Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сувенир от България

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Сувенир от България

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
    Вкарването на суджук в САЩ струва конфискация и унищожаване на летището ако е деклариран в митническия формуляр, същото плюс глоба от 350$ нагоре ако не е деклариран.

Същият ценоразпис се прилага и за всякакви недекларирани хранителни продукти на растителна, млечна или месна основа, включително и сандвич със сирене и шунка останал от обяда в самолета или ябълка от десерта.

Проверено и доказано от хитри познати, както и от разсеяни такива. Също и от хора невярващи че митничарските кучета обичат суджук

Още веднъж - повечето от изброените по-горе сувенири предполагат поне елементарно сходство на култури, разбирания и обичаи. Такива може да има, може и да няма. Подарък чието предназначение трябва да се обяснява (мартеница и производни) не винаги е най-идейното решение. Твърд алкохол - също, ако не познаваш "жертвата".
    Предложението ми за суджука беше по-скоро като шега, а колкото до ракийцата - доста чужденци познавам и съм черпил с домашна ракия - на всички им харесва и винаги питат за "рàкиа" и помнят дълго думата "Наз-д-р-аве!" (така ги произнасят). Лошото е, че ако шефа спазва някой от мениджърските правила, то тогава ще си я пие сам и емоцията и смисъла се губят. Какви са законовите разпоредби незная, понеже никога не съм пращал за Щатите. По книжарниците има и много красиви картички с известни места в България, хубавото е, че са и на английски. Най-добрият сувенир според мен е розово масло, съчетано с книжка с обяснения и пояснения... Нека не забравяме, че нашето розово масло се ползва от повечето производители на козметика в света. Всичко е много относително, но какъвто и избор да направиш - той ще е най-добрия!
    Успех!

Коментар

Всичко зависи какво впечатление искаш да направиш на новия си работодател.Не мога да разбера защо си си втълпил ,че трябва да подаряваш нещо на някой ,който после може да те скъса от бачкане и нерви.

Коментар

Първоначално публикуван от a.ngelov Преглед на мнение
        Всичко зависи какво впечатление искаш да направиш на новия си работодател.Не мога да разбера защо си си втълпил ,че трябва да подаряваш нещо на някой ,който после може да те скъса от бачкане и нерви.
        Честно казано мен работата не ме палаши , а ще му го подаря защото така е редно или поне аз така смятам, че е редно . С доста по-друг тон би започнал разговора ни и съвместното сътрудничество
        http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

Коментар

В САЩ (живял съм там 12 години) такива подаръци не са нещо обичайно,но въпреки всичко ще направи добро впечатление де.Иначе за ракията не е лоша идея,но може да му се стори нещо необичайно на човека.

Коментар

Ако е дама, купете й едно чохено контошче.

Коментар

Колега CECO,мисля,чв едно DVD с презентация на забележителности от България е много добра идея.Аз съм подарявал на познати чужденци и много им допадна.Така може да покажеш много повече отколкото със сувенир-не отхвърлям сувенирите обаче,те са уникални и също много подходящи.Мисля,че в интернет ще намериш много материали.Аз имам подходящи,но за Велико Търново(от там съм),на английски са и има страхотна част с филм за Царевец,спектакъла " Звук и светлина"-чужденците явно го харесват,постоянно го гледат.Ако те интересува пиши,или на e-mail l.m@abv.bg.
              Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Благодаря много за предложението и аз точно такова нещо търся , но ако може да дава цялостен облик на България , а не само частично . Благодаря отново и ако не намеря нещо подходящо ще се свържа с вас

Коментар

Заповядай,ще се радвам ако мога да съм полезен.Успех в намирането на най-подходящия.
                  Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Здравей колега,днес се разходих по Самоводската чаршия във В.Търново,там има много магазинчета за сувенири и намерих няколко DVD с фими за България,най ми допадна едно двойно DVD,цена 24лв.Ако не си намерил все още мога да ти го изпратя.Има нещо подобно и в сайта на Хеликон,може да се поръча от там.

Коментар

Колеги днес заминавам и реших да споделя какво точно съм взел Една дървена кукла с народна носия 25 см. И да шефа всъщност е дама

Коментар

Щом е дама избора е мн. добър.Пожелавам ти успешно пътуване(и връщане),добра и платена работа и да си успешен във всичко.

Коментар

От: До: Сувенир от България

Бутилка хубава домашна ракия винаги помага Домашен суджук също.
                          и аз мисля, като колегата Стоянов, плюс книга със забележителностите на България(пътеводител)
                          LZ1ZAH

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X