Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да отуча съседски кучета и котки да...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да отуча съседски кучета и котки да...

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
    И на село е така, косим си пред къщи трева е, не е райграс, но ефектът е почти същият и също има кучета да ходят и да Осират положението, та много лесно ги отучвам де, с ижовката 6/0 и готово, то е пълно с бездомни кучета и котки и осират и треви и коли и мотори и всичко, че тъй ги отучвам. Веднъж пръчът на комшията се бе почепил по мотора ми, и там малко остана да играят ижовките, ама работата се размина само с правата лопата. Няма отучване иначе.
    Неее,с ижовката много се чува.флоберката по-малко пляка.Който си има мастии да им сложи синджири-мойте и двете са вързани и им чистя л--ната.Тия природозащитни глупости веднага ще изчезнат от главите на всички като видят една кучешка тения какви поразии прави.
    МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Баща ми скоро се пенсионира и си живее на село.Два декара двор само поляна и дръвчета.Само,че котките не знам защо не ги обича.Даже си купи и въздушна пушка,но скоро след това се оказа,че не му е нужна.В една от постройките се засели белка.Това животно се оказа,че си брани територията почти от всичко.Изчезнаха и котките и плъховете.В момента двамата единаци си живеят заедно и даже почти всяка нощ се разминават в двора и всеки по-пътя си.Само не знам какво и е харесало на белката,че да заживее там,а и как да я питам? Друго нещо,което ми стана любопитно е,че въпросното животинче си е направило леговището точно под минералната вата на тавана.А уж нищо не живеело във ватата?
      Тома Томов
      Вече с Kia Sportage.

Коментар

Колеги, какви ижовки, какви флоберки и кой ви е разрешил да ги имате, след като ги използвате за такива цели. В ловния форум един дришльо се беше похвалил, че прави това с въздушна пушка и хората още го мъмрят. Затова ли сте станали ловци, да биете хорските котки и кучета?!!! Поне не го пишете в сериозен форум като този!

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
          Неее,с ижовката много се чува.флоберката по-малко пляка.Който си има мастии да им сложи синджири-мойте и двете са вързани и им чистя л--ната.Тия природозащитни глупости веднага ще изчезнат от главите на всички като видят една кучешка тения какви поразии прави.
          Срещу 100 евро мога да те науча как пушката става по-безшумна и от лък. Говоря сериозно!
          А пък съвсем безплатно мога да ти покажа какви поразий прави пиян шофьор, или някой заспал на волана такъв.
          Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
          Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
            Срещу 100 евро мога да те науча как пушката става по-безшумна и от лък. Говоря сериозно!
            А пък съвсем безплатно мога да ти покажа какви поразий прави пиян шофьор, или някой заспал на волана такъв.
            Да не мислиш че не знам и не мога.Иначе като ходя на излети за вреден дивеч в бележката пише-лисици,чакали и скитащи кучета.Относно последните-такива са без синджир и намордник и си ги стрелям най-спокойно и си спя също толкова спокойно.
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Хайде стига толкова.

Коментар

Първоначално публикуван от mihov_1969 Преглед на мнение
                Да не мислиш че не знам и не мога.Иначе като ходя на излети за вреден дивеч в бележката пише-лисици,чакали и скитащи кучета.Относно последните-такива са без синджир и намордник и си ги стрелям най-спокойно и си спя също толкова спокойно.
                Колеги, заради последните изцепки, модераторът Ясен беше затворил темата, според мен с основание. Помолих го да я отключи за да Ви кажа следното: Ако прочетете първия пост на Даката Джоунз, ще видите, че там не става дума за изтребване на котки и кучета и квартален погром. Колегата питаше как да "отучи" животинките от някои вредни навици, а не как да ги стреля, взривява, премазва и пр. Постепенно разговорът се изроди, и вместо съвети в полза на автора се стигна до заглушители на ловни пушки, ижовки, флоберки и пр. Тук има и членове на ловни форуми, които в момента вероятно искрено ви се смеят.

На колегата Михов искам да обърна специално внимание: И аз имам бележка за вреден дивеч, и аз знам, че в нея са посочени скитащи кучета, но ако се зачетете внимателно ще видите, че с тази бележка отстрела се извършва в ловище №... еди кое си. Кучетата в населените места не са скитащи и нито бележката, нито закона ви позволява да стреляте в града и селото. Това още повече важи за съседските кучета, за които беше темата. Затова, помислете преди да препоръчвате вандализъм заради осрана градинка.

Конкретно към автора на темата: Миля, че здравата ограда, без пролуки е единствената защита за градинските ни удоволствия. Останалото са "случайни събития" по смисъла на закона, с които трябва да се примирим... а и никоя градинка с райграс не струва толкова, колкото едни добри мeждусъседски отношения!

Коментар

Искам да кажа, че жълтите петна по райграса може да са по скоро нападения от мравки и други подземни гадинки. от рядко засяване и от това в кой сеезон е сят. Препоръчително е райграсът да се сее през есента от средата на октомври до средата на ноември, по няколко причини. През есента мравките са дълбоко в мравуняците и не унищожават семената поставени в пръста, есента земята е по богата на хранителни вещества за тревите и разтенията.., по лесно се хваща и на пролет ще е по красива и гъста настилката.
                  Колкото до кучетата и котките, от личен опит знам че не е добре човек да си отмъщава на животното. При нас се получи цяла война, наш съсед масово тровеше кучетата в махалата на вилата ни, а тези които му се доверяваха с парче хляб или салам, кучета и котки, правеше граждани. После се чудим защо има бездомни кучета повече в градовете. На нас ни отрови три, включително и прекрасният ни Макс,Немска овчарка със (няколко вишии)Когато човек иска да направи зло и високата ограда не го спира.
                  Силните плачат сами. Не ръкомахат. Не викат. В гръб не забиват ками. И не се кланят на никого.

Коментар

Здравейте приятели,
                    Да кажа с две думи какви са резултатите. Ами явно белината и вмирисания кромид лук вършат работа. Там където ги поръсих/поставих в радиус от 3-4 метра не припарва никаква животинка. Дори и мравките изчезнаха от там. Хубаво, ама ми свърши отпуска и започнахме да ходим там по-рядко (събота и неделя) и като не е ръсено дъжда го отмива и пак се почна... . Е няма значение, важното е че разбрах принципно как да се справя. От тук нататък варианти много - дали ще дам ключ на бабата да ръси тук-там и да поставя кромид лук, дали нещо друго.... ще измисля. Винаги има решение. Още веднъж благодаря за съветите ви.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,310 в 20:45 на 05-12-25.

Зареждам...
                    X