Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разгонено куче - нуждая се от съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разгонено куче - нуждая се от съвет

Колеги проблема ми е следния,живея в къща с дрвор кучето ми е затворено в клетка а тя е разгонена сиг от около 2-3 дена да кажем.Оградата ни е от жив плет(ест. не и клетката) и има един малък пинчер които днес се е заврял при нея комшията каза,че е подскачал там докато сме в къщи не е влизал при нея вътре.Сега въпроса ми е понеже не искам малки кученца какво да направя има ли възможност да се спаси полужението или твърде късно не съм на ясно много по въпроса така,че МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ !!!
    [SIZE=5][SIZE=2][/SIZE]

[/SIZE]

До: Разгонено куче! ПОМОЩ!

Ако е разгонена от 2-3 дена няма ядове, но ако е прокървила преди 2-3 дена, по-добре иди на ветеринар - има медикаменти, които са ефективни до 3 дни след заплождането.Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от matador Преглед на мнение
      Колеги проблема ми е следния,живея в къща с дрвор кучето ми е затворено в клетка а тя е разгонена сиг от около 2-3 дена да кажем.Оградата ни е от жив плет(ест. не и клетката) и има един малък пинчер които днес се е заврял при нея комшията каза,че е подскачал там докато сме в къщи не е влизал при нея вътре.Сега въпроса ми е понеже не искам малки кученца какво да направя има ли възможност да се спаси полужението или твърде късно не съм на ясно много по въпроса така,че МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ !!!
      Първо дишай дълбоко поне няколко минути!
      После се опитай пак да попиташ, така, че да те разберем.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Първо дишай дълбоко поне няколко минути!
        После се опитай пак да попиташ, така, че да те разберем.
        хаха абе аз съм що-годе спокоен ама ситуацията трябва на време да се овладява!
        [SIZE=5][SIZE=2][/SIZE]

[/SIZE]

Коментар

Първоначално публикуван от Любо Димитров(lama69) Преглед на мнение
          Ако е разгонена от 2-3 дена няма ядове, но ако е прокървила преди 2-3 дена, по-добре иди на ветеринар - има медикаменти, които са ефективни до 3 дни след заплождането.Поздрави!
          благодаря,след малко сиг ще се чуя с ветеринаря да си каже тежката дума
          [SIZE=5][SIZE=2][/SIZE]

[/SIZE]

Коментар

Здравейте,аз съм ветеринарен лекар и ще се опитам да ви помогна дистанционно.Ако наистина кученцето Ви е резгонено от 2-3 дни би трябвало да кърви от половия орган през този период на кървене вероятноста да се осъществи полов контакт е почти нулев.Този период трае при различните кучета различно време но средно е около 12-14 дни.Можете да подтиснете разгоненоста с препарата "НОНОВУЛИН" има го във всяка ветеринарна аптека,но не е много за препоръчване да се използва редовно(дава доста странични ефекти).Но ако е еднократно не е проблем.Дава се по 1-2мг.на килограм живо тегло средно 1.5мг .Тази доза е за първите три дни. После по 1 мг. на 1кг.ж.тегло за следващите 7 дни.Таблетките са по 10мг.или една таблетка е за около 5-10кг.ж.тегло.Продължителността на лечение е около 9-10 дни.За по дълготраен ефект тоест ако не искате да Ви се разгонва кучето препоръчвам препарата "COVINAN" той се поставя по схема която вашият ветеринарен лекар ще Ви каже.Помислете и за кастрация операцията не е проблем за животното то не осъзнава какво му се е случило ,това разбира се е ако няма да искате да имате потомство.Ако пък вече е имало полов контакт има препарат който се казва" МЕСАЛИН "и се поставя на 3 и 5 ден от събитието.Дано съм Ви бил полезен ако има нещо пишете.

Коментар

Първоначално публикуван от KRISTO-SVISHTOV Преглед на мнение
              Здравейте,аз съм ветеринарен лекар и ще се опитам да ви помогна дистанционно.Ако наистина кученцето Ви е резгонено от 2-3 дни би трябвало да кърви от половия орган през този период на кървене вероятноста да се осъществи полов контакт е почти нулев.Този период трае при различните кучета различно време но средно е около 12-14 дни.Можете да подтиснете разгоненоста с препарата "НОНОВУЛИН" има го във всяка ветеринарна аптека,но не е много за препоръчване да се използва редовно(дава доста странични ефекти).Но ако е еднократно не е проблем.Дава се по 1-2мг.на килограм живо тегло средно 1.5мг .Тази доза е за първите три дни. После по 1 мг. на 1кг.ж.тегло за следващите 7 дни.Таблетките са по 10мг.или една таблетка е за около 5-10кг.ж.тегло.Продължителността на лечение е около 9-10 дни.За по дълготраен ефект тоест ако не искате да Ви се разгонва кучето препоръчвам препарата "COVINAN" той се поставя по схема която вашият ветеринарен лекар ще Ви каже.Помислете и за кастрация операцията не е проблем за животното то не осъзнава какво му се е случило ,това разбира се е ако няма да искате да имате потомство.Ако пък вече е имало полов контакт има препарат който се казва" МЕСАЛИН "и се поставя на 3 и 5 ден от събитието.Дано съм Ви бил полезен ако има нещо пишете.
              Наистина,наистина много ви благодаря кучето е 25-30 кг вчера вечерта съм му да хапче и полувина ноноволин и днес сутринта пак същата доза,но днес докато сме били на работа и прочие е станало посъветвах се с ветеринаря и тои каза или в неделя или вър вторник да му бие някаква инжекция.Иначе кучето е на 3 години все си мислех преди да го загонвам,обаче не ми се занимава сега като се замисля.2 Въпроса страхувам се че съм му дал повечко от онова лекарство какви странични ефекти може да има? И другото е след колко време може да се кастрира и какви пари е кастрирането? Ето снимки на кучето
              Прикачени файлове
              [SIZE=5][SIZE=2][/SIZE]

[/SIZE]

Коментар

Ле ле и с тая разкошна кучка се притесняваш от някакъв си пинчер ? Това не е верно. Не я храни 2-3 дни и като дойде пак пинчера тя просто ще закуси.
                Тази земя, по която тъпча сега,
                тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                тази земя – не е моя земя,
                тази земя, простете, е чужда.

