Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да отуча съседски кучета и котки да...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да отуча съседски кучета и котки да...

... пикаят и (най-вече) да акат в райграса ми.
    На къщата ходим обикновено събота и неделя и по-рядко през седмицата. Пред нея съм направил една мъничка градинка засадена с райграс и около нея разни цветя. Хем ние й се радваме, хем гостите. Но напоследък съседската котка също почна да й се "радва". И там където се е "радвала" тревата пожълтява и след време изчезва. Градинката е станала цялата на жълти петна (изсъхнала трева) и малки петна въобще без трева. На всичко отгоре видях че и едно куче (пак съседско) също я "харесва" и градинката ми се превърна в животински нужник. Обичам животните и ми е ясно, че първото което ми хрумна (скърцайки със зъби) не е най-цивилизованото решение. Ясно е че котката няма как да бъде вързана, т.е. стопанката й (стара баба) няма какво да направи. За кучето... ми не знам на кого е, знам само че е от някоя от околните къщи. Мислех да го хвана и да вържа една бележка на каишката му с послание към собственика да си го държи вързано за да не му се случи случка (на кучето де), ама пусто много плашливо и не дава да го доближа, ни с храна, ни с нищо.
    Тааа.... какво да правя? Дайте акъл. Някой изпадал ли е в подобна ситуация? Има ли някакви химикали с които да напръскам тревата, ама хем на тревата нищо да не й стане, хем да не изтровя животинките, защото както казах ги обичам пък освен това и не искам да си създавам главоболия със съседите.

От: Как да отуча съседски кучета и котки да...

Първоначално публикуван от ДактаДжоунз Преглед на мнение
    ...
    Белина. Извън градинката. Но тревата...

Коментар

... пикаят и (най-вече) да акат в райграса ми.
      Оградата на къщата ти е рехава, щом минава куче. Ако нямаш добра ограда скоро ще пишеш, че и козата на съседа е ошмулила цветята. То, на село е така- природа, животинки...
      Райграс от препикаване не съхне. Една котка и едно куче ако му влияят, по парковете нямаше да остане тревичка.

Коментар

Ако не живееш там постоянно, и ако не си падаш по "лова", шансовете ти клонят към нула. Кучето можеш да го спреш с ограда, а котката с домашно куче (което също ще си намери тоалетна), т.е. примири се...природа.

Коментар

С въздушна пушка. Някоя поотслабена, че да не ги утрепеш гадинките. След един-два "сеанса" трябва да им мине мерака.
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
            С въздушна пушка. Някоя поотслабена, че да не ги утрепеш гадинките. След един-два "сеанса" трябва да им мине мерака.
            Е, Кольо...?!
            Като ги опатка с пушката и ги окуци за цял живот... И после да се кефи на зеления райграс?!
            Да не мислиш, че бабата ще закара котката на ветеринар да й извади съчмата?!

Коментар

Нали атова писах-отслабена. Износена от стреляне демек...

За съчмата-нашия котарак на село ходи над месец със съчма тип "чашка" забита в черепа под едното око. Опитвахме да я извадим, ама онзи се опитва да дращи, и се отказахме. После сама си падна.

За да се научат животните да не ходят "по тях си" в градинката-трябва да им се случва нещо неприятно като се опитат да свършат работа там. Иначе не става.

Или ограда.

А райграс от пикоч не вярвам да страда. Освен ако не е "поливан" редовно на едно и също място.

Коментар

Абе не е толкова от пикането, още повече че в тревата трудно ще забележа къде е пикано - освен да легна и да душа. От акото пожълтява и изсъхва - и от котешкото и от кучешкото. Даже снимки имам, но нещо не ги намирам.
                Белина!? Сигурно по плочките около градинката... Това май е идея. Това май ще помогне и за мравките, щото и те ме нападнаха.
                Някави други идеи?

Аааа, намерих една снимка. Двете най-леви стрелки са прясно ако - едното е от куче, другото от котка. Акото го няма де, изхвърлих го с лопата. Другите стрелки са от преди... да речем един месец. Горе долу от тогава са взели градинката "на прицел"
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCF1501 copy 01.jpg
Прегледи:1
Размер:190.2 КБ
ID:5295647
                Последно редактирано от ДактаДжоунз; 11-08-11, 21:01.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                  Нали атова писах-отслабена. Износена от стреляне демек...

