Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Жилищен кредит?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Жилищен кредит?

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
    Колега, вместо да говориш глупости, по-добре да не беше писал нищо. Кенеф, кимизарник или смърдялник София НЕ Е!
    Овча купел не е близо до центъра.
    Хаджи Димитър е доста близо до центъра и има удобен транспорт.
    Извинявам се за спама.
    И аз се извинявам за спама, но ако беше прочел няколко поста на kograman, щеше да си обърнал внимание, че човека държи на семейството и на децата си.
    Аз съм роден в Първа градска болница в София и живях там 40 години, и в момента имам три апартамента там. Подържам мнението си, че е мръсен град с мръсен въздух. Гледал съм я сутрин от Витоша години. Хджи Димитър е близо до центъра...и до Кремиковци...в ниското. Да, има удобен транспорт....до центъра.
    Аз не бих закарал децата си в този край на София ако имам друга възможност.

Тъй като темата е за кредит не е маловажно за какво се дават парите.

И не е за "моя квартал най-хубав". Имам апартамент в Лозенец, на Персенк, но не съм го препоръчал, не е добро решение.
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

С риск малко да поспамя...

Пообиколихте ли из квартал Витоша (зад Судентски Град), как са цените там. Няма ли някой закъсал строител, който да продава на минимална печалба? Разгледайте и други варианти, не се спирайте на първия, колкото и много да ви харесва. По-късно може да се върнете на него.

Щом човека е решил и му харесва, едва ли ще се заслуша в подобни коментари. Лично аз смятам, че не е добра идея да се обвързва с допълнителни такси за охрана вместо да си сложи сигнално охранителна техника, да плаща за чиатачки, гледачки, градинари и т.н. Не защото не е добра идеята, а защото у нас предоставянето на качествена услуга често се смята за ненужно и е по-важно да ти вземат парите и да не си свършат работата. За квартала не мога да кажа нищо, не го познавам достатъчно добре. Като цяло не смятам София за мръсен и лош град за живеене. Достатъчно ми е да се прибера в родното си място за да видя, че не е по-добре уредено и по чисто по никакъв начин. Малко по-спокойно може би...
      Тъй като поддържам контакти с колеги инвеститори, строители и проектанти, мисля че в момента не е изгодно да се тегли кредит, освен ако няма изглед парите да се възвърнат за 1-2 години. Цените на имототе се вдигнаха безбожно и без реално покритие - нито има инфраструктура, нито достатъчно качествено строителство. В Румъния от години сградите имат енергиен паспорт.

Изтеглете си кредит и си построете една къща близо до София, в момента има много конкуренция и малко работа и цените на строителството ще падат. Да, ангажиращо е и е трудно, но дори и в крайна сметка да решите да продадете, със сигурност няма да сте на такава загуба.
      Александър

Коментар

Ей разнищихте го и имотния пазар и банковия...

А който не е търсил в момента не знае какво се продава и на каква цена!

Моят съвет е да се пази най-вече от таксата за предсрочно погасяване. Много хора я пренебрегват, защото считат, че едва ли ще погасят предсрочно. Това обаче ги ограничава ако решат да търсят по-добри условия (каквито несъмнено ще има) и неговата банка го е***а.

Моят съвет е - висок етаж, висок квартал. Не задължително ниска най-ниската лихва (половин процент не е кой знае колко) и не задължително ниската цена. Цените няма да падна още кой знае колко що се отнася до качествените имоти.

Иначе е голям хомот. Дано сте си направили добре сметката.

Коментар

До колегата kograman:
          Виж това дали няма да ти е от полза!

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=20942
          На толкова години станах, а още не съм видял катафалка с ремарке!

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
            Иначе е голям хомот. Дано сте си направили добре сметката.
            За щастие в последно време банките не дават кредити, ако не си си направил добре сметката. То преди беше ненормално, 80% от дохода да отиват за плащане по кредита и като вдигнаха лихвите и какво, на фотосинтеза ли да караме? Нормално на запад е максимум 30% от доходите да отиват за плащане на кредит.

Коментар

Ей, ама какво сте се хванали-центъра, та центъра? Ако не работите там, колко често и по кое време ходите, замисляли ли сте се? Аз обикалям целия град постоянно и като сравнявам, навсякъде общо взето е еднакво НЕкачествено новото строителство и кооперациите са набутани една до друга, та да няма тайни от комшиите .... По мое мнение категорично трябва да се избягват кварталите Х. Димитър, Левски (всички букви) и околните. Абе всичко от северната страна на Ботевградско шосе, както и Орландовци, Малашевци, Люлин и Надежда с малки изключения. Подуене (някои райони), Гео Милев и Редута стават, като изключим отвратителните улици и липсата на каквито и да е места за нормално паркиране. Овча купел бива, но много бразилци щъкат там и с болниците и училищата не е много добре. В Малинова долина и Витоша има много нови кооперации и са почти празни, но няма почти никъде асвалт, за осветление и тротоари въобще не говорим. Същото е положението и в Манастирски ливади. Слатина, Дружбите и Младостите са почти без промяна като облик(същата мизерия), като изключим няколкото новозастроени комплекса от рода на Царско село и района от западната страна на околовръстното на Младост 2. В Младост 1, 1А също има доста нови кооперации и са общо-взето добри квартали. Младост 3 ми се вижда също нелош район, а за 4 не искам и да чувам. Изгрев, Изток и Дианабад също не са се променили особено, за сметка на Мусагеница (която не ме кефи особено), Борово, Бъкстон, Г. Делчев, Стрелбище, Хиподрума, Лагера и Иван Вазов са прилични райони, но цените на жилищата едва ли ще са същите като на тези, които гледа Живко в момента.
              Последно редактирано от kuzdov; 04-12-09, 01:59.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X