Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Решение против комари ?!? Идеи ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Решение против комари ?!? Идеи ?

А някой може ли да каже с какво точно пръскат въпросните хотели?
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Знам за т.н. пържолници на комари, неприятно е чистенето. Миналата година си направих сам две отблъскващи комарите лампи, честотата е 446 нанометра, ултравиолетов спектър, марка Силвания, поместени в китайска стойка за луминисцентна лампа. Ефектът е страхотен, не ги убива , само ги отпъжда, комарите стават като дрогирани, едва-едва летят, хващал съм комар като лети с 2 пръста ! Светят ден и нощ.Констатирахме , че има опасни комари на разстояние над 12 метра от лампите - с една дума като седнем навън под асмата няма комари никакви, даже и разните други подобни гадини също намаляха, обаче пеперудите почти не намаляха, не действа особено и на мухи. Една бройка ми излезе около 35 лева.

Коментар

Първоначално публикуван от academil Преглед на мнение
        Знам за т.н. пържолници на комари, неприятно е чистенето. Миналата година си направих сам две отблъскващи комарите лампи, честотата е 446 нанометра, ултравиолетов спектър, марка Силвания, поместени в китайска стойка за луминисцентна лампа. Ефектът е страхотен, не ги убива , само ги отпъжда, комарите стават като дрогирани, едва-едва летят, хващал съм комар като лети с 2 пръста ! Светят ден и нощ.Констатирахме , че има опасни комари на разстояние над 12 метра от лампите - с една дума като седнем навън под асмата няма комари никакви, даже и разните други подобни гадини също намаляха, обаче пеперудите почти не намаляха, не действа особено и на мухи. Една бройка ми излезе около 35 лева.
        А знаеш ли как се отразява на човешкото здраве подобна светлина? Имаш ли някаква представа, би било интересно?...

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
          А знаеш ли как се отразява на човешкото здраве подобна светлина? Имаш ли някаква представа, би било интересно?...
          Нищо фатално, за нас това е обикновена, видима светлина. Нужни са само обичайните прояви на здравия разум - да не гледаш непрекъснато в лампата.

Коментар

Разбира се, аз съм професионален научен работник. Няма да пиша 3-4 страници отговори, само ще посоча следното утвърждение :"... Blacklight-лампата е много по-малко източник на опасност, отколкото плаж през лятото следобед." Опасността е кумулативен кожен карцином.

Коментар

Първоначално публикуван от academil Преглед на мнение
              Разбира се, аз съм професионален научен работник. Няма да пиша 3-4 страници отговори, само ще посоча следното утвърждение :"... Blacklight-лампата е много по-малко източник на опасност, отколкото плаж през лятото следобед." Опасността е кумулативен кожен карцином.
              Това не е Blacklight, Blacklight е с по-малка дължина на вълната.

