Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Жилищен кредит?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Жилищен кредит?

Някои колега има ли опит вече с банките,или някакъв съвет?Обикалям цял ден по банките и се лутам като вода в бряг?Някакви насоки?

Поздрави

До: Жилищен кредит?

Мога само да те посъветвам да бягаш далеко от Пощенска банка...

Въпреки че, никой не може да ме убеди в липсата на картелни или както искате наречете договорки между различните банки...та навсякъде почти едно и също.
    Докато ти дадат парите "клиента е цар". След това обаче....
    Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
    Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Пощенска банка ли?маи там бяха едни от най-изгодните условия?драсни едно л.с ако може с подробности?
      ДСК как е?

Поздрави

Коментар

Работя в банка, кажи какво точно те интерусува?
        Иначе рецептата е: обикаляш колкото банки искаш, ако отговаряш на условията за кредитиране ги караш да ти разпечатат един погасителен план и отделно да ти напишат всички такси, взимаш и по един образец от договора за кредит и общите условия и като се прибереш вкъщи почваш да смяташ и да четеш къде в момента е най - изгодно за теб.
        Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

Опитай първо с гръцките банки - Пощенска, ОББ, Алфа. С Булбанк и Райфайзен няма смисъл да се занимаваш. Всички банки са затегнали условията - висок процент самоучастие /до 50 - 60 в някои случаи/, висок остатъчен доход на член от семейството, ограничение във вида жилище, което се финансира, ограничение в районите. За улеснение се обърни към някой кредитен брокер - имат актуална информация, не трябва да ти искат пари /взимат комисионна от банката, която НЕ ти оскъпява кредита/.

Коментар

И не забравяй че банката си запазва правото да променя условията по лихвения процент ! И също , жилищен кредит означава 10,15-20 години обвързване !

Коментар

Има едни кредитно-посреднически агенции. Те работят с всички банки...знаят кой какво иска какво дава и т.н.
              Преди половин година бяха безплатни за клиентите и само банките им плащаха каквото там са си заложили. Сега подочух че вземали някакви такси, но не съм сигурен. Проверете.
              Аз ползвах такава и резултата беше: Спестено много време, спестени много нерви, почти нищо не съм попълвал като документи и не бях стъпвал в банката до деня, в който трябваше да подпиша договор и да усвоя парите. С две думи - много доволен.
              LZ1DWW

Коментар

Аз също ползвах услугите на такива консултанти - Кредит Ленд май бяха.

Отидох в офиса им, извадиха ми всички актуални оферти според критерии, които аз зададох, посъветваха ме, обясниха ми човешки, ходиха и подаваха куп документи вместо мен и всичко това беше безплатно. Само ни викнаха да подпишем накрая.

Успех!
                Кръвна група 0+

Ivan_J: " Всеки си има глава на раменете, лично негово задължение е да си я пази, ако му трябва за нещо. "

Коментар

Първоначално публикуван от Михаил Преглед на мнение
                  Работя в банка, кажи какво точно те интерусува?
                  Иначе рецептата е: обикаляш колкото банки искаш, ако отговаряш на условията за кредитиране ги караш да ти разпечатат един погасителен план и отделно да ти напишат всички такси, взимаш и по един образец от договора за кредит и общите условия и като се прибереш вкъщи почваш да смяташ и да четеш къде в момента е най - изгодно за теб.
                  Точно така. Само да добавя, погасителния план трябва да включва всички приложими такси, като изключим тези, които се начисляват при просрочие (неплащане на вноски). Погасителния план + тарифата на банката (за да си видиш как ти се образуват процентите по лихви и такси) + договора и вкъщи пред един Ексел, но 2003. 2007 sucks.

Успех!

П.П. А това, че някоя Банка дава много по-добри условия от другите е достоверно толкова, колкото и тезата за най-добрата джипка.

Коментар

Моят съвет е да изчакате още два-три месеца - до посвалят малко лихвите и да им стане окончателно ясно, че "цените на имотите не са това, което са". В момента кредитират покупки от свои длъжници-строители, за да могат те да изплуват и да прехвърлят задълженията от болната - на здравата глава и по този случай държат до последно цените.
                    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Засега в ДСК е най-изгоден жилищният кредит,но разликата с другите банки идва по близо 100 лв разлика в месечните вноски,а банката никога не губи,и тази разлика да не си я навкасват през годините чрез измислени лихви и т.н?

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                        ...П.П. А това, че някоя Банка дава много по-добри условия от другите е достоверно толкова, колкото и тезата за най-добрата джипка.
                        Най-добра джипка по може да има.

Внимавай как ти е определена лихвата. Като сбор или твърда. Не е вярно, че се връзваш за 20години. Има рефинансиране. Внимавай какви са плащанията при
                        предварително погасяване, кой застрахова имота и къде,
                        за чия сметка и за колко се застрахова кредитирания.
                        Колко са сроковете на просрочките и какви са лихвите им.
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
                          Засега в ДСК е най-изгоден жилищният кредит,но разликата с другите банки идва по близо 100 лв разлика в месечните вноски,а банката никога не губи,и тази разлика да не си я навкасват през годините чрез измислени лихви и т.н?

Поздрави
                          Ами поискай им на ДСК това, дето ти писах по-горе.
                          Разликата от 100 или колко лева в месечната вноска да не идва от някоя чудна промоция от рода:
                          - През първите 2 години плащате само по ...
                          или
                          - В първите ХХ години, фиксиран лихвен процент от...
                          или
                          - Промоции от рода - Създайте сам Вашия погасителен план...

При тези варианти наваксването с лихви в последствие е факт.

Коментар

Сметни си само застраховките. В ДСК са за твоя сметка. Разплащателна сметка, за по-малка лихва- ток, вода, тел, през банката... там са много такива...... ама те каде ли не са.

ПП ДСК ги провери внимателно. Там с човек който разбира може доста да се постигне.
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Самоучастие е до 20%,останалото го финансира банката,при банка ДСк поне това което ми казаха е:
                              -Няма такса разглеждане на кредита,няма такса обслужване на кредита,при условие че ми се превежда заплатата при тях.
                              Най-нисък лихвен процент,няма през първите две години толкова лихва,после толкова,както при пощенска банка,лихвата е плаваща през целият период на време на плащанията в зависимост от икономическата обстановка,има глоби при предсрочно погасяване 5%.
                              Застраховка живот е през 12-ят месец на годината плащаш още 80 лв към вноската еднократно през годината.

Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X