Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разгонено куче - нуждая се от съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Разгонено куче - нуждая се от съвет

Не си разваляйте кучето с кастрация. Ще напълнее , ще стане тромава ленива.Ако държите на доброто здравословно състояние на кучето си, може да намерите решение. Обградете клетката с някаква мрежа, зада нямат достъп до нея случайни мераклии.
    Иначе, този, който е на аватара ми всяка вечер пее за приятелка, но трудно се намират. Мъчно ми става като видя вързано куче, или заключено в клетка. Моят ДИК е винаги свободен.

Коментар

абе тя попринцип и моита не я затварям ама тази клетка и е останала от когато беше по-малка и в момента,ако не е в нея става лошо Колеги почти ме разубедихте да не я кастрирам,абе нали тва чудо е 2пъти в годината ще се преборим някакси егаси.......

Поздрави!
      [SIZE=5][SIZE=2][/SIZE]

[/SIZE]

Коментар

[QUOTE=rulin;928857]Не си разваляйте кучето с кастрация. Ще напълнее , ще стане тромава ленива........................
        Тази котка на снимката е 8 кг без да е кастрирана при норма 4-4.5кг.Някой породи кучета и котки са склонни към напълняване,но начина на гледане и хранене е основния фактор който влияе на теглото.
        Прикачени файлове

Коментар

До: Разгонено куче! ПОМОЩ!

Първоначално публикуван от KRISTO-SVISHTOV Преглед на мнение
          Съветвам Ви да отсраните и матката за да се избегне евентуално бъдеща пиометра.Няма матка няма проблеми.Със самата кастрация не само ще си решите проблема с разгонването ами и с туморите по млечните жлези напоследък са доста често срещани , не минава седмица без да оперирам такъв случай.Пак казвам по никакъв начин с една такава операция няма да навредите по някакъв начин животното.Всички предположения, мисли са единствено и само в ума на човека Животното по никакъв начин неосъзнава и неразбира какво се е случило с него.Операцията продължава не повече от час.Цената незнам според случая.Вие от къде сте ? Питам защото ако имам познат колега да ви насоча.Ако искате ми звъннете по тел.0897-943-865 М-ТЕЛ. Кристиян
          Не съм съгласен с теб. Разбирам те, че си ветеринар и това ти е бизнеса, но все пак моля те не изопачавай нещата.
          1. При всяка операция съществува риск животното да не се събуди от опойката. Възможно е да се появят инфекции въпреки антибиотика, който се дава предварително, все пак за вирусите антибиотик няма.
          2. Ако с премахването на матката се премахва и опасността от рак на матката, защо направо не се премахва и мозъка, за да се избегне опасността от рак на мозъка.
          3. Кастрацията наврежда на животните по два начина. Първия е с това, че убива животното. Няма разлика между кастрирано животно и застреляно с пушка, все едно след него други като него няма да има. Втория начин по който се уврежда животното е, че се нарушава хормуналния баланс и това води до физически и психически промени, както жените в менопауза.

Не мислиш ли, че е лицемерно да хвалиш кастрацията колко е приятна без самия ти да си кастриран?

Коментар

Първоначално публикуван от matador Преглед на мнение
            абе тя попринцип и моита не я затварям ама тази клетка и е останала от когато беше по-малка и в момента,ако не е в нея става лошо Колеги почти ме разубедихте да не я кастрирам,абе нали тва чудо е 2пъти в годината ще се преборим някакси егаси.......

Поздрави!
            Гледай откъм хубавата страна на живота, само два пъти в годината. Я сега си представи че имаш мъжкар с целогодишен ищях за любов. Повярвай ми първото е за предпочитане.
            Тази земя, по която тъпча сега,
            тази земя, която пролетен вятър пробужда,
            тази земя – не е моя земя,
            тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
              Гледай откъм хубавата страна на живота, само два пъти в годината. Я сега си представи че имаш мъжкар с целогодишен ищях за любов. Повярвай ми първото е за предпочитане.
              xaxxa дам абе ония пинчер не е идвал днес а Сара си седи в бункера под наблюдение и така още малко ще се помъчиме и ще мине.Проблема на мен ми беше онзи ден когато комшията ми каза за случилото се и като видях гадината през каква дупка се е провряла и направо побеснях,в неделя или вторник ще и сложат инжекция доколкото разбрах и ще я по паза още някои друг ден.Други разгонвателни периоди е било далеч по-леко без неканени гости и си дишам аз спокоино,но явно че съм подценил ситуацията.Обмислях и друго да я пусна да се наслади на някои хубав мъжкар,но сега така по мои изчисления ще роди някъде януари края а тогава си е зима а кучето ми е дворно и кученцата ще умрат от студ и т.н Така че ако ще я пускам ще е през лятото!
              [SIZE=5][SIZE=2][/SIZE]

[/SIZE]

Коментар

До: Разгонено куче! ПОМОЩ!

Първоначално публикуван от ike Преглед на мнение
                Не съм съгласен с теб. Разбирам те, че си ветеринар и това ти е бизнеса, но все пак моля те не изопачавай нещата.
                1. При всяка операция съществува риск животното да не се събуди от опойката. Възможно е да се появят инфекции въпреки антибиотика, който се дава предварително, все пак за вирусите антибиотик няма.
                2. Ако с премахването на матката се премахва и опасността от рак на матката, защо направо не се премахва и мозъка, за да се избегне опасността от рак на мозъка.
                3. Кастрацията наврежда на животните по два начина. Първия е с това, че убива животното. Няма разлика между кастрирано животно и застреляно с пушка, все едно след него други като него няма да има. Втория начин по който се уврежда животното е, че се нарушава хормуналния баланс и това води до физически и психически промени, както жените в менопауза.

Не мислиш ли, че е лицемерно да хвалиш кастрацията колко е приятна без самия ти да си кастриран?
                Колега офродаджия,съветвам те преди да се изказваш толкова "компетентно" все пак се консултирай с някой който разбира малко по-вече от теб.Колкото до последното ти изречение ще го оставя без коментар защото ще излеза от добрия тон на ФОРУМА. С уважение КРИСТИЯН

Коментар

oпа,опа-спокойно...... за кастрация ще се мисли в последствие....
                  моля спазвайте добрия тон
                  [SIZE=5][SIZE=2][/SIZE]

[/SIZE]

Коментар

Колега "kristo" имам един въпрос към тебе отностно тази инжекция,която щяха да бият на кучето ми,но поради обстоятелства не успях да го заведа тия дни,моят ветеринар спомена нещо че се се бие на 3-5 и колко неразбрах натам понеже мина и 5тия ден и още не е сложена инжекцията. Предполагам на 7 или 9тия ден аз ще се свържа с него и ще попитам но днес му е изключен телефона за това!

p.s. говоря за инжекциатя която се бие за да унищожи полода или нещо подобно не за кастрации и подобни работи
                    [SIZE=5][SIZE=2][/SIZE]

[/SIZE]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X