Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да отуча съседски кучета и котки да...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да отуча съседски кучета и котки да...

Значи, пуснах и снимка. Не казвам че тревата е пожълтяла непременно от препикаването, по-скоро е от акото. И от снимката не си личи, но на живо се вижда как котката се е опитвала да го зарие, но не е успяла, тревата е много гъста, здрав чим. И по формата и по големината на акото си личи че е котешко.

Коментар

Има много по-лесен и хуманен начин- в повечето зоомагазини се предлагат препарати за отблъскване на кучета и котки. Верселе лага, Вирбак, Трикси със сигурност има и други производители, но сега се сещам за тези. Аз съм ползвал препарата "Гетоф" на Верселе лага представлява неприятно меришеща течност в пулверизатор. Съседската котка от време на време напада и нашите цветя след напръскване през няколко дена "посещенията" спират за около 2-3месеца, после пак напръскване и така...

Коментар

Що не сложите по една табела с текст: Мили животни, вие се изхождате в чуждата частна собственост което може да повлече морални, психични и напълно вероятно ФИЗИЧЕСКИ травми. Моля не правете това пак!
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
          Що не сложите по една табела с текст: Мили животни, вие се изхождате в чуждата частна собственост което може да повлече морални, психични и напълно вероятно ФИЗИЧЕСКИ травми. Моля не правете това пак!
          Текста е супер

Мястото му - пред съседската порта. Все ще има кой да го преведе на животното

Коментар

Ееее, хора, чакайте малко! Ако исках щях да използвам пушка, отровена храна, капан...
            Знам, че "Животинката не разбира проблема ти и изобщо и през ум не И минава, че върши нещо лошо"! Затова и питах за някакви други идеи. Иначе съм съгласен с Кольо че ако получи урок (по възможност по-безболезнен) животинката бързо ще се отучи и няма да припарва там. Но този метод ми се вижда твърде рискован - нито мога да намеря такава пушка, по-износена, нито пък бих рискувал дори и с такава пушка да стрелям щото пак има голяма вероятност да я убия. А не е и само това проблема - на село и оградите имат очи и уши. А и наистина нашите огради са рехави, няма начин някое бабе да не ме види баш в тоя момент. Тъй че силови методи с пушки, отрови отпадат. А и както казах обичам животните и разбирам, че те просто си вършат работата, просто следват инстиктите си. Просто питам за метод при който и вълка да е цял и агнето да е сито. Засега белината ме заинтригува. Смятам да поръся по плочките и пътеките около тревата. И все пак други идеи?
            cveta68, да, едното дърво е бор, но той е много висок, първите 4-5 метра (че и повече!) няма никакви клони, а и короната му е рехава. От него никаква сянка не пада, редовно събирам падналите иглички и шишарки тъй че не мисля че ще ми създаде проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
              Не мога да повярвам...

Тук става като БГ мама...

За какво умъртвяване говорите бе?
              Кой е казал да се убиват животните?
              ТРети път казвам-с отслабена пушка, колкото животните да ги заболи. При втория изстрел ще се изгради рефлекс, че като се ходи в тази градинка боли. И това е. Повтарям-животното трябва да придобие представа, че когато отиде в градинката-следва болка. Това е един от най-разпостранените начини за обучение на животни.

Дагте да не колим агнета и свине, щото са толкова мили и красиви...

Айде стига сте се правили...
              Аз ти казвам, че в бяла държава за всяко такова посегателство ша ти побелее косата, а ти ''.....не бе, само да го заболи'' .
              Не става, бе човек! Хайванчето не разбира какво върши. Дай аз да изпозастрелям децата-олигофренчета дето вдигат патардия около блока баш когато на мен ми се спи! Няма проблем, ще се целя в краката само да ги заболи.
              Айде ела тука да гръмнеш някое животно ей така, щото се е изпикало, пък после 'оди доказвай, че нямаш сестра. Айде ела да те видим!
              А и по-горе казах какво ще направя аз лично на малоумника, който стреля по кучето ми, пък дори и да е само да го заболи.
              Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
              Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Формалин,белината няма да ти помогне.Изпитано е.Приготвя се разтвор и се напръсква.Прилагал съм го но не на тревни площи.

