Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да спасим по едно дръвче!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Да спасим по едно дръвче!

Растящите широколистни гори изтощават ресурс точно толкова колкото и иглолистните такива, специално вода - и повече. Това че, за българските климатични условия и височина на планините, широколистните гори се явяват естествени (поне преимуществено) е съвсем друг въпрос. Няма нужда да ходя да снимам кладенчета, погледни картата на България.
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от godech Преглед на мнение
      Правилното дръвче за украса е елха а не борче ...
      Не бях чувал за такъв дървесен вид... . Също не знаех, че има правилно и неправилно дръвче. Интересно - ако украся някое кедърче или лиственица или айде - някой малък смърч или мура (не вафлата) дали ще мине номера? Мистерия... А елхичката каква да бъде - обикновена или може и дуглазка? ...
      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Тея въглеродни емисии са много страшни явно...

П.П. Елхата е "Abies alba", което ако е пораснало го познаваме като "Ела". Или казано по друг начин - младата ела се нарича елха. Съществува и е съвсем официално категоризиран дървесен вид. Справка: http://www.bgflora.net/families/pina...bies_alba.html
        Последно редактирано от Wattie; 29-12-11, 21:49. Причина: П.П.

Коментар

Голем си блато да не спамим темата важното е кои е за и против за естественото или изкуствено дръвче
          Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
          Не бях чувал за такъв дървесен вид... . Също не знаех, че има правилно и неправилно дръвче. Интересно - ако украся някое кедърче или лиственица или айде - някой малък смърч или мура (не вафлата) дали ще мине номера? Мистерия... А елхичката каква да бъде - обикновена или може и дуглазка? ...
          0885 297985,мтел-Радо
          0876 556870,виваком като домашен

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
            Тея въглеродни емисии са много страшни явно...

П.П. Елхата е "Abies alba", което ако е пораснало го познаваме като "Ела". Или казано по друг начин - младата ела се нарича елха. Съществува и е съвсем официално категоризиран дървесен вид.
            Отивам да си късам дипломата!!! Веднага даже!!!
            Дано Радо (gadeff) да не го прочете това в цитата... Abies alba си е т.нар. бяла или обикновена ела. А Pseuditsuga Menziesii - дали минава за ела? Ама щом ви кефи да си я казвате елха - никакъв не е проблема, ама не влизайте в дендрологията, моля ви се...
            Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Ебавате се Вие...
              Аз от 3 години съм с изкуствена елха.
              Преди това съсипах едно живо борче - не се хвана...

Бях си посадил кипарис пред къщата с идеята да го украсяваме - асфалтираха тротоара и с валяка ударили кашпата - та съседа прибрал дървото, ама докато го присадим отзад в двора - вече е цялото кафяво - дали ще се хване, един господ знае.

Не е псевдо екология - усещане е...
              каквито и емиси да е глътнала една изкуствена елха - не е колкото унишожаването на едно дръвче всяка година.
              Отделно - котката определено прави по-малко изцепки с изкуствената елха...

Коментар

Както се писа и по-горе, тези елхички се отглеждат като марули. Дайте от догодина да не ядем салата, за да спасим някоя и друга маруля.
                И, да.: Използването на петролните елхички е в пъти по-вредно от отсичането на специално отгледаното за тази цел растение.
                И изобщо напоследък псевдо еколозите, вегетарианците, суровоядите, защитниците на малцинствата и т.н. защитици на кво ли не, лично мен все повече ме дразнят.
                Както и никой не може да ме убеди, че хората сме направили "Озоновата дупка", пръскайки се с дезодоранти под мишниците.
                Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                -----------------------------------------------
                Питието определя съзнанието....
                -----------------------------------------------
                0887770735

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Днес.

Зареждам...
                X