Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да отуча съседски кучета и котки да...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как да отуча съседски кучета и котки да...

Леко презрял лук - крумид, леко поомекнал ..... - никое животно няма да влезне там където мирише на такъв лук. И макар да ти се струва смешно - има ефект. Ако леко го заровиш - миризмата се запазва по-дълго и ти не я усещаш.
    Толкова лесни решения има природата - ветеринарите САМО имитират природата .
    А - може и малко чесън да върши работа, но за жълтия лук съм сигурен.
    Успех !
    Ако искаш да хванеш котката - намажи някое място с валериан - тя се омайва и става леко пияна. (ако ще я хващаш )

Коментар

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
      Леко презрял лук - крумид, леко поомекнал ..... - никое животно няма да влезне там където мирише на такъв лук. И макар да ти се струва смешно - има ефект. Ако леко го заровиш - миризмата се запазва по-дълго и ти не я усещаш.
      Толкова лесни решения има природата - ветеринарите САМО имитират природата .
      А - може и малко чесън да върши работа, но за жълтия лук съм сигурен.
      Успех !
      Ако искаш да хванеш котката - намажи някое място с валериан - тя се омайва и става леко пияна. (ако ще я хващаш )
      Това ми звучи доста интересно. Благодаря, ще го изпровам. Вкъщи крумид лук и чесън колкото щеш. Много ги консумираме. Котката нямам намерение да я хващам.

Коментар

Аз ги гоня с въздушна пушка.Хатсан 5,5мм.Вместо чашки слагам черен пипер.Като я шпиковам котката,забравя за двора ми поне месец.После следва ново овкусяване.....

Коментар

Трева под бор !? Я попрочети малко или искай съвет от Гадев.

И не е заради сянката.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

E ако пък толкова много държиш на градинката-електро пастир!Монтиран нисичко!Пази и от невнимателни хора
            Кучегон 20-30 кинта!За кучета работи но на "тигрите"не знам!
            driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Кучетата ще ги спре едно потягане на оградата. Котките, каквото и да правят, го предпочитат на рохка земя, където да могат да ровят, а не в трева. Та едва ли са те. Което е хубаво, защото за тях няма измислена ограда (поне не такава, каквато да ти разрешат от общината), а и електропастира бързо преодоляват.

Освен това, ако се пребориш с пехотата (кучета и котки), ще дойде авиацията (птици). Точно котките са причината изобщо да имаш райграс. Ако трайно ги няма наоколо, перушините всичко ще изкълват още при засяването.

Коментар

Аз ги гоня хуманно - с пиратки. Няма нарушаване на никакви права. Просто не им харесва взривена на няколко метра от тях бомбичка. Не е незаконна и даже комшийката /чието е кучето/ няма нищо против - питал съм предварително.
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Освен това, ако се пребориш с пехотата (кучета и котки), ще дойде авиацията (птици). Точно котките са причината изобщо да имаш райграс. Ако трайно ги няма наоколо, перушините всичко ще изкълват още при засяването.
                  Дълбокомудрено и логично умозаключение но грешно, особено след като въпросната ливадка от райграс вече е изградена. От кучите и котешки акита тревата умира. Пожълтява, съхне, и после си трябва ново засяване. От урината няма последствия. Авиацията при райграса е само от полза, събира мравки и червеи които са не по-малки врагове на тревицата от акитата. И това от 20-тина и кусур години треперене над една мижава територия засята с въпросната тревичка. В интерес на истината и аз съм се плашил пилетата да не ми отмъкнат семенцата но НИКОГА не са го правили, а пилета наоколо бол.
                  Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                  Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                  В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                    Аз ги гоня хуманно - с пиратки. Няма нарушаване на никакви права. Просто не им харесва взривена на няколко метра от тях бомбичка. Не е незаконна и даже комшийката /чието е кучето/ няма нищо против - питал съм предварително.
                    +1! Лично проверено и приложено! Комшията ми на вилата имаше куче, което лаеше нон стоп денонощно. Кога спеше и се хранеше - за мене беше мистерия. На всичкото отгоре завързано за моята ограда точно до вилата. След петата пиратка спря да лае въобще. А пиратките си ги пусках в моя двор да не се оплаче нещо. След няколко дена забелязах, че и сляпото куче не се е проявявало.
                    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

За пиратките: имах кокер, много обичаше пиратки и най-вече тези с трипъл ефект. На първия гръм я чува, на втория я дислоцира , а за трети път обикновено му гърмеше между зъбите и беше много щастлив.

Така че внимавайте да не съберете глутница от пираткофили.

ПП. Кучто не умря от пиратка а го блъсна кола.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Едно от най-веселите работи е да го стрелнеш със сол. 30 грама и помни дълго . Върху котка не бих пробвал с това де, те са деликатни животни.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                          Авиацията при райграса е само от полза
                          Може да има и обратния ефект и той да е по-разпространен, но аз лично наблюдавах това, което описвам - човекът ся, ся, ся - отхрани 1-2 поколения гълъби и врабчета, но реколтата от райграс беше незадоволителна. В някой момент децата му докараха котка и тревата потръгна.

Коментар

Е то това е само при сеитбата, за това се и смесва семето с пясък, за заблуда на врага, когато поникне , няма семе за клюцкане.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Такааа, значи засега послушах съветите за белината и лука. До зоомагазин така и не стигнах, че ми се отвориха непредвидени работи. Та поръсих белина по пътечките около тревата и на три места сложих кромид лук, е не полуразвален, че нямах такъв, но го набодох с един пирон да изпуска миризмата си и белким се поразвали поне малко. Дали от тези ми действия, дали от това че сме по цял ден там (там си карам отпуска), но вече трети ден няма ни кучешко, ни котешко лъ. Дано да има ефект.

Коментар

И на село е така, косим си пред къщи трева е, не е райграс, но ефектът е почти същият и също има кучета да ходят и да Осират положението, та много лесно ги отучвам де, с ижовката 6/0 и готово, то е пълно с бездомни кучета и котки и осират и треви и коли и мотори и всичко, че тъй ги отучвам. Веднъж пръчът на комшията се бе почепил по мотора ми, и там малко остана да играят ижовките, ама работата се размина само с правата лопата. Няма отучване иначе.
                                Ако е машина, нека бъде немска!
                                XJR 1200
                                ETZ 150
                                Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X