Коментар

Първоначално публикуван от Gichev Преглед на мнение
                  Има много по-лесен и хуманен начин- в повечето зоомагазини се предлагат препарати за отблъскване на кучета и котки. Верселе лага, Вирбак, Трикси със сигурност има и други производители, но сега се сещам за тези. Аз съм ползвал препарата "Гетоф" на Верселе лага представлява неприятно меришеща течност в пулверизатор. Съседската котка от време на време напада и нашите цветя след напръскване през няколко дена "посещенията" спират за около 2-3месеца, после пак напръскване и така...
                  Това силно ме заинтригува! Още утре отивам в зоомагазина! Благодаря за ценната информация!

Коментар

Първоначално публикуван от KRISTO-SVISHTOV Преглед на мнение
                    Формалин,белината няма да ти помогне.Изпитано е.Приготвя се разтвор и се напръсква.Прилагал съм го но не на тревни площи.
                    А формалин откъде?

П.П. Сега проверих - от селскостопанските аптеки!
                    Последно редактирано от ДактаДжоунз; 11-08-11, 21:56.

Коментар

Формалин, белина...хората са го измислили, работи и струва 15-на лв.?
                      Вчера по новините даваха за един такъв- децата го дразнели, защото много викали и той не искал да стреля по тях ами само да ги сплаши. Малтретирането на домашни и диви животни е подсъдимо и в България от известно време, лежи се и в затвор...

Коментар

Първоначално публикуван от ДактаДжоунз Преглед на мнение
                        Ееее, хора, чакайте малко! Ако исках щях да използвам пушка, отровена храна, капан...
                        Знам, че "Животинката не разбира проблема ти и изобщо и през ум не И минава, че върши нещо лошо"! Затова и питах за някакви други идеи. Иначе съм съгласен с Кольо че ако получи урок (по възможност по-безболезнен) животинката бързо ще се отучи и няма да припарва там. Но този метод ми се вижда твърде рискован - нито мога да намеря такава пушка, по-износена, нито пък бих рискувал дори и с такава пушка да стрелям щото пак има голяма вероятност да я убия. А не е и само това проблема - на село и оградите имат очи и уши. А и наистина нашите огради са рехави, няма начин някое бабе да не ме види баш в тоя момент. Тъй че силови методи с пушки, отрови отпадат. А и както казах обичам животните и разбирам, че те просто си вършат работата, просто следват инстиктите си. Просто питам за метод при който и вълка да е цял и агнето да е сито. Засега белината ме заинтригува. Смятам да поръся по плочките и пътеките около тревата. И все пак други идеи?
                        cveta68, да, едното дърво е бор, но той е много висок, първите 4-5 метра (че и повече!) няма никакви клони, а и короната му е рехава. От него никаква сянка не пада, редовно събирам падналите иглички и шишарки тъй че не мисля че ще ми създаде проблем.
                        Братчед, не е възможно тъй да я втасаш работата, че да отучиш всички кучета и котки от този им навик - нито можеш да караулиш денонощно с чифтето из двора, нито всички животинки ще дойдат да ги ''обучиш''. А и да се юрнеш да купуваш разни там вълшебни препарати - и това не става, и не си заслужава. *ахти златната трева дето я имаш!
                        М/у другото, какво толкова има в твоя двор, че всичкото куче и котка баш там идва да се орахатява? Не, наистина, много ми е интересно?
                        Само DIESEL !!!

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                          Братчед, не е възможно тъй да я втасаш работата, че да отучиш всички кучета и котки от този им навик - нито можеш да караулиш денонощно с чифтето из двора, нито всички животинки ще дойдат да ги ''обучиш''. А и да се юрнеш да купуваш разни там вълшебни препарати - и това не става, и не си заслужава. *ахти златната трева дето я имаш!
                          М/у другото, какво толкова има в твоя двор, че всичкото куче и котка баш там идва да се орахатява? Не, наистина, много ми е интересно?
                          Айде ся, почнаха се великите обобщения!
                          Не искам да карауля денонощно с чифте из двора. Ако исках, да съм го направил вече!
                          Не искам да "обуча" всички животинки - достатъчно ми е само 2 - 1 котка и 1 куче за да не превърнат двора ми в тоалетна.
                          Тревата ми не е златна, "златен" ми е труда, който положих за да изглежда градинката ми така, както искам. Това включва копане, оране, торене, поливане, сеене, валиране, пак поливане, косене, пак поливане, пак косене и т.н и т.н. Освен това за тревата, торовете, валяка и косачката съм дал пари. И срещу всичко това очаквам да се наслаждавам на гледка, която не включва кучешки и котешки лайна в средата, както и жълта трева.
                          Та толкоз за моя двор. Дано да ти е станало ясно защо е "толкова ценен" за мен!
                          Кажи ми сега ти - във Франция недобросъвестните собственици на животни наказват ли ги? Или наказват само тези които стрелят по животни? Май си забравил че България е по-близо до Турция, отколкото Франция - за зло или добро.

