Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да се отърва от мишка?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да се отърва от мишка?

Здравейте,
    Имам сериозен проблем-/надявям се/ една мишка.Живее в мазето ни на село.Изяде пояси, топки, играчки за плаж на децата. До тук нищо страшно, но когато започна да ни яде и тиквите, направо ми причерня.Пробвахме с отрова и лепило за мишки, но уви-нищо. Къщата ни е нова, в близост до гора. Наоколо има малко къщи и доста котки, но мишката си живее вече втора година у нас. Последния път видях, че е нагризала капака на кофичка /пластмасова/ с лак за дърво. Моля за съвет как да се отървем от тази напаст!

От: Как да се отърва от мишка?

Капан със сиренце, пробван ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Капан със сиренце, пробван ли е?
      Моето наблюдение е че ако вместо сиренце се използва мръвчица, е по ефикасно
      Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Щом живее вече втора година у вас, значи всеки момент ще умре от старост и проблема ще е решен
        The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

По нашите щатски ширини много "кълват" на фъстъчено масло. Дори като изсъхне съвсем продължава да ги привлича с миризмата. Но е факт че има ли сиренце - друго не е нужно. По наблюденията ми - сиренето привлича по-силно и има повече шансове за "бърза акция", но изветрява по-бързо. Фъстъчено масло се оставя на "дежурен" капан който оставяш някъде да седи месеци.

Също капаните с лепило, отделно че са мъчение за гадинката (няма отлепяне, а не умира веднага) и позволяват да предупреди другите наоколо (ако има такива, а почти винаги има).

Вече ако ще се пази жива за пускане в гората и доставяне кеф на хищниците - добрият стар капан-клетка, със сиренце, няма равен.
          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Във ветеринарните/селскостопански/аптеки има едни лепила.Нанасят се на тънко върху някаква твърда плоскост/фазер,стъкло,картон и др./.По средата се слага някаква примамка и то мишлето или плъхчето си се залепя.Изпробвано и е ефикасно.Другия вариянт е отрова,но като умре се получава неприятна миризма докато изсъхне.

Коментар

По магазините за ел.компоненти продават електронни котки - има и скъпи има и по-евтини. За 14-15 лв. има за 40-50 м2 предпазена площ. Но са ефективни само в едно помещение, сигналът не минава през стени. Вършат работа, но трябва да има ел.контакт в помещението.
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

Капан човек, това е решението и за примамка нещо по-жилаво кашкавал или подобно, за да е по сигурна работата.
                Най-добре да е от този тип хем е и най-хуманен за мен.
                Лопата - друг солдата!!!

Коментар

За примамка може да се използва кроки. Не могат да му устоят.

Коментар

Слагахме лепило върху една плоскост със саламче, ама нищо...

Тя мишката може вече и да се е размножила, тогава хич не ни е решен проблема, но ще пробваме с електронна котка както е предложил Асен Кушлев-дано да има полза. Ще пиша за ефекта, когато има такъв.
                    Последно редактирано от maxxx; 20-03-12, 17:44.

Коментар

Само искам да добавя, че мишката най-вероятно е внушителен плъх, не се мори лесно от отрови, а и за две години.......И аз съм за капан, дето затваря вътре. Може да се смеси брашно,царевица с гипс и/или бял цимент и да се остави вода на близо-действа!
                      Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Аз съм за това на аватара ми.
                        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
                          Аз съм за това на аватара ми.
                          +1 - Все пак най-добре котките си знаят как се ловят мишки.
                          Иначе преди години помня имахме в мазето мишка,какви ли не капани слагахме - без резултат.Отидохме до местното ХЕИ и те ни дадоха отрова,сложихме я и след няколко дена проблема беше отстранен,така че ако искаш може да попиташ и там.
                          First Man, then Machine!
                          Lada Niva
                          Honda XR 400

Коментар

Първоначално публикуван от Brazer Преглед на мнение
                            +1 - Все пак най-добре котките си знаят как се ловят мишки.
                            .
                            Това е така, стига да не е плъх! От плъха повечето бягат. Това от собствен опит с няколко котки и котараци.

Коментар

О,плъха си е доста сериозно животно.При него само отровата или капана играе.
                              http://vbox7.com/play:48aa6d23 - плъх срещу 5 котки ...
                              First Man, then Machine!
                              Lada Niva
                              Honda XR 400

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X