Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да се отърва от змиите?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как да се отърва от змиите?

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
    Предполагам имаше предвид гората и полето. Не калдаръма пред къщата, където играят децата. Понеже темата така е подхваната.
    Какъв калдъръм, какви деца? Той сам каза, че всичко е обраснало в трева и неподдържано.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
      Какъв калдъръм, какви деца? Той сам каза, че всичко е обраснало в трева и неподдържано.
      A, няма грешка, казваш. Ами трева се коси за 2 чАса, а змиите си остават, и се прескачат. Както съветвате с колегите. У наше село, ако разберат че си правя умишлено развъдник на змии - ще стана най-презряния шантав. На селския луд помагат, а на мен няма да продумат!

Коментар

A, няма грешка, казваш. Ами трева се коси за 2 чАса, а змиите си остават, и се прескачат. Както съветвате с колегите. У наше село, ако разберат че си правя умишлено развъдник на змии - ще стана най-презряния шантав. На селския луд помагат, а на мен няма да продумат!
        Змиите като им развалиш хабитата и изчезват, местят се. Ти си окоси градината, премахни условията им за съществуване, пък да видим дали ще остане и една змия.

Коментар

Змиите като им развалиш хабитата и изчезват, местят се. Ти си окоси градината, премахни условията им за съществуване, пък да видим дали ще остане и една змия.
          Да не се повтарям,пост-61!
          0осем9осем7шест0осем7едно
          Миро

Коментар

Хората писаха, че си остават.

Коментар

Хората писаха, че си остават.
              Явно си остават защото имат какво да ядат,с окосяването на тревата мишките не изчезват.
              HONDA DOMINATOR 650
              ОРЕЛ ASTRA
              РСПБЗН-Приморско

Коментар

Не е нужно да се афишираш пред съселяните си какво и как правиш със змиите. Нито е необходимо да им увесваш труповете на оградата като доказателство, че си "мъж на място" и си ги избил до крак (въпреки че нямат).
                Имам змии в двора и се опитвам да се отърва от тях!
                Бих казал аз - лаконично.
                Пък как, колко и кога - друг въпрос.
                Аз до сега - 37 години - имам 5 сблъсъка със змии:
                1. Малка пепелянка - около 20 см - хванах я с голи ръце за опашката и я показвах на едни германци - после я пуснах да си ходи.
                2. Змия около 40 см - толкова бързо се шмугна в близкия храст, че изобщо не можахме да разберем каква е.
                3. Смок-слепок - беше паднал в една пещера - извадихме го.
                4. Смок - около 30 см - скри се под стълбите на вилата в една цепнатина. Май беше слепок, ама така и не го видях повече.
                5. Пепелянка - около 40-50 см. Имахме малко време да я видим отблизо - около 5 секунди. Спаси се в близкия треволяк.

Хапали са са ме:
                Пчели - без причина
                Паяци - аз си бях виновен
                Оси - намерих си я в кревата - легнах върху нея и ме ужили.
                Не ме е жилил:
                Скорпион - също си го намерих в кревата като легнах върху него - даже има снимки:
                http://www.offroad-bulgaria.com/show...73#post1674273
                Така и не се отървахме от скорпионите - просто гледам да не ги настъпвам. Иначе продължавам да си ходя бос на вилата, както и цялото ми семейство, даже и синът ми, който е вече на почти година и 3 месеца. Пък него днес го полази оса по най-ценния инструмент и не го ужили, защото не го е страх и не прави глупави движения... осата не оцеля.
                Та така с отровните гадинки. Не всички срещи с тях са конфликтни, а съвсем малко от тях са фатални - ама толкова малко, че почти николко.
                Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

