Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КОЛЕДНАТА ЕЛХА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ПОКАЖЕТЕ СИ КОЛЕДНАТА ЕЛХА

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
    КОЛЕДНАТА ЕЛХА в изкуствен вариан ми струва 25 лева.
    Много е хубава и тъй като използвам от 5-години изкуствени елхи, мога да кажа,че тази е много добра изглежда като истинска.
    Висока е 150см.
    Пак спасих една истинска елха или борче. Замислете се дали и на вас не ви се иска да спасите едно клонче, връхче или цял чворест бор (за след 15 год.).
    На теория звучи добре, но на практика нищо не си променил. Живите елхи, които се продават по пазарите са от отгледни сечи в младите иглолистни насаждения. За да могат да растат и да се развиват иглолистните дървета е нужно да се прореждат за да не си пречат.
    Ако никой не ги купи, просто отиват за горене, но така или иначе трябва да бъдат отсечени, не могат да останат в насаждението. Това са българските "елхи"

Иначе се внасят отрязани разкошни "елхи" от каваказка ела, испанска ела, нормандска ела. Това са специално селектирани сортове отгледани в разсадници за коледни дръвчета. Ако си купиш такова с нищо не вредиш на природата - то е отгледано с тази цел в разсадник, не е отрязано в гората.

От друга страна ако се позамислиш доколко екологично е произведеното от пластмаса дръвче???
    Суровината за него е петрол, докарано е от другия край на света за което пак са изгорени изкопаеми горива и т.н.
    По същата логика да пазим природата, можем вместо паркет да си слагаме пластмасово покритие, но правим ли го?
    Последно редактирано от petrof; 14-12-09, 13:48.

Коментар

До: КОЛЕДНАТА ЕЛХА

Тук и аз съм съгласен, добре е да анализираме целия цикъл на екологията, не само рекламния ефект на една или друга компания.

Естествените коледни елхички са отгледани за декорация, както цветята, които подаряваме. Те са си част от екологичен цикъл и няма значение дали ще ги посадим, изгорим или изхвърлим. Самото присъствия на живото растение действа положително на хората.

С едно условие - да сме ги отгледали сами или купили от специализиран разсадник, а не да сме отрязали от гората, за да нарушим баланса.

Пластмасовите, макар и за многократна употреба е ясно защо не са подходящи: изкуствени, ненужни - менте отвсякъде. Добри са само за снимка, но никакво настроение.
      Show must go on!
      LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Важна подробност: такава елха не е отрязана. .
        Аха, така може. Личи си, че скоро не съм пазарувал елхи

Коментар

Първоначално публикуван от petrof Преглед на мнение
          На теория звучи добре, но на практика нищо не си променил. Живите елхи, които се продават по пазарите са от отгледни сечи в младите иглолистни насаждения. За да могат да растат и да се развиват иглолистните дървета е нужно да се прореждат за да не си пречат.
          Ако никой не ги купи, просто отиват за горене, но така или иначе трябва да бъдат отсечени, не могат да останат в насаждението. Това са българските "елхи"

Иначе се внасят отрязани разкошни "елхи" от каваказка ела, испанска ела, нормандска ела. Това са специално селектирани сортове отгледани в разсадници за коледни дръвчета. Ако си купиш такова с нищо не вредиш на природата - то е отгледано с тази цел в разсадник, не е отрязано в гората.

От друга страна ако се позамислиш доколко екологично е произведеното от пластмаса дръвче???
          Суровината за него е петрол, докарано е от другия край на света за което пак са изгорени изкопаеми горива и т.н.
          По същата логика да пазим природата, можем вместо паркет да си слагаме пластмасово покритие, но правим ли го?
          Променил съм.
          Какво става с отрязаните и непродадени връхчета (дръвчета). Съхнат в боклука или в огнището, нали.
          Заради мен догодина ще отрежат с едно по-малко, това е.
          Израслите ще се разсадят и ще се бодат за коледни по-малко.
          И гората се сече за дърва за огрев,но има как да се регулура това и въпреки всичко се борим за рециклиране на отпадъците от бита и промишлеността.
          Естествено че почти никой не ходи с брадвата за елха. Естествено, че се следи за маркирани трупчета на дървета.
          Идеята е да не се насърчава отглеждането и продаването на живи дървета с цел - изхвърляне.
          Ако някой намеси цветето-стрък за търговия, има голяма разлика.
          ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от petrof Преглед на мнение

