Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да се отърва от змиите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да се отърва от змиите?

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
    Споменахме всички видове змии, но забравихме най-безобидната и също така най-беззащитната- Слепока.
    [ATTACH=CONFIG]473273[/ATTACH]
    Слепока е неотровна змия, с дължина около 50см. и от името си- сляп е. Тези змии не вредят на никого, и за да го убиеш, трябва да си наистина безмозъчен !
    Аха,само да вметна,че не е точно змия.

Коментар

Първоначално публикуван от arni68 Преглед на мнение
      Аха,само да вметна,че не е точно змия.
      Е, да, ама като го видиш си прилича баш на змия.
      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
      0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
        ...Като толкова си ги харесвате...
        Изобщо не ги харесвам, от което по никакъв начин автоматично не следва да ги мразя.
        И какво като са отровни! Някой писа за гъбите, други разправят, че тютюна е отровен, а и ракията не е амброзия - нали, половината треволяк наоколо е отровен, пчели, оси (и сумА други бумбарлъци), аз съвсем пряко знам доста отровни жени (моята е само смок ).
        Има няколко милиона начина да се предотврати злополучен конфликт преди да е неизбежно убиването (еле па в количества да ги ринеш с лопата - както си писал). Това е и съществото на темата. Аз съм от такова място, че змия на живо за пръв път видях в напредналия си пубертет, но винаги когато това се е случвало -просто изчаквам да се оттегли (което те не губят време да направят). Когато е на място, където присъствието им е неуместно - ги изнасям. Тук се описаха и други начини, които не включват непременно убиване. Нека темата продължи в този смисъл.
        И дори да кажем: Майната му на закона (според който е забранено убиването им) - но те наистина са много полезни същества.
        Последно редактирано от davc; 19-07-12, 10:50.
        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Аз си го казах - предпочитам да имам смок в двора, отколкото мишки ! Смокът нито ще ми изгризе кабелите, нито ще ми ака по колата, както правят мишките. Най-много да ми пие от вимето на кравата, но аз нямам крава . Някой горе беше споменал, че змиите са важна част от природата, защото ако не бяха, тях нямаше да ги има, и е много прав !
          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Косене на треволяците и пусни два таралежа. Ежо е мор за змиите, а самите змии избягват окосеното, просто там са уязвими.
            Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
            Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
              Косене на треволяците и пусни два таралежа. Ежо е мор за змиите, а самите змии избягват окосеното, просто там са уязвими.
              Само дето Ежо не може да стой на едно място !
              0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
                Само дето Ежо не може да стой на едно място !
                Е, да, таралежите са бродници, също както и змиите ..............
                А и котка става. Моя Лео редовно донася по някое змийче пред вратата.
                Последно редактирано от мишоци; 19-07-12, 13:56. Причина: допълнение
                Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Така, утре пълно бойно и съм там. Ще пусна снимки какво съм хванал и какво съм изгонил.
                  08седем9010З60
                  MAKE RALLY NOT WAR
                  Confidence in Motion

Коментар

bgbul
                    Просто приеми, че и най-големия страх може да го победиш с разум.
                    Ако не го победиш ..... той ще те победи (както е в момента с теб) Ти си победения и колегите се опитват да ти помогнат.
                    Прояви сила и хвани един смок. Ако искаш обяснения КАК - попитай.
                    И не ме псувай. Скоро ще разбереш какво ти казвам.

Явно който не лови смоци и пепелянки с голи ръце има проблем. А с мечоците как да процедирам?

Tихомир
                    Смокът стрелец /Coluber caspius/, наричан още смок-мишкар или синурник е по-агресивен и се случва да не бяга, а да напада врага.
                    Вдлъбнаточелият смок /Malpolon monspessulanus/ прави същото, с тази разлика, че се счита за отровен.

Нали само усойница, пепелянка и каменарка бяха отровните? Не ми се търси кой точно го написа, но пред очите ти е доказателство как някой може леко да умре, носейки тесте със снимки на змии в джоба си. И бидейки "експерт" в породите на влечугите, доверявайки се на форумите, а не на инстинктите си.

Liebherr4eto
                    Има и много отровни гъби, значи ли че трябва да унищожим гъбите поголовно?
                    Гъбите не се вмъкват в къщата ти.

