Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Жилищен кредит?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Жилищен кредит?

Не е вярно, че се връзваш за 20години. Има рефинансиране. .
    В какво точно се изразява рефинансирането? Банката го избягва този въпрос с уклончиви отговори от които нищо не разбрах. Явно, че е нещо в моя полза.
    Последно редактирано от Yaro; 24-11-09, 11:25.
    Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
    VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
      Самоучастие е до 20%,останалото го финансира банката,при банка ДСк поне това което ми казаха е:
      -Няма такса разглеждане на кредита,няма такса обслужване на кредита,при условие че ми се превежда заплатата при тях.
      Най-нисък лихвен процент,няма през първите две години толкова лихва,после толкова,както при пощенска банка,лихвата е плаваща през целият период на време на плащанията в зависимост от икономическата обстановка,има глоби при предсрочно погасяване 5%.
      Застраховка живот е през 12-ят месец на годината плащаш още 80 лв към вноската еднократно през годината.

Поздрави
      Само искам да ти кажа, че това, че няма такса за разглеждане и обслужване не е вярно. Аз в момента тегля кредит от ДСК и заплатата ми се превежда при тях. Още при подаването на документите ми взеха 120лв, а след това при подписването - т.е. когато ме одобриха, ми взеха други 180Е
      така, че за мен лично е без значение как точно му казват /такса или каквото и да е/, но те дерат яко..
      освен това има и един т.нар. годишен ангажимент...

https://dskbank.bg/repository/docume...id=&session_id= това е от стр. на ДСК и е актуално към 23.11.2009

По отношение на погасителните планове - с намаляващата лихва условията са по-добри. накрая като теглиш чертата, виждаш, че връщаш по-малко. Гратисните периоди, ако можеш да ги избегнеш също е по-добре, щото и те са прецаквация.

Другото, което знам за ДСК, е че те искат най-много документи за разглеждане и одобряване за жил. кредит.

Чувала съм, че в Емпорики предлагат изгодни условия. Мисля, че дори застраховката на имота е за тяхна сметка. Може да провериш и там.

Ако се сетя за нещо друго, ще пиша

Хубав ден и успех
      Когато не знаеш какво да правиш, придай си угрижен вид и върви забързано!

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
        Те и сега не устискват банките, направо са на симулация за ликвидност, с единствена цел да не се изхвърлят голямо количество ипотекирани имоти на пазара, така че цената им да спадне под обезпечението.
        Ами да свалят лихвите - едва ли има някой, който да не е наясно, че размерът на лихвите влияе обратно пропрционално на цената на обезпеченията - сваляш - лихвите скачат обезпеченията? От лакомия накрая ще се докарат до фалит! То не, че това не е основната идея на финансовата криза, де...
        "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

До тук ми се поизбистриха нещата в главата,но в лева или евро да е кредита?разликата в месечните вноски е 110 лв в полза на еврото,да де но 2011 като се приеме еврото за официална валута?Лева ще се обезцени много по бързо от еврото и затова си мисля че банките изкуствено ни насочват към него с по-малко лихви и други "бонуси".
          Ще се радвам и на вашето мнение и опит
          Може тук или на л.с.

Поздрави

Коментар

Обикновено съветвам клиентите да изберат тази валута в която ще бъде и самата продажба. Лихвите в евро винаги са били по - ниски, евровия ресурс е по - евтин. Вноски в евро пък се превалутират, защото заплатите ни са в лева.
            Кога ще влезем в еврозоната - едва ли някой на този етап може да каже. Лично за мен 2012 г. е много оптимистичен вариант. Дали левът ще девалвира спрямо еврото - ами някои и в тази тема си мечтаят за това, други го искат за да стане икономиката по - конкуретна, но забравят, че покупателната способност ще се срине и с това и всички пазари ще забият надолу. Моят съвет е да не се занимавате с тези въпроси на този етап.
            Изберете най - изгодната за Вас оферта и ако може съобразете валутата с исканията на продавача.
            Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

