Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дядо Мраз v.s. Дядо Коледа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дядо Мраз v.s. Дядо Коледа

Е как какво прави Снежанка, Дядо Мраз носи сега, а Снежанка го духа да почне да вали по земята това в кръга на майтапа.. Аз лично съм свикнал на Дядо Коледа, не знам защо, може би от филми, училище ... рядко се споменава Дядо Мраз.

Коментар

Първоначално публикуван от Kamen13 Преглед на мнение
      Утре детето ми като ме попита защо тоя дядо е със женско име какво да му обяснявам? Че не е травестит а просто мразим СССР? А също и за да се подмажем на новите си господари?
      Баста!
      Ей пак намесихме световното положение. Тоя Дядо Коледа гадния рекламен агент на кока кола...Нормално е да си има българско название тоз дядо. Не американско или съветско...

Коментар

Утре детето ми като ме попита защо тоя дядо е със женско име какво да му обяснявам? Че не е травестит а просто мразим СССР? А също и за да се подмажем на новите си господари?
        Баста!
        Ох ма и ти си един филолог
        Войвода и то ли е в женски род?
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
          Ох ма и ти си един филолог
          Войвода и то ли е в женски род?
          Леко само да не се изложиш.

един войвода
          една коледа

Коментар

Леко само да не се изложиш.

един войвода
            една коледа
            Да да
            ясен си
            Аз приключвам.
            Но бед филингс
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
              Да да
              ясен си
              Аз приключвам.
              Но бед филингс
              Извинявай, не загледах емотикона и помислих че е ирония, а то явно си е било въпрос! Катко и да е, "коледа" е в ж.р.

Коментар

Ние отдавна сме решили въпроса с името. Голямата му викаше Дядо Кольо. Вече му вика Дядо Тати, щото стана една авария... забравих да сваля цената от колелото... Малкият и той му вика Дядо Кольо. Абе сичко е Мики Маус. Важно е децата да се радват.
                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

В края на 1944 бях в трети клас (отделение)и до тогава си беше дядо Коледа. На коледната елха в училище госпожа Райна жена на селски богаташ обясни:

-Тази звезда, деца на върха на елхата, не е Кремълската звезда, а Витлиемската!

В този момент на сцената се качиха двама РЕМСисти и я издърпаха зад кулисите.

Понеже нямаше в продажба червени петолъчки, елхата остана без връх.
                  Но из селото напровал пищяха прасетата...

Суровакахме на 31 декември - срещу Васильовден, а Коледа беше на 7-ми януари.

Коментар

За дядото не знам, ама да ви кажа откъде идва името "коледа"
                    Според библията когато се е родил Исус, на тогавашния цар по тези земи-цар Ирод му предрекли, че тази нощ се е родил човекът който ще стане цар. И Ирод така се упклашил, че заповядал да изколят всички родени в града през тази нощ. На другия ден така и направили.
                    От глагола "коля" дедите ни са оформили името на въпросния ден.
                    Така, че когато казвате "коледа" замисляйте се за легендата. Кой знае, може и да има малко истина...
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Абе,Дядо Коледа и Дядо Мраз са едно и също лице!Само че на времето за да дойде при нас трябваше да мине през Съветският Съюз и там принудително му сменяха името,което от своя страна обяснява забавянето от няколко дни(от Коледа до Нова Година),в пристигането знаем как е:документи,проверки и т.н.

П.С. На мен все ми носеше разни Съветски играчки,де да знам може и тях да са сменяли,пък то си е време...
                      Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Дед Мороз със зачервения нос. Готви изненади за децата, крие водка в торбата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X