За съчмата-нашия котарак на село ходи над месец със съчма тип "чашка" забита в черепа под едното око. Опитвахме да я извадим, ама онзи се опитва да дращи, и се отказахме. После сама си падна.

За да се научат животните да не ходят "по тях си" в градинката-трябва да им се случва нещо неприятно като се опитат да свършат работа там. Иначе не става.

Или ограда.

А райграс от пикоч не вярвам да страда. Освен ако не е "поливан" редовно на едно и също място.
                  Кольо, е така си мислех и аз че с пушката ще го оплаша, но тя е хатсан 135 и се оказа бая силна, същият случай, само че сереше до портата ми на село, гръмнах го псето и то зе че умре на петия метър, па като се развика една комшийка абе що приби на холандеца кучето, холандец си бил купил по надоло от нас къща, ма де да знам, тръгнах си веднага за Роман и след 15 минути път(то е близо) пред нас ме чакаше патрулката с един полицай и косаджията на РПУ то, зеха ми пушката и нема да разправам подробности но от прокуратурата в Мездра върнали преписката в общината в Роман и знаеш ли какво, глобиха ме 500лв.И това е било най малкото. Пушката ще ми върнат като ида да платя, е те това е.
                  При липса на прецизна техника, се надделява с майсторлък! И обратното!

Коментар

Е, че какво пък?! Явно с въздушна пушка се решават всякакви проблеми. В София по деца стрелят с възпитателна цел. Що да не превъзпитате и съседските домашни любимци по същия начин?!

пп. Кольо, да ти имам идеите!

Коментар

За София не знам....... Ама на селото въздухарка решава доста въпроси...... С животни.
                      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Комшийските животинки, щом казваш, сигурно правят разни работи във твоя двор. И жълти петна по тревата явно имаш. Но да знаеш - между тези неща няма нищо общо. Няма начин от препикаване да ти изсъхне тревата, а котките най-щателно си заравят "акото". А от кучешките "чешлеци" може да се оттървеш като си постегнеш оградата.
                        И не наблягайте на "въздухарките" `щото може да се окаже, че и комшиите са се взели по една...
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Нищо неможеш да направиш, както по-горе ти казаха - Природа. Това е. И забрави за разни там пушки и глупости /той Кольо си няма работа/, ако неискаш дълбоки и дълготрайни проблеми. Да не стане с твойте камъни по твоята глава. Представям си, ако не мене някой ми гръмне кучето, или котката ................ такава резня ще му устроя, че и на Кавказ ша има да ми завиждат. Животинката не разбира проблема ти и изобщо и през ум не И минава, че върши нещо лошо. Само да те светна, че тук във Франция, неправомерното умъртвяване на домашно животно /изключваме, ако е при самоотбрана, или защитавайки детето ти, например/ ще ти струва точно 10 /десет/ години затвор и 30 000 /тридесет хиляди/ евро глоба.
                          А и вярно е, че от препикаване тревата не съхне, а от другото почва още по-силно да никне на това място.
                          От кучетата може да опазиш мястото със стабилна ограда, от котките - с молитва.
                          Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                          Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Не мога да повярвам...

Тук става като БГ мама...

За какво умъртвяване говорите бе?
                            Кой е казал да се убиват животните?
                            ТРети път казвам-с отслабена пушка, колкото животните да ги заболи. При втория изстрел ще се изгради рефлекс, че като се ходи в тази градинка боли. И това е. Повтарям-животното трябва да придобие представа, че когато отиде в градинката-следва болка. Това е един от най-разпостранените начини за обучение на животни.

Дагте да не колим агнета и свине, щото са толкова мили и красиви...

Айде стига сте се правили...

Коментар

Абе не е толкова от пикането, още повече че в тревата трудно ще забележа къде е пикано - освен да легна и да душа. От акото пожълтява и изсъхва - и от котешкото и от кучешкото. Даже снимки имам, но нещо не ги намирам.
                              Белина!? Сигурно по плочките около градинката... Това май е идея. Това май ще помогне и за мравките, щото и те ме нападнаха.
                              Някави други идеи?

Аааа, намерих една снимка. Двете най-леви стрелки са прясно ако - едното е от куче, другото от котка. Акото го няма де, изхвърлих го с лопата. Другите стрелки са от преди... да речем един месец. Горе долу от тогава са взели градинката "на прицел"
                              [ATTACH=CONFIG]353484[/ATTACH]
                              На снимката не се вижда какви точно са дърветата, но ако са иглолистни, след една-две години под тях трева изобщо няма да остане.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X