Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да се отърва от змиите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да се отърва от змиите?

И да убиваш от страх е срамота.

Коментар

Да убиваш за кеф е срамота.
      Polaris Magnum 500
      Mercedes ml320

Коментар

Да убиваш беззащитни животни е срамота, бих казал аз !
        ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
        0878 23 58 34- Радо

Коментар

Другото вече е въпрос на лични морални норми, които за всекиго са различни. Но убиването от страх е универсална глупост.

Коментар

Колкото и морални норми да се развяват тук, напълно съм убедена, че моя живот е по-важен от живота на някакво влечуго. За това изпречи ли ми се змия в собствения ми двор, предпочитам тя да умре, вместо аз да получавам инфаркт. В моята ценностна система моя живот и психическия конфорт на децата в къщи, е приоритет пред всякакви псевдо морални категории.

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
              Колкото и морални норми да се развяват тук, напълно съм убедена, че моя живот е по-важен от живота на някакво влечуго. За това изпречи ли ми се змия в собствения ми двор, предпочитам тя да умре, вместо аз да получавам инфаркт. В моята ценностна система моя живот и психическия конфорт на децата в къщи, е приоритет пред всякакви псевдо морални категории.
              Не се увличай. Инфаркт не се получава толкова лесно.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                ... Но убиването от страх е универсална глупост.
                Всъщност убийството от страх е единственото оправдаемо донякъде убийство.

Всяко друго е отклонение от общоприетите норми за поведение. Така мисля...

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                  Всъщност убийството от страх е единственото оправдаемо донякъде убийство.

Всяко друго е отклонение от общоприетите норми за поведение. Така мисля...
                  Пробвай подобна теория пред съда.
                  Оправдаемо е убийството при опасност. Страхът е твърде разтеглив критерий за опасност и в случая със змиите - напълно неудачен.

Коментар

Първоначално публикуван от RadoR Преглед на мнение
                    За това колега окоси целия имот и направи мястото негодно за пребиваване на змии, и бъди сигурен, че няма да ги има.
                    Не е вярно!!!
                    0осем9осем7шест0осем7едно
                    Миро

Коментар

Лично за себе си съм преценила, че не си струва да откривам по трудния начин и за своя сметка, къде точно е критичната ми точка на издръжливост за инфаркт или инсулт при среща със змия в собствения ми двор. И на свой гръб съм установила, че рискът за мен е достатъчно висок, за да се терзая от излишни морални скрупули ала "неузрял природозащитничка".

Коментар

Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                        Не е вярно!!!
                        Защо така смяташ, сподели.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Пробвай подобна теория пред съда.
                          Оправдаемо е убийството при опасност. Страхът е твърде разтеглив критерий за опасност и в случая със змиите - напълно неудачен.
                          Писах "донякъде". Преценката за опасност се базира на страха, после съда решава до колко е била реална.

За змиите - пак така. Ако след като и тропна избяга - хубаво, ако посегне и я смачкам ще и кажа само ",Що не си вървя по пътя?!"

В казармата ловяхме на старшината смоци, които пускаше в склада да му пазят водещите му се дрехи и торби от гризачи Но изненадващата среща с пълзящи и съскащи невинаги завършваше с добър край за тях. И това само от страх, не от друго. Намирам го за нормално, но знам ли...

Коментар

Цвете, страха от змии е насаждан от много поколения и се страхуваме ей така-защото така са ни научили баби и лели.
                            На мен също всякакъв вид влечуги са ми неприятни, по същите причини, но с мислене успявам да не се страхувам, даже започнах да уважавам змиите.
                            Даже и пепелянка или усойница да срещнеш-почти не е страшно, гадинката я е страх много повече от теб, отколкото теб от нея. И както е казвано много пъти-хапе само ако няма накъде да избяга.
                            Смоковете са силно безобидни, даже полезни, ама пусти страх, все пак е змия... Колкото и да ви се разправя, че не са отровни, и няма от какво да се плашите-пак продължавате според кривото възпитание получено в детството.

Една котка може да нанесе повече поразии от смок. Ама?..
                            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Аз пък не съм привърженик на теорията, че страхът от змии ни е внушаван от баби и лели. Според мен е заложен в човека от самото му осъзнаване. Човекът се е появил в Африка, а там змиите много преди това са били същите като сега - отровни и опасни. Мамбата, кобрата, Ръселовата усойница - това са все змии, които още от пръв поглед ти подсказват, че са опасни и смъртоносни, така че страхът от тях си е напълно закономерен. И няма значение дали човекът живее в България дето има два-три вида змии или в Норвегия, където май няма, страхът от змиите си остава. И ако и това не подкрепя теорията ми, здраве му кажи!

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                                Аз пък не съм привърженик на теорията, че страхът от змии ни е внушаван от баби и лели. Според мен е заложен в човека от самото му осъзнаване. Човекът се е появил в Африка, а там змиите много преди това са били същите като сега - отровни и опасни. Мамбата, кобрата, Ръселовата усойница - това са все змии, които още от пръв поглед ти подсказват, че са опасни и смъртоносни, така че страхът от тях си е напълно закономерен. И няма значение дали човекът живее в България дето има два-три вида змии или в Норвегия, където май няма, страхът от змиите си остава. И ако и това не подкрепя теорията ми, здраве му кажи!
                                Според мен си прав. Имаме го от маймунско време. Пък май и доста от преди това. Преди маймуни, сме били и нещо като мишки. Ама и други работи имаме дълбоко в нас, пък ей ни как сме се извисили над произхода си.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X