оправи си оградата да издържа на нападенията му )
                            Относно посяганията му да хапе когато отговорите на горните въпроси е твърдо да ще спре,в очите му сте равностоини за какво да не ти посяга.В момента имам НОК също на 5 год. слагам му паницата (а той е мн. лаком от малък яде я до половината заставам до нея без говор или нещо и той се отдръпва ,кучетата на поляната отиваме щом ги види и ме поглежда с очакване на (тичаи...

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                              Не искам да те отчайвам ама понякога..... последното куче което отглеждах беше породиста немска овчарка. Въпросният Ерик ми го даде приятел на 4г. възраст. До този момент беше отглеждан в София. Като дойде на село /Банкя/ му осигурих солидни разходки и здрава храна , както и много време за тренировки на разни неща, които исках да може да прави. И дума не може да става за доминация над мен. Всеки си знаеше мястото перфектно. А малката щерка буквално му се катереше по главата. Роден на благовец. Не посягаше на никого дори с лош поглед..... И "изяде" козата на съседа. Купих му /на съседа/ нова козичка - Марето от пазара в Суходол. Ерик "изяде" и нея. И когато удуши и Белла не издържах и го дадох на друг приятел в София да му пази сервиза. Много добре беше разбрал междувременно , че на "шефа" това не му харесва. Съветвах се след втората коза и с ветеринари, щото ме достраша това чудо да не посегне на човек. Казаха че е нормално за куче расло в града..... Разказвам ти всичко това защото си мисля , че по някой път и кучетата си имат по някой вроден или придобит "дефект" в характера. И няма оправия с него. Рецидивира си.
                              И с моето беше така. Като го взех, бях побъркан и му давах мюсли със сухо мляко, пилешки гръкляни и кучето ми направи невероятен гръб и беше доста едро и здраво. Като видеше кокошка я давеше на момента- сдави 5. С овцете имах чувството, че си играе, нали е ''овчарка'', но както тича до тях и скочи, захапе я за врата и тя се строполи горката, така заминаха 3 или 4, които със сигурност стопанина си ги изяде, но все пак му ги платих. Държах го вързан и го разхождах само на повод и след време спря ( както съм написал горе). Започна да се отнася добре с животните, освен с кучетата и котките и бях много доволен от него, но за съжаления само на 5 годишна възраст си отиде.
                              Колега/колежке, май, че си жена, не съм сигурен, когато кучето ти направи беля вземи един вестник, навий го, и с вестника го удряй през муцуната. Не го боли, но разбира, че ти си шефа. Но в никакъв случай не го бий със злоба, защото това ще ти довлече само проблеми. Успех !
                              ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от kivv1973 Преглед на мнение
                                Мога ли да взема пълната му паница по средата на храненето му без дърпане и бутане
                                Да, аз го храня и се е случвало да му я взимам, без дори да протестира- само ме гледа учудено. Взимала съм му и кокал или любима играчка от устата.

а всеки от семейството може ли да го направи?
                                Това не смея да твърдя и не смея да накарам някой да пробва.

Мога ли да прекратя любимо негово начинание (дали игра с кучета дали къпане в реката )само с повикване и да тръгне с теб вместо да остане?
                                Това по-скоро не, ако е просто игра - ще дойде, но ако е силно заинтригуван от нещо, оглушава.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X