RadoR
                    Някой горе беше споменал, че змиите са важна част от природата, защото ако не бяха, тях нямаше да ги има, и е много прав !
                    И мишките, и кърлежите, и болестите са част от природата.

Изобщо - Phillip/Fulthy/Wattie изпитва огромна любов към помиярите-човекоядци и детето ми трябва да рискува живота си като излезе от нас. Borko73 си хранеше мишка, ама не в клетка, ами в къщата си. Тук гледам, че и със змиите така. Бгбул екстраполира дори с беззащитните мечки. Виждам сепарация и некоректно отношение към останалите животни, в частност кърлежи, бълхи и болести.

Нещо логиката ли ми се чупи? Или прекалено много неща трябва да толерирам в дома си, който по конституция е неприкосновена частна собственост. Тук вече един модератор се намеси по една тема, за която е политически некоректно да искаш неприкосновеност в дома си. Не го виня. Не ме винете и мене, че толерастията ми идва в повечко. На всяка крачка ми казват "трябва", а не съм забелязал да сме подредена държава, а точно обратното. Ако в Япония ядат отровни риби в суши-ресторант (вероятно от отегчение от подредения живот) - аз нямам подобни проблеми.
                    Змиите ядат малко, могат да оцелеят с едма мишка цял месец. Може и да греша, но има по-ефективни методи за справяне с мишки. Дядо ми е трепал змии, ял е екологична храна, и сигурно в момента се смее от оня свят. Като чете как трябва да прескачам змии в къщата, която е построил.
                    Последно редактирано от Rabin; 21-07-12, 11:29.

Коментар

• От: Как да се отърва от змиите?

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                      ...някой може леко да умре...
                      Може разбира се - и човеци постоянно си умират (леко, или тежко) от какво ли не. "Отровна змия", обаче, не непременно означава "смъртоносно отровна" и всъщност ухапванията на тукашните змии много рядко са такива (смъртоносни), като - като правило, за да бъде летален изхода, това е предпоставено от сложен комплекс допълнителни условия. Последствията на повечето ухапвания (както - примерно - и натравяния с гъби) са до голяма степен сравними с тези от тежък запой да кажем .
                      В момента не мога да цитирам точна статистика, но съм абсолютно уверен, че жертвите на ужилване от пчели (включително и такива с фатален край) са много повече от тези на ухапвания от змии...
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Смокът стрелец /Coluber caspius/, наричан още смок-мишкар или синурник е по-агресивен и се случва да не бяга, а да напада врага.
                        Вдлъбнаточелият смок /Malpolon monspessulanus/ прави същото, с тази разлика, че се счита за отровен.

Нали само усойница, пепелянка и каменарка бяха отровните? Не ми се търси кой точно го написа, но пред очите ти е доказателство как някой може леко да умре, носейки тесте със снимки на змии в джоба си. И бидейки експерт в породите на влечугите.
                        Теоретично е възможно някой да пострада от отровата на вдлъбнаточелия смок, но всъщост е малко трудно. При смока, както при морските змии отровните зъби са по-малки и доста назад в челюстта, за разлика от усойницата, пепелянката и каменарката(с които го сравняваш). При тях отровните зъби са най-отпред и са най-големите, затова при ухапване те са атакуващия и поразяващ фронт. Смокът трябва добре да налапа мястото на поражение, дори се налага да дъвче за да може да забие в плътта отровните си зъби. За сметка на това компенсира с яко съскане и много агресия.
                        Последната змия, която ме ухапа беше точно смок, само че не вдлъбнаточел, а синурник. Млад, но много буен и смел индивид. Спасих му живота, като спрях и го махнах от пътя защото след мен идваха други, които нямаше да му цепят басма, а той взе, че си извъртя тарикатски устата и ме гризна по ръката. Пуснах го на тихо и спокойно място, и се надявам да е жив и здрав и сега.
                        Последно редактирано от Тихомир; 21-07-12, 11:49.

Коментар

Руло с крем лешник.

