Обява

Свий
Няма добавени обяви.

В пипалата на земеделските октоподи

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: В пипалата на земеделските октоподи

Един не много коректен, но възможен и най-важното "работещ" начин за вкарване в правия път на самозабравили се арендатори: декларирате си нивите в Общинската служба по земеделие и ги очертавате за получаване на субсидии (има още време за стопанската 2012/13г.). Получава се двойно деклариране с "арендатора" и администрацията иска правно основание за ползване... и?
    Познахте - той няма, а вие си представяте нотариалния акт или решение на поземлената комисия. Субсидиите са за вас, а за него бонус - санкция.
    Това за 20-30 дк работи ли,или трябва да са повече,че тия мошеници които ми обработват земята,ми казват че са изгубили договора и не са декларирали мойте земи,и отказват да ми платят,макар че ги обработват, и при тях на компютъра излиза че ги ползват,но не дават кинти понеже не ги били заявили??? Аман от мошеници,според мен трябва да се спрат всякакви субсидий,та да спрат да крадат и да се удавят,и стози бизнес да се захванат хора който умеят.Сега какво се получава-взимат субсидий,изнасят навън веднага след жътвата,и после олиото и хляба скъпи понеже били такива на външните пазари,тогава за какво вземат субсидий като цените са международни???Нали е пазарна икономика?Да се пробват да оцеляват без субсидий,и без това ядем само вносни храни на европейски цени,субсидирани от други.

Коментар

Навремето Буров е казал - "Най-сигурният начин да спечелиш от земеделие е да се откажеш навреме!"

Всичките тия забавни сценки с ентусиазирани земеделци и неудовлетворени собственици на пущиняци са просто комедия, платена от "субсидиЙ"

Тоя СубсидиЙ е наистина император, защото ако си отиде, само магарета ще се разхождат из безценните ниви на Стария и не за друго, а заради магарешките тръни!

Коментар

Това че с ръцете в джобовете не става земеделие всеки го знае!
        А иначе с работа става.
        ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Заради тези субсидии са се увълчили,та е чудо.Ще видим от 2014-2020 какви ще бъдат новите мерки за развитие на земеделието у нас.Само да не изродят пак нещата.

поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
            Навремето Буров е казал - "Най-сигурният начин да спечелиш от земеделие е да се откажеш навреме!"

Всичките тия забавни сценки с ентусиазирани земеделци и неудовлетворени собственици на пущиняци са просто комедия, платена от "субсидиЙ"

Тоя СубсидиЙ е наистина император, защото ако си отиде, само магарета ще се разхождат из безценните ниви на Стария и не за друго, а заради магарешките тръни!
            И в двата случая Стария печели еднакво къде е разликата за него?

Коментар

Работи за над 10дк. (5 за овощни градини).
              В общинската служба можете да разберете дали са "декларирали" вашите земи, но дори да не са това не е основание да откажат да ви платят, щом ги обработват.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                Обикновено за да се посочи даден имот като обработваем от арендатор или наемател си има правното основание за това. Т.е. договор, като в повечето случаи е и нотариално заверен.

Ядец...
                Ако има договор - ясен е пътя за търсене на плащането.

Коментар

Какъв е размера на субсидията на декар?
                  Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
                    Какъв е размера на субсидията на декар?
                    25 лв. по СЕПП + 3 лв. НД = 28 лв. на декар

Коментар

При мен случая е следния - преди 3 г купих нива 5 декара в близко до Стара Загора село с намерението да си построя вила . В момента процедурата по смяна на предназначение е почти приключила и парцела е включен в регулацията на селото . Тук се появява местния тарикат , който от три години работи моя парцел и вероятно получава субсидии въпреки предупреждението ми да не обработва парцела ,защото ще строя . Освен всичко това при обработката е съборил колчетата с , който е очертан парцела и отказва да ги възстанови .Дайте съвет какво да направя , че тариката да отнесе някаква парична санкция , колкото до продукцията от моята нива със сигурност няма да има такава - организирал съм едно леко траялче идния месец ... че и пътя ми изорал и засял ...
                      VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Изчакай да поникнат пролетниците и направи националнен траял. Иначе му пусни една нотариална покана, съвместена с един съдебен иск за самоуправство, придружен с жалба в полицията.
                        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                        X