Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да се отърва от змиите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как да се отърва от змиите?

Моренето на тревата беше достатъчно
    Змии няма, дори да има-смок ще да е!
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    08седем9010З60
    MAKE RALLY NOT WAR
    Confidence in Motion

Коментар

Браво! Сега остава само да продължите да поддържате имота.
      Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
        Браво! Сега остава само да продължите да поддържате имота.
        Вече ще се поддържа редовно
        Дори набрахме маТРиал за ракия, който му се сръбва... нека заповяда, само да стане готова
        08седем9010З60
        MAKE RALLY NOT WAR
        Confidence in Motion

Коментар

Браво, дано задържиш змиите надалеч !
          0878 23 58 34- Радо

Коментар

Здравейте,

съживявам тази тема, защото имам проблем със змии на къщата. В същност нямам проблем със змиите, имам проблем със съседите. Изоставили са си местото и то се е превърнало в змиярник - буквално. Трябваше да минат от там камиони и бетонобъркачка, защото правим басейн в двора и се наложи да отстраним 2 змии в процеса. Естествено с една лопата просто ги изхвърлихме от другата страна на пътя, но проблема си остава.

След търсене в Гугъл попаднах на тази тема и видях, че сте нормални хора, които не искат да убиват безмозъчно други живи същества и подкрепям с две ръце.

Въпроса ми е дали тези уреди с вибрации и ултра звук под земята работят и ако сложа такива ще са достатъчни ли да опазят местото ми от змиите, които идват от съседа. Къщата ми е от скоро и намерих няколко кожи от змии под верандата. Окосих си двора, разкарах всички издънки от овошките, беше разкопан от багер и отъпкан от работници, но се притеснявам, че като вкараме басейна в употреба има шанс да ги привлича.

Не желая да си ръся почвата с химикали, бих помислил за защита около двора или за тези уреди, но не знам колко са ефективни, при положение, че съседното место е с трева до кръста и най - вероятно там им е леговището.

Ще съм ви благодарен за съвети какво да правя, не мога да изляза на глава със съседите, те са го обявили местото за продажба и не искат и да чуят моите забележки и молби да си оправят двора. Казаха ми "Купи го и прави каквото си поискаш" а цената му в сравнение с каквото предлагат е така, че никога, никой няма да го купи и най - вероятно ще седи така следващите 10 - 20 години ... аз не съм експерт, градско дете съм и си признавам, че като видя змия драсвам с 300 и обувките ми остават там ... кучето ми е женски Лабрадор, който като види друго живо същество иска да го обича и да си играят, так че не мога да разчитам то да ме отърве, освен това не съм привърженик на убийствата.

Плана ми е, да сложа каквито препарати има по оградата на двора плюс примерно 5 - 6 уреда с ултра звук за Overkill ефект.

http://vrediteli.bg/magazin/preparat...-vlechugi-ceni

http://www.otrovi.com/elektronen-ured-protiv-zmii-rr-2/

Двора не е голям - 30х10 метра е, но искам да съм 100% сигурен, че няма да има нашествие в басейна и т.н. защото мисля да правя къщата за гости и това ще изгони клиентите ... а и там няма да се живее 100% от времето и ще има седмици в които няма да има никой и басейна ще бъде покрит с покривало.

Благодаря предварително, моля не ме ебавайте много за коментара ми за градското дете

Коментар

Змиите са глухи, а мишките заради които змиите идват свикнаха на всякакви гадни звуци от вълшебни уреди.

Но окосяването обикновено помага в дългосрочен план - вкл. срещу други, по-неприятни твари.

Басейнът не мисля че има принос.

Коментар

• Как да се отърва от змиите?

Край мен е подобна ситуацията с един имот.
                Проблема се решава с влизане и окосяване на чуждия имот

Ако ти се скарат съседите че си го окосил им изтъкни довода че окосено има по добър предпродажбен вид.
                Land Rover Discovery II, V8 4.0
                VW Golf VI variant
                Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Змиите хич не обичат конски косми.Едно въженце ниско на земята от конски косъм около двора би трябвало да реши проблемът.Проблемът остава във въженцето че не знам честно казано как ще го намерите и колко конски опашки ще трябва да оскубете
                  BMW X6

Коментар

Може и да съм писал някъде в темата - ниско окосена трева и купчинки сяра през 2-3 метра.Примерно по една супена лъжица.
                    Около моя двор също е змиярник ама вътре няма.
                    ........................
                    Иван Маринов
                    CRF 250 X
                    Не шансът определя съдбата на човека,а изборът!

Коментар

Завъди 2-3 кръвожадни, "вълча порода", котараци- убийци !
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Тъкмо и аз щях да пиша за сярата, само че аз я ръся равномерно ОКОЛО оградата и откакто го правя не съм виждал змии.
                        Каква е целта да е на купчинки ?

Коментар

Сярата няма ли странични ефекти на растения/хора/животни? От къде се снабдявате, ориентировъчна цена?
                          Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

Има си репелент против влечуги. Мисля , че беше към 90 лева за кило. Мирише много силно на камфор. Аз използвам косене и сяра. Също имам голям изоставен двор до мен. Замислям да сложа мрежа с малки отвори към основната.
                            ''Хубави сте, но сте празни..''- продължи малкият принц. - ''За вас не може да се умре.''.

Коментар

Първоначално публикуван от Вещер Преглед на мнение
                              Змиите хич не обичат конски косми.Едно въженце ниско на земята от конски косъм около двора би трябвало да реши проблемът.Проблемът остава във въженцето че не знам честно казано как ще го намерите и колко конски опашки ще трябва да оскубете
                              Това от "ВИНЕТУ" или от "КОННИКА БЕЗ ГЛАВА" беше?
                              Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Сяра от агроаптеката, 4 лв за килограм , с 3-4 кила опасвам двора. Само внимавайте , че дразни очите и лигавицата на носа , ако попадне, за препоръчване е да няма вятър при обработката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X