http://gledaigo.com/video/239/----/

Най-доброто решение.
                  "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Котарака на съседа ми в Лясково редовно носи от някъде смоци - убити от него, не се свени и да похапва.
                    В двора от другата страна има щъркели с малки - вчера гледах как разпъваха като ластик някаква змия.
                    А сега сериозно - обади се на 112 и кажи че имаш змии в двора.Поне за Бургас гарантирам,че имат много
                    добри ловци на змии.След неочаквана среща със смок-мишкар им се обадих и след 30-40 мин. дойдоха
                    и го хванаха.Пуснаха го на свобода извън селото - всички бяхме доволни.
                    Относно препаратите за третиране на земята,които прогонват змиите - не съм сигурен доколко са полезни
                    за земята и ако после посееш нещо,съответно дали няма да ги хапнеш през продукцията.
                    Един грък ми показа посипани натрошени стъкла край оградата на къщата му - никакви змии не припарвали.
                    Окосяване, разораване и премахване на източниците за храна ( мишки ) би трябвало да реши проблема
                    в обозримото бъдеще.
                    На старта на КВ състезание се чувствам като комар на нудистки плаж - знам какво да правя,ама не знам от къде да започна.

Коментар

Ето какво става с кръвта ни след ухапване от змия:
                      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                      0878 23 58 34- Радо

Коментар

В огромния форум не съм срещал и един да пророни сълза за беззащитните зайчета в гората - жертва на лов. А за Гергьовден си е традиция да замезваме с агънца.
                        Пусти змии - не виждам с какво са привилигировани, че толкова защитници имат. Хапват по 1 мишка месечно - и вече станаха свещена крава... Капана ми е по-ефективен. Отровата за мишки - 100 пъти по-ефективна.

Коментар

Не смесвай убиването на животни за храна и безсмисленото убийство на змия. Змията може да убива по мишка на два-три дни(не на месец), но много змии Х по 1 мишка = много мишки. Змията, колкото и да е неприятна за доста от хората е полезно животно, така, както вълкът и лисицата са нужни за равновесието в природата. Няма да казвам пък капаните и още повече - отровата колко странични жертви носят.

Коментар

В огромния форум не съм срещал и един да пророни сълза за беззащитните зайчета в гората - жертва на лов. А за Гергьовден си е традиция да замезваме с агънца.
                            Пусти змии - не виждам с какво са привилигировани, че толкова защитници имат. Хапват по 1 мишка месечно - и вече станаха свещена крава... Капана ми е по-ефективен. Отровата за мишки - 100 пъти по-ефективна.
                            Тук си бъбрим не за змиите, а за начина на мислене спрямо заобикалящата ни природа.
                            А ние с джипките сме най-привързани към гората.
                            Змиите са само повод да се видим, какво представляваме като Човеци.
                            Ти с голямо "Ч'" ли си ?
                            Аз също убивам по някоя змия , когато е отровна и е там където ми пречи. Убивам за моя безопасност.
                            Останалите - кой съм аз да се правя на "господ" .
                            Та убиването има смисъл, ако този който убива е Човек.
                            Ако е човечец.... убиването е безмислено.

Коментар

...беззащитните зайчета в гората - жертва на лов. А за Гергьовден си е традиция да замезваме с агънца...
                              Сигурен ли си за зайчетата - `щото аз не съм, та даже съм сигурен в обратното. Постоянно става въпрос, а модераторите в ловния раздел не смогват да овладеят положението (`щот` там пък си е място, на което заклеймяването на лова е неадекватно). А гергьовските агънца, изобщо съществуват (селектирани, отгледани, хранени, лекувани и каквото още се сетиш), за да бъдат изядени. Те са извън природния баланс и нямат нищо общо с него.
                              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Всяко същество играе роля в кръговрата на природата. Едни същества премахват вредителите (каквито са змиите), други опрашват растенията, трети убиват за да се хранят, четвърти са отглеждани и убивани, за да бъдат ядени от други индивиди наречени хора(както са овцете,свинете и зайците) и т.н . И горе бях написал, че ако змиите не вършеха никаква роля, те нямаше да съществуват. Никой тук не е защитник на змиите, защото при среща със агресивна змия, почти всички от хората които казват, че няма да убият змия, в паниката ще го направят. Въпроса е когато видиш змия да се препича на слънце, или да си пълзи, да я оставиш, защото не вреди на никому.
                                ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                                0878 23 58 34- Радо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X