В момента цените на имотите са далеч от дъното. Според мен трябва да изчакаш (ако можеш разбира се) още няколко месеца.
              Ето и няколко въпроса които бих си задал.
              Колко е изгодна офертата и колко е хубаво жилището?
              Изгодна оферта в момента би била жилище в центъра (напр. Иван Вазов, Стрелбище, Бели Брези, Гоце Делчев, Лозенец) на цена около или под 1000 евро квадрата (малко вероятно). Така след време ако се качат
              Ново строителство ли е? Има ли нужда от довършителни работи?
              Познавате ли добре строителя, защото в момента има някои не особенно законни практики с общите части на новопостроените сгради.
              Ако жилището е старо - 5 - 10 000 лева за ремонт могат да се окажат необходими в даден момент.
              Ако не бързате да се местите и имате други алтернативи, защо не помислите за закупуване на имот в близост до София - в Северо-източната част и в околностите на Банкя и Драгоман има изгодни имоти. Ако сте от Плевен (доколкото разбрах), може и да помислите за някое друго село по пътя София-Плевен.
              Все пак, ако се живее и работи в София, си е по-удобно апартамент. Ако обаче решите да си купите парцел, може с парите за самоучастие да го направите, а после да си строите къща. Сега са по-евтини материалите и труда и ще падат още.
              Отново - ако не бързате много - проверете как стоят нещата с жилища на акт 15 да кажем. Може да се окаже, че строителя е закъсал и гледа да продаде на минимална цена, за да завърши обекта и да остане с минимална или никаква печалба (защото иначе ще е на загуба).

Лихвите на банките са твърде високи в момента и има накъде да падат.
              Александър

Коментар

Жилището е на 5 мин. от Дондуков,ново строителство,тухла,оградено ще е цялото,с два входа,двама портиери,детски кът,озеленена площ и подземни гаражи.С/у него има Била,два пазара,училище,детска градина.
                Има къде да се оставят лапетиите,не да се влачат по дворовете на училищата и да станат наркомани или да им омекнат китките.Ако има да става ще става,но аз съм длъжен да направя каквото зависи от мен да не стават така нещата.Рано или късно ще се преместя към София,може и в Плевен да се върна,но тук жилища има,има къде да се живее,затова съм се насочил на там,и под наем да е,и аз да си живея там,парите са си в него

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
                  Жилището е на 5 мин. от Дондуков,ново строителство,тухла,оградено ще е цялото,с два входа,двама портиери,детски кът,озеленена площ и подземни гаражи.С/у него има Била,два пазара,училище,детска градина.
                  Има къде да се оставят лапетиите,не да се влачат по дворовете на училищата и да станат наркомани или да им омекнат китките.Ако има да става ще става,но аз съм длъжен да направя каквото зависи от мен да не стават така нещата.Рано или късно ще се преместя към София,може и в Плевен да се върна,но тук жилища има,има къде да се живее,затова съм се насочил на там,и под наем да е,и аз да си живея там,парите са си в него

Поздрави

така описано ми прилича на Х.Димитър, до БИЛАТА...... ако е там - имай предвид изключително мръсния въздух и постоянен шум от самолети.....

ако купуваш, поне купи нещо готово.... това "ще" ми звъчи доста неопределено във времето, а лихвите по заема си вървят..... заедно с наема, докато чакаш да се нанесеш....