Подкрепям напълно . Мисля ,че като купуваме изкуствени (макар и аз от миналата година да съм с такава )лишаваме много хора от поминък. Ако сте забелязали по планините има много полета засяти с елхови насаждения в различна възраст, така хората си вадят по някои лев. Едни гледат картофи , тютюн , а други елхи . Аз не харесвам никакъв вид изкуствени разстения , и изкуствената ме дразни но...
            ‎По 2 литра са само млякото и сока !
            WJ 4.7

Коментар

Кой каза че изкуствените елхи не изглеждат хубави. Вече сме от четири години с нея и мисля че е идеална. Когато я купих идеята ми беше да не слагаме всяка година отсечено дърво и после да събирам иглички по пода.
              Другата на двора ми е естествена, само дето не е елха а е нещо друго (Conica), ама пак е иглолистно и прилича на елха.
              Прикачени файлове
              Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

незнам аз не бих купил никога живо дръвче.ето (много лоши снимки извинете) мойто решение за вилата (и най-вече къде е истинското място на "живото"). бора сам съм си го посадил и ми е една от "гордостите" в моя живот.дори не успях да го хвана целия,че свткавицата не смогва ;-). всичко е току що снимано (21;40 часа) на вилата ми на подбалканския ;-). няма да снимам и приятелката ми,камината, двете котки..... зимна идилия ;-). само сняг да падне ;-).
                Прикачени файлове
                висете отпуснато

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение

Както и играчките да са стъклени. Има разлика дали са български, гръцки, китайски, руски, украински, но са стъклени.
                  Последните години от къде си купувате стъклени играчки.
                  Последно редактирано от Paladin; 14-12-09, 23:00.

Коментар

Първоначално публикуван от Paladin75 Преглед на мнение
                    Последните години от къде си купувате стъклени играчки.
                    има отделна тема за играчките, потърси

Коментар

Ето и нашата изкуствена елхичка.
                      Прикачени файлове
                      OFF-ROAD CLUB PRIMORSKO
                      www.offroadprimorsko.com
                      0899883765

Коментар

Деймиън, заради тази апликация отзад елхата си изглежда като кулата в Пиза, направо.
                        ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Вижте нашата изкуствена елха колко е красива
                          Прикачени файлове
                          Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

И аз съм с изкуствена. Но само поради простата причина, че не падат иглички. И мисля тази година да я ползвам за последно.
                            Изкуствените елхи нямат нищо общо с екологията. За производството им се използват фосилни продукти т.е. петрол.
                            А естествените се отглеждат във ферми. Както марулите и доматите. По тази логика би трябвало зеленчуците, които купуваме да ги засаждаме, вместо да ги ядем.
                            П.П. Прекален еколог и на природата не е драг.
                            Още по П.П. За да не бъда обвинен, че не обичам природата, трябва да кажа, че за 7 години /откакто закупих къщата/ съм засадил много дръвчета вкл. 5 елхи и борчета.
                            Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                            -----------------------------------------------
                            Питието определя съзнанието....
                            -----------------------------------------------
                            0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
                              По тази логика би трябвало зеленчуците, които купуваме да ги засаждаме, вместо да ги ядем.
                              Надявам се не си изяждал и елхите

Аз от скоро практикувам да купя живо дръвче в саксия от някоя оранжерия и след това купувам още няколко и ги засаждам.

Миналата година от една оранжерия до 4-ти км. (София) купих, сега разбрах, че и в по-големите цветарски магазини се продават. Много хора си купуват от Бриколаж или Практикер.

Едното го засадихме в Германския манастир. Едно пред блока и колкото и смешно да звучи 3 до една гора Едно пък пропътува 550 км и го засадих на вилата на морето

Тези стотина лева отидоха за едно от малкото неща които ми носят пълно удволетворение.

Коментар

Ето я и нашата. Не е елха, ама не е и пластмаса. Жива си е и вече трета година понася Коледните "тежести".
                                Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                                Drag Grand Canyon Daily
                                Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                                LZ1JYM

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X