Коментар

До: Разгонено куче - нуждая се от съвет

Ако я кастрираш все едно си я убил. След нея други такива като нея кучета няма да има. Хапчето което й даваш е химичния еквивалент да я пребиеш с тояга така, че да не може да се разгони. На листовката на препарата не пише вредните ефекти, защото не са търсени.
                  Просто я пази 1-2 седмици. Може даже и пелени за възрастни да й сложиш, като пробиеш дупка за опашката.

Коментар

[QUOTE]
                    Просто я пази 1-2 седмици. Може даже и пелени за възрастни да й сложиш, като пробиеш дупка за опашката.[/QUOTE
                    Това е най-точния и най-добър за кучо начин. Още повече, че е в клетка. До памперс едвали ще се стигне , но по-устрдно пазене за 2 седмици са достатъчни.
                    Тази земя, по която тъпча сега,
                    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                    тази земя – не е моя земя,
                    тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Първоначално публикуван от matador Преглед на мнение
                      Наистина,наистина много ви благодаря кучето е 25-30 кг вчера вечерта съм му да хапче и полувина ноноволин и днес сутринта пак същата доза,но днес докато сме били на работа и прочие е станало посъветвах се с ветеринаря и тои каза или в неделя или вър вторник да му бие някаква инжекция.Иначе кучето е на 3 години все си мислех преди да го загонвам,обаче не ми се занимава сега като се замисля.2 Въпроса страхувам се че съм му дал повечко от онова лекарство какви странични ефекти може да има? И другото е след колко време може да се кастрира и какви пари е кастрирането? Ето снимки на кучето
                      Здравейте ,не сте предозирали НОНОВУЛИНА,колкото до това за страничнитеефекти те са:загуба на апетит,повръщане,поява на кърма,гнойно възпаление на матката(пиометра),тумори на млечната жлеза и още ред други но не искем да Ви плаша.Тези странични ефекти се появяват при продължително и редовно даване на тези хормонални препарати,така че ако ви е за първи път да давате не се притеснявайте.Колкото до кастрирането може да го направите когато пожелаете няма ограничение.Съветвам Ви да отсраните и матката за да се избегне евентуално бъдеща пиометра.Няма матка няма проблеми.Със самата кастрация не само ще си решите проблема с разгонването ами и с туморите по млечните жлези напоследък са доста често срещани , не минава седмица без да оперирам такъв случай.Пак казвам по никакъв начин с една такава операция няма да навредите по някакъв начин животното.Всички предположения, мисли са единствено и само в ума на човека Животното по никакъв начин неосъзнава и неразбира какво се е случило с него.Операцията продължава не повече от час.Цената незнам според случая.Вие от къде сте ? Питам защото ако имам познат колега да ви насоча.Ако искате ми звъннете по тел.0897-943-865 М-ТЕЛ. Кристиян

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
                        Ле ле и с тая разкошна кучка се притесняваш от някакъв си пинчер ? Това не е верно. Не я храни 2-3 дни и като дойде пак пинчера тя просто ще закуси.
                        Имал съм два случая, които на пръв поглед са абсурдни.Единият беше доберман заплоден от булонка.Направо си му легна като за първа брачна нощ.Втория ротвайлер заплоди френски булдог-роди със секцио.Случаите са от моята практика и са истина.

Коментар

Моята кучка(едната) е мелез от дакел с нещо.Размера и формата и са си дакелски, косъма и е много дълъг. Ама да се рзбира дакелка, успешно покрита от.......дратхаар! Смешно отстрани, но възможно и опасно. Този същия дратхаар, живее между 3 женски и когато някоя от тях се разгони, на нея и се слага памперс, а на "момченцето" му обуват дамски чорапогащник с отрязани крачоли, който му държи пениса притиснат до корема и не може да "свърши работа".

Коментар

Първоначално публикуван от Любо Димитров(lama69) Преглед на мнение
                            Моята кучка(едната) е мелез от дакел с нещо.Размера и формата и са си дакелски, косъма и е много дълъг. Ама да се рзбира дакелка, успешно покрита от.......дратхаар! Смешно отстрани, но възможно и опасно. Този същия дратхаар, живее между 3 женски и когато някоя от тях се разгони, на нея и се слага памперс, а на "момченцето" му обуват дамски чорапогащник с отрязани крачоли, който му държи пениса притиснат до корема и не може да "свърши работа".
                            xaxaxa смешно,но като се замислиш си е бая по спокойно
                            [SIZE=5][SIZE=2][/SIZE]

[/SIZE]

Коментар

а отностно кастриране,ще го по обмисля защото комшии имат много хубави кучето които са точно за моито с което и да го крастосам,ще станат много красиви кучета.Чудя се ако се крастоса с хъски какво ще стане ?
                              [SIZE=5][SIZE=2][/SIZE]

[/SIZE]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X