Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Husqvarna или STIHL

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Husqvarna или STIHL

Споровете са безсмислени колеги.За домашни условия и двете са еднакво добри и надежни.Но за професионално STIHL имат много по яки и надежни машини !!!

Коментар

Oт 2002 год се мъчим да счупим една STIL -MS360 ама още бачка.Е работим и с други обаче за нея се сещам.При нас в Габрово е по разпространен Щила,то и до преди две три години имаше само дилър и сервиз на Щил.Личното ми мнение е че щила е по здрав и глупакоустойчив.Хускварната е по нежна и по удобна за работа.
      Имам впредвид големите резачки-професионалните.За малките всичките са боклуци.

Коментар

Тоя спор е като за яйцето и кокошката,може би никой не може да каже коя марка е по-добра.При нас,точно обратното от 30г има Хускварна,от 5г и Щил.

Коментар

Здравейте колеги,занимавам се лятото с дърводобив в Стара Планина,предимно на ден режа по 40-50 кубика.Преди време си купих Хускварна 55 честно казано бях доволен от нея,но един колега и сипа чист бензин и тя издъхна,бог да я прости.След това купих Хускварна 365,това беше преди 3 год работи си до ден днешен,миналата година ми изпадна една Щилка 036 на добра цена и се възползвах купих я,няма опир сложих и шина 40 см ,частите на щила са по-евтини от тези на хусварната.Моето впечатление е че щила е по-добър за всекидневна работа,но на теб щом ти трябва за 30-на кубика каквото и да купиш няма да сгрешиш.Успех!
          Ти карай мотора,а не той теб....Ред Бул ти дава крила,а сливовата 4х4

Коментар

Щила е много по курава машина не е капризна и частите са и по евтини !!!

Коментар

Първоначално публикуван от racer_boy66 Преглед на мнение
              Щила е много по курава машина не е капризна и частите са и по евтини !!!
              Направо се е накУравила.

21-23-25 Штил вече масово ползва турски части, Новата Хускварна 346 пък на 20ия кубик дърва й омекна ауспуха от зор, деформира се и стопи пластмасата.

Е да, ама вкарват 30% рециклирани материали в производството си. Зелените инициативи трябва да се плащат, какво да правиш.
              Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Колега 21-23-25 не са професионални аз имах предвид от 26 на горе

Коментар

Първоначално публикуван от racer_boy66 Преглед на мнение
                  Колега 21-23-25 не са професионални аз имах предвид от 26 на горе
                  Също и 27 и 29 че гледам сега пуснали и 39.Това са непрофесионални модели и са предназначени за домашна употреба.

Коментар

Абе, не се карайте за глупости. И аз имам Щил и режа по 200 кубика на година, че и повече от 5 години, ама и хускварните ги бива. Истината е, че и при двете марки качеството вече е занижено, няма го "стария" материал. За домашна работа каквото и да е ще върши прекрасна работа. Няма смисъл да се дават един куп пари за професионална машина, а с нея да се режат по 10 кубика дърва на година. Купувайте какво да е и дерзайте. Важното е мезе и студена бира да има, че иначе работата, не върви.
                    Ако е машина, нека бъде немска!
                    XJR 1200
                    ETZ 150
                    Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

в момента работя професионално с ''щил 23 но ми е слаба ,имам само проблем при нея носих я на много маистори да ми я реголират и секи я настроива или се форцира или ще гасне ина4е сам много доволен от нея . сега сам се спрял на хузварна 545 професионална ,предимството им е че са по леки от щила и се самореголират дано да имам касмет с нея гаранция 2год цена 899лв и кам нея винаги има някакви подараци

Коментар

Здравеи колега за професионална и всекидневна работа ти трябва според мен хускварна от 55 нагоре успех и двете резачки които си изброил са слаби

Коментар

Здравейте колеги! Моля за малко помощ при избора на бензинов тион. Колебая се между ЩИЛ 024 и ХУСКВАРНА 51. Благодаря предварително за съвета!

Коментар

Джино_бг имам Хускварна 51 от много години и не можеш да си представиш колко здрава машина е,но чувам,че ги спрели от производство.За мен са еднакво добри и двете марки;старите са много здрави/от опит/новите казват,че не били толкова здрави.

Коментар

Аз друго се чудя. Като цяло хусковете са с 1 идея по-слаби като коне двигатели за еднакви пари, но при щил има по-ефтини и по-силни и обратното... доста шарено положение. Имах контакт със щил на приятел за около 900 лева и съм много доволен как работи. Аз пък взех на старо 1 партнър и го гърча доволно. Е мъничък е, но става. Сега с нова шина и верига се справя съвсем прилично... Ако режа често обаче бих искал машина за 800+ лева, всичко им е по-голямо, масивно и силно. Зъбите, ширината на веригата, мотора...

Коментар

широки зъби и шина можеш да сложиш на всяка машина, но ако няма мотор да я върти - става кофти
                                Шината и веригата се избират според употребата на машината - дали ще е за по твърда дървесина или за по мека, дали ще е за бичене, дали ще е за замърсена дървесина, дали за поваляне или за кастрене, абе избора е голям
                                I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X