Коментар

Аз съм за комарите това, което е за мухите лайното....
                Като цяло, обаче напоследък се справям доста успешно с тях.
                Още преди много години, докато бях в казармата и нямаше помощ от никъде научих за витамин B. Тогава, обаче не стана ясно кой точно В трябва и пиех комплекс. Имаше добър ефект (по спомени). Доста кофти, обаче се получи като си изпрах камуфлажа с едно блистерче В-комплекс в джоба... Цяла седмица миришех на рокерско яке...
                Сега, когато ходя за риба и изобщо нанякъде, където подозирам, че ще има от гадовете се пръскам с Аутан - вече го има навсякъде - върши работа 100% (ако се ползва както си пише в инструкцията)
                Ползвал съм от тези джобни устройства, дето пищят и са с една батерийка ААА. Вършат работа, но за мен са малко дразнещи, защото ги чувам и не мога да ги "елиминирам", т.е. не стават за по време на сън.
                Свалил съм едно софтуерче за Нокията, което също пищи, като според мен малко си променя и честотата. Казва се Anti Mosquito. И то върши работа, но и то не става за спане (поне за мен)
                Вършат работа и димните спирали на Райд, но според мен са доста неудобни за употреба, а и някак се притеснявам да ги ползвам, когато около мен има малки деца.
                Много години съм ползвал и таблетките с изпарители на Райд. Имам впечатления и от изпарителите с флакончетата. Вършат работа, не миришат лошо, но на мен някак са ми неприятни... все едно дишам химия. Може и да е субективно, ама...
                Последното, което мога да препоръчам е точно за дворове, тераси и т.н. - преди няколко години си купих една крушка от Бриколаж. На кутийката е нарисувана лампата заедно с някакви комари. Цената беше няколко лева. Сложих я на терасата на къщата и съм много доволен по отношение на анти-комарните свойства. Лошото е, че привлича пеперуди и разни други базуняци. После си купих още няколко и съм ги наслагал на местата, където обикновенно излизам нощем. Дано да не забравя да снимам кутийката вкъщи и да ви я покажа. Не са с голяма мощност (мисля 40 вата), но като за лятна софра под асмата стават.
                Може и да ви се струва пресилено, но аз навсякъде където ходя съм снабден с всичките антикомарни аксесоари и ги ползвам в зависимост от ситуацията.
                Като цяло, обаче комбинацията от Anti Mosquito + Autan + Лампа против комари май покрива 100% от ситуациите, в които съм бил последните няколко години.

П.С. Някой има ли идея защо всевишният е създал мухите и комарите?
                Suzuki GSXR
                VW Touareg
                Mitsubishi Pajero II

Коментар

Първоначално публикуван от Veselinv Преглед на мнение
                  П.С. Някой има ли идея защо всевишният е създал мухите и комарите?
                  За да правят як бизнес аутан и райд.
                  Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                  Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Ето лампите:

Suzuki GSXR
                    VW Touareg
                    Mitsubishi Pajero II

Коментар

я покажи как изглеждат и отвътре?

Коментар

С, без плафон, какво пише на опаковката и дали се намаля КПД ако я затвориш в един влагозащитен глобус?

Коментар

Снимах с камерата на компа и качеството е лошо, но вс епак се вижда:

Suzuki GSXR
                          VW Touareg
                          Mitsubishi Pajero II

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                            С, без плафон, какво пише на опаковката и дали се намаля КПД ако я затвориш в един влагозащитен глобус?
                            Преписвам дословно:

Нажежаема лампа. Поставете лампата Buglezz на място, в киоето не искате да има насекоми, а на около 4 метра от нея поставете обикновенна крушка. Лампата Buglezz е най-ефективна, когато се използва в съчетание с обикновенна крушка с нажежаема жичка. Научно изследване в научноизследователския център "Плант рисърч интернешънъл" в университета във Вагенингенм, Холандия ,е показало, че броят на насекомите намалява поне с 50% с използването на специален ултравиолетов филтърпротив насекоми, поставен в жълтото покритие, несъдържащо кадмий.

А пък аз просто я завих на мястото на крушката на терасата. Сега за първи път чета инструкцията. Ако я бях чел преди да я купя кой знае дали щях да се навия... май много сложно ми се вижда
                            Suzuki GSXR
                            VW Touareg
                            Mitsubishi Pajero II

Коментар

И аз за верандата подпитвам, там съм сложил плафон встрани и луминисцент централно - та се чудя ако я сложа в ъгъла, да й завия ли отгоре глобуса или да я оставя гола.
                              За дъжд и пръски дори мястото е недостъпно, 14 квадрата дали ще ги сбори, плътно озеленени с лози/от 0.80 до 2.30м/?
                              Явно ще се пробва, освен срещу песничка, срещу какво друго/и колко/ продавачката ти я завива за вкъщи?

Коментар

Някой ползвал ли е това,има ли ефект и безвредно ли е?Натиснете снимката за да я уголемите

Име:New_IMGP5647.jpg
Прегледи:1
Размер:432.1 КБ
ID:5275347
                                Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X