Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Жилищен кредит?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Жилищен кредит?

Вальо,
    Не знам Банка, където застраховката да не е за сметка на Клиента.
    Е, така да кажа, при 2М кредит, Банката ще те черпи с една застраховка..

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
    Самоучастие е до 20%,останалото го финансира банката,при банка ДСк поне това което ми казаха е:
    -Няма такса разглеждане на кредита,няма такса обслужване на кредита,при условие че ми се превежда заплатата при тях.
    Най-нисък лихвен процент,няма през първите две години толкова лихва,после толкова,както при пощенска банка,лихвата е плаваща през целият период на време на плащанията в зависимост от икономическата обстановка,има глоби при предсрочно погасяване 5%.
    Застраховка живот е през 12-ят месец на годината плащаш още 80 лв към вноската еднократно през годината.

Поздрави
    - Това, че няма (годишна) такса обслужване е добре, ако е така наистина. Обикновено е процент от остатъка. Което си е едни стотин лв. на годишен падеж + месечната вноска за този падеж.
    - Също странно, че няма такси за разглеждане... Най-вероятно работиш към компания, която е (важен) клиент на Банката.
    - 5% наказателна лихва при непогасяване е нормално. Въпроса е да е върху непогасената част (от главницата). Но все пак, гледай да не го правиш.
    So far so good...

Коментар

Застраховка на имота на реална стойност за твоя сметка.
      Ако си плащаш от там ток, вода, тел имаш още някакъв бонус пчти 1%. Имаше и още.
      Фирмени крдитни линии ползвам на друго място но за жилищно май ДСК е най добре.

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
      Вальо,
      Не знам Банка, където застраховката да не е за сметка на Клиента.

- 5% наказателна лихва при непогасяване е нормално. Въпроса е да е върху непогасената част (от главницата). Но все пак, гледай да не го правиш.
      So far so good...
      Аз знам, и не за милиони..... но там условията са други.
      ДСК предлагаше някаква отстъпка за застраховка живот.

Прдварителното погасяване 5% е от остатъка. Има ситуации в които е изгодно да се платят тия пари. Говоря за суми до 150-200к лв.

Забравих. Трябва внимателно да следиш основния лихвен процент. Като се вдига ти вдигат лихвата и на тебе, нооо... като пада, понякога забравят и не съм се занимавал да видя какво се прави с тия повечко платени..
      Последно редактирано от drukman; 23-11-09, 17:36.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
        ... Ако си плащаш от там ток, вода, тел имаш още някакъв бонус пoчти 1%...
        Точно 1%.
        Но и ако откажеш заявената услуга в последствие, това условие (1% надолу по кредита) отпада. Казвам го просто да се знае.

Коментар

И аз работя в банка-няма кажа коя!
          Ако имаш гарантирано висок доход(демек не си рисков клиент)в повечето банки можеш да се пазариш,като циганин!И,както те посъветваха-изчакай,ако можеш някой месец-не защото лихвите ще паднат(няма да паднат),а защото цените ще падат!
          Само за сведение-в цяла Европа лихвите са м/у 3 и 6%,докато на Бг. ресурса(парите)се дават на минимум 12%лихва!
          И още нещо важно-не гледай лихвен процент-за дългосрочен период има много "начини" да се "изчислява"!Гледай само погасителен план за целия период,включващ и ВСИЧКИ такси!След това си сметни целия масраф,и тогава решавай!
          много автомати-слаби резултати!

Коментар

Yaro ако взема този погасителен план от банката мога ли да те потърся да го погледенеш и да си кажеш мнението,като за услугата ще ти беде заплатено както и за времето?

Поздрави

Коментар

Погасителен план за целия период, ако лихвата е "плаваща", сигурно няма да дадат или ще е с уговорката, че подлежи на промяна. Иначе, по мои наблюдения жилищните кредити у нас са на принципа на една доста проста формулка (търпяща някои отклонения в зависимост от срока на на погасяване), а тя е: взимаш 100 000 - връщаш 230 000
              В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                ...Само за сведение-в цяла Европа лихвите са м/у 3 и 6%,докато на Бг. ресурса(парите)се дават на минимум 12%лихва!...
                Не става ясно, това е цената на ресурса на Банката тука или на (крайния) клиент тука? На Банката не е със сигурност.

Yaro ако взема този погасителен план от банката мога ли да те потърся да го погледенеш и да си кажеш мнението,като за услугата ще ти беде заплатено както и за времето?
                Поздрави
                Да, няма проблем. Без заплащане.

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                Погасителен план за целия период, ако лихвата е "плаваща", сигурно няма да дадат или ще е с уговорката, че подлежи на промяна...
                Точно така, тъй като говорим за плаващ лихвен процент, бъдещите вноски се прогнозират към лихвения процент към момента на продажба на кредита.