Състав: брашно, захар, агент за течливост(сорбитол), набухвател (сода бикарбонат), декстроза, аромат (лешник), емулгатор (лецитин), сух яйчен меланж, растително масло, сгъстител (пшенично нишесте), консервант (калиев сорбат), регулатор на киселинността (лимонена киселина), оцветител (бета каротен), какао. Най-добър до: 09.09.2012 г.
                          Бас ловя, че ще е годен и след края на света по незнам си кой календар на Веракоча. Забележете, че няма Е-та, както вече е модерно.

До там сме стигнали от много акъл! 2/3 от клиниката по ендокринология е пълна с млади хора. Май дотегнахме на добрата стара Земя, и трябва да има естествен подбор. Физически обществото няма да допусне масово изтребление, явно ще е по критерий акъл. И ако може дебели лелки - "еколожки" да не ми казват как е редно, докато си пълнят джобовете със субсидиите за кучетата.

Първоначално публикуван от davc
                          Може разбира се - и човеци постоянно си умират (леко, или тежко) от какво ли не. "Отровна змия", обаче, не непременно означава "смъртоносно отровна" и всъщност ухапванията на тукашните змии много рядко са такива (смъртоносни), като - като правило, за да бъде летален изхода, това е предпоставено от сложен комплекс допълнителни условия. Последствията на повечето ухапвания (както - примерно - и натравяния с гъби) са до голяма степен сравними с тези от тежък запой да кажем .
                          В момента не мога да цитирам точна статистика, но съм абсолютно уверен, че жертвите на ужилване от пчели (включително и такива с фатален край) са много повече от тези на ухапвания от змии...
                          Също и към Тихомир - господа, какво правим, ако просто не искам да ме хапят змии? Или вече е модерно да ловим пепелянки с голи ръце, по препоръка на силно изтъпялото Дискавъри. Между впрочем, те сега са повели "борба с речните чудовища". Няма логика. Пък и гуруто Стив, дето ловеше змии с ръце - умря от шип на отровна риба, че вече и аз се обърках от тия новите моди.
                          Хората (Homo sapiens, „разумен човек“ на латински език) са вид средноголеми бозайници, единствените съществуващи днес представители на род Човек (Homo). Те са ходещи изправени примати от семейство Човекоподобни (Hominidae).[2][3] Имат силно развит главен мозък, даващ им възможност за разсъждение, говор и самоанализ.
                          http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA

Тази вечер Робсън лови риба в най-голямата река в света, най-големия океан и една от най-високите планини. Не пропускайте да гледате епизод 7 от предаването "Битка с рибите - с Робсън Грийн" точно в 23:00 часа.
                          http://www.facebook.com/Discovery.Networks.Bulgaria
                          Падение!

п.с. ако чукнете на линка от Wikipedia на думата за разсъждение - пренасочването е, че е безсмислица!

п.с.2.
                          http://www.landoverbaptist.net/showthread.php?t=40617 Scientific proof the Earth is flat!
                          http://www.landoverbaptist.net/showthread.php?t=45427 3 Experiments You Can Do At Home that PROVE THE EARTH IS FLAT!

Дарвиновият критерий ще е по тъпотия, няма как да е иначе! Кривината на планетата е очевидна, без уреди - от пътнически самолет на 10 км. височина.
                          Последно редактирано от Rabin; 21-07-12, 13:08.

Коментар

У нас дали има такива смелчаци

Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Също и към Тихомир - господа, какво правим, ако просто не искам да ме хапят змии? Или вече е модерно да ловим пепелянки с голи ръце, по препоръка на силно изтъпялото Дискавъри. Между впрочем, те сега са повели "борба с речните чудовища". Няма логика. Пък и гуруто Стив, дето ловеше змии с ръце - умря от шип на отровна риба, че вече и аз се обърках от тия новите моди.
                              Ако човек не иска да го хапят змии внимава къде да ходи, внимава къде стъпва и като види змия я изчаква да си мине по пътя. Но не я убива без да е наложително.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                                Ако човек не иска да го хапят змии внимава къде да ходи, внимава къде стъпва и като види змия я изчаква да си мине по пътя. Но не я убива без да е наложително.
                                Предполагам имаше предвид гората и полето. Не калдаръма пред къщата, където играят децата. Понеже темата така е подхваната.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X