Коментар

Във въздухарката не се слага съчма, а топче от дъвка с приблизителния диаметър на цевта, оставено да поизсъхне на перваза - гарантирано 100% не смъртоносно и достатъчно ефективно да отучи всеки от всичко... Също много обичам животните, но животните страдат заради безотговорните си стопани (много ми е интересно, какво прави кучето на съседа у моя двор, а не в неговия, а на съседа котката на моя таван - при моите суджуци).

Коментар

Първоначално публикуван от ДактаДжоунз Преглед на мнение
                              Айде ся, почнаха се великите обобщения!
                              Не искам да карауля денонощно с чифте из двора. Ако исках, да съм го направил вече!
                              Не искам да "обуча" всички животинки - достатъчно ми е само 2 - 1 котка и 1 куче за да не превърнат двора ми в тоалетна.
                              Тревата ми не е златна, "златен" ми е труда, който положих за да изглежда градинката ми така, както искам. Това включва копане, оране, торене, поливане, сеене, валиране, пак поливане, косене, пак поливане, пак косене и т.н и т.н. Освен това за тревата, торовете, валяка и косачката съм дал пари. И срещу всичко това очаквам да се наслаждавам на гледка, която не включва кучешки и котешки лайна в средата, както и жълта трева.
                              Та толкоз за моя двор. Дано да ти е станало ясно защо е "толкова ценен" за мен!
                              Кажи ми сега ти - във Франция недобросъвестните собственици на животни наказват ли ги? Или наказват само тези които стрелят по животни? Май си забравил че България е по-близо до Турция, отколкото Франция - за зло или добро.
                              Във Франция, ако нечие куче хапе, или ухапе някой невинен, или се хвърля на всичко живо, кучето до няколко часа се конфискува и умъртвява с протокол, па даже и собственика да се казва Карамански, Гайтански, или Маймунски, а самия собственик се глобява с много хиляди евро.
                              Твоя случай, обаче, не е такъв.
                              Друго - виж как се казва темата ''...... съседски кучета и котки ....''. Значи тези животни имат стопани, които пък са отговорни за тях, то-ест от тях трябва да започнеш.
                              Трето - ей точно тази вътрешна нагласа, че сТе с Турция, а не с Европа, ще ви изяде главата!
                              Само DIESEL !!!

Коментар

мишоци,
                                аз със съседите каквото можах направих. Няма начин бабата да я накарам да си връзва котката, а и самата котка е животно което няма да се спре и от 2 метра дувар. А пък и аз не искам да се ограждам с китайска стена. А колкото до кучето... питах и бабата, питах и съседите от другата страна (те си живеят там целогодишно, само аз съм "приходящ") и те не знаят на кого е. То и в техните дворове е щъкало. Дажа казаха че и миналата година пак са го виждали горе-долу по това време. Вероятно е на някои отпускари от околните къщи и местните много-много не ги познават. А че кучето е домашно, а не улично, се вижда от факта, че е добре охранено, с добра стойка, вирната опашка и има каишка от по-скъпите с метални нитове. Даже мисля че е голдън ретривър или поне "минал покрай него" защото е почти същото, само че бяло. А и не е плашливо като уличните, а стои и те гледа любопитно като му говориш, но не те допуска на по-близо от 2-3 метра. Както казах и по-горе исках да го хвана и да му закача една бележка с послание към собственика, ама не става.
                                Както виждаш желанието ми е да постъпя "по френски", а не по ориенталски. Ама не става. Тепърва да вдигам по-висока ограда (заради немарлив и безотговорен кучесобственик!!!) пак не си е работа. Във Франция конфискували лошите кучета!? Ми и тук ги конфискуват и повдигат обвинение с/у собственика. Ама в София. И в някой друг град още. А в това забутано село на кого да се оплача!? На арменския поп!? Ми нали най-малкото ще ме спукат от бъзик бе, приятелю Кога замина за Францата, кога забрави бащина си дом! Не ми помагаш като ми разправяш за Франция. Знам какво е там, бая съм пребивавал в Англия.
                                Аз просто питах как по-безболезнено (и за мен и за животните) да се реши проблема. Получих два ценни съвета - белина и в зоомагазина. Това засега май е достатъчно. Но не пречи за още съвети. Изключвам пушки и отрови, разбира се.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X