Коментар

Е да много ясно че завършено се дават пари,така напред да плащам и да го гледам,и да ми казват я неска,я утре
                    Маи че там беше Хаджи Димитър,сега строят,вижда се от пътя,точно до Билата е.Аз докато бях на оглед самолети не видях там,в другият край на квартала пак ходих на оглед,но се отказах като видях как циганите тичаха с някаква каруца,и после въртяха с едно БМВ слънца на пътя
                    До някакъв канал беше блока,но при вида на черните комшии,се отказах набързо

Поздрави

Коментар

"Братва, не рвись !" Съветвам да изчакате - ще има и "bull-trap" (капан за "стадото" - уж "ПАК" тръгват нагоре цените, ама...). Това с двама портиери и т.н. - да не е свързано с нещо тип "затворен комплекс" и неясни в бъдеще месечни такси, доближаващи се до наем на подобен имот
                      Иначе "Хаджи Димитър", както и "Орландовци" - доскоро презирани квартали , в момента се оказват много добър избор - комуникативни и близо до центъра, в сравнение с постоянния Пернишко-Кюстендилско-Радомирско-Благеовградски ежедневен "иди-ми, дойди-ми" трафик в столицата, задушаващ "баровците" от цялата западна част на С(ан)Ф(ранциско) - Бояна, Княжево, даже и Драгалевци и Бистрица (`щот` они се разпълзяват `га влезнат у Софето)
                      Виж ми мнението по-горе - това е факт и си отрязвам и лявото и дясното м*до, ако сметката е грешна - теглиш заем 100 000 - връщаш минимум 230 000 ... (дори "предсрочно", дори "рефинансиране" - банката няма да се прекара) Умната
                      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Off

Колега, бягай далече от тоя смрадлив кимизарник. София не е за деца. Ако непременно си решил, че ще ставаш филтър на Софийска смрад, търси жилище в Овча Купел, Горна Баня, Банкя, Княжево, Младост, Камбаните, Най добре Овча купел. Там има едно постояно течение от Витоша и Плана. Панелките са добре направени и е близо до центъра. Не е скъп квартал. Има и ново строителство.

Но пак ти казвам, бягай далече от тоя кенеф.
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                          Off

... Ако непременно си решил, че ще ставаш филтър на Софийска смрад, търси жилище в Овча Купел, Горна Баня, Банкя, Княжево, ... Най добре Овча купел. Там има едно постояно течение от Витоша и Плана. Панелките са добре направени и е близо до центъра. Не е скъп квартал. Има и ново строителство.

Но пак ти казвам, бягай далече от тоя кенеф.
                          Вярно е за "климата", но си баш във вихъра на пернишкия пътникопоток там И никакви шансове да се оправи - като пуснат магистралата, ще стане още по-страшно... Хипотетично (не "Ипоте...") само подземен тунел + метро София-Перник може да спаси тези квартали от денонощните постоянни задръствания. 10 км. до центъра - минимум 2 (два) часа висене по светофарите + колкото ти харчи на празен ход машината
                          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                            ...пернишкия пътникопоток....
                            ...минава през дюзата на Княжево и после се разделя на околовръстното в 3 тосоки. На Красно Село или Д. Нестаров си е Софийски трафик.

ПП Не съм казал, че е добре или хубаво. Пак същия кенеф е, но по проветрив.
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Колега, вместо да говориш глупости, по-добре да не беше писал нищо. Кенеф, кимизарник или смърдялник София НЕ Е!
                              Овча купел не е близо до центъра.
                              Хаджи Димитър е доста близо до центъра и има удобен транспорт.
                              Извинявам се за спама.

Коментар

Еее, вие пък го обърнахте на 'моят квартал е най-хубав'.
                                Човекът се интересува от кредити и банки, а ние накъде избихме. Ама хайде и от мен нещо встрани от темата:
                                Честно казано и аз мисля, че Овчата купел, Павлово, Бъкстон и Княжево са доста по-цивилизовани и добри места за живеене от Х. Димитър. И наистина колкото се може по-далече от центъра /5 мин. от Дондуков../, толкова по-добре. Това все пак си е мое мнение, разбира се.

Няма да задълбавам повече, поне засега..

Хубав ден на всички
                                Когато не знаеш какво да правиш, придай си угрижен вид и върви забързано!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X