Коментар

Застраховките на имота и на кредитополучателя са много важен елемент от еден жилищен кредит. Наскоро глобиха една банка за заигравка с този въпрос.
                  Таксите по кредита обикновено са процент от главницата, някои се плащат в началото, просто се удържат от кредита, други се плащат переодично през целия период на кредита, като обикновено се залепят за декемврийската вноска.
                  Погасителния план винаги се смята към действащия лихвен процент. Таксата за предсрочно погасяване не е без значение, защото никой не смята да връща един кредит 20 или 30 години. След десетата година сумата която връщаш на практика се удвоява.

Освен тези разноски има такси за оценка на имота, изготвяне на ипотека и отделно при нотариуса изготвяне на акта за покупко - продажбата и самите нотариални такси за заверките на двата акта. Отделно от това има местен данък за придобиване на имущества по възмезден начин, който се очаква да се вдигне след Нова година.

Ако наистина имате належаща жилищна нужда (виждам че си продавате и джипа) сега може да се спазари имот на сносна цена (не знам в Плевен как върви пазара), но пазарлък с банките звучи несериозно. Ако имате конкретни въпроси може и на ЛС.
                  Не бързай ако искаш да стигнеш

Коментар

нуждата е належаща,защото мястото на самата сграда е много хубаво,самите условия в жилището също са много добри,в Плевен не мисля да се връщам,тук имаме жилище,работата ми е около София,и някои ден да се преместя и в София,с квартири и тем подобни не искам да се занимавам,самостоятелност и независимост,наврмето цели народи са изтребвани само да са сами и независими,към това се стремя и аз.

Поздрави

Коментар

Аз пък се чудя, как никой не е предложил ей така ескпериментално да спрем всички длъжници да си плащаме вноските за два месеца, та да видим дали банките ще могат да устискат без нас. Че има картелно споразумение между тях за запазване на високи лихвени неща е ясно, но докато миналата година това имаше положително превантивно действие сега в момента е силно отрицателно и пречи за излизането от финансовата криза. Банките си действат силово и подмолно ползвайки вместо еурибор или ОЛП - термина "базисен лихвен процент" и възможността да си го променят едностранно без обяснение. Как обаче, на каква база и по каква методика става това на клиентите им е неизвестно. Банките станаха по-лоши от лихварски къщи, защото там те дерат, но поне знаеш предварително колко кожи ще ти свалят, докато банките те залъгват с една кожа и след няколко месеца изведнъж кожите стават три, четири...
                      Чудно ми е също кога някой ще се сети да направи изнесен офис на някоя западна банка и да се започне едно рефинансиране и оголване на пазара откъм кредитополучатели, че да видя Левон с обесен нос. Омръзна ми нахалника да ходи по телевизиите и да обяснява, че няма да паднат лихвените проценти - щом му се налага да го прави, значи действително нещата са напечени и ще трябва да свалят лихвените проценти...
                      "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

И аз съм на мнение, че едно забавяне 3-4 месеца, ще се отрази и на цените на имотите и на лихвите, в посока надолу. Осибено на цените в София. Като гледам, само в квартала, колко реклами са опънали за продажба на готови имоти А тепърва ще се появяват и много ипотекирани такива.

Коментар

нуждата е належаща,защото мястото на самата сграда е много хубаво,самите условия в жилището също са много добри,в Плевен не мисля да се връщам,тук имаме жилище,работата ми е около София,и някои ден да се преместя и в София,с квартири и тем подобни не искам да се занимавам,самостоятелност и независимост,наврмето цели народи са изтребвани само да са сами и независими,към това се стремя и аз.

Поздрави
                          Мда... Блажени са вярващите! Аз понеже имам няколко апартамента и ще ти споделя - домът е окови с които сам се приковаваш към мястото където си го купил. Гледам имаш жилище в Плевен - иначе още преди години да си се преселил в София. Като купиш в София - пак ще те спира, ако решиш да се преместиш в друга държава например...
                          Ако е с инвестиционна цел е друга бира, но пък там ще имаш разходи за посредник, който да управлява имота.
                          "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            И аз съм на мнение, че едно забавяне 3-4 месеца, ще се отрази и на цените на имотите и на лихвите, в посока надолу. Осибено на цените в София. Като гледам, само в квартала, колко реклами са опънали за продажба на готови имоти А тепърва ще се появяват и много ипотекирани такива.
                            С три месеца влизаш в просрочие и може да изгърмиш... Два месеца е достатъчно. Пък ако някоя банка не устиска - гледай какво ще стане!

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                              .........Пък ако някоя банка не устиска - гледай какво ще стане!
                              Те и сега не устискват банките, направо са на симулация за ликвидност, с единствена цел да не се изхвърлят голямо количество ипотекирани имоти на пазара, така че цената им да спадне под обезпечението.
                              Последно редактирано от Nik Nikolov; 24-11-09, 10:48.
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                                С три месеца влизаш в просрочие и може да изгърмиш... Два месеца е достатъчно. Пък ако някоя банка не устиска - гледай какво ще стане!
                                Имам предвид тегленето на кредита и съответно покупката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X