Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Аз ли съм глупак, или ВиК не си върши работата???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Аз ли съм глупак, или ВиК не си върши работата???

Първоначално публикуван от joe Преглед на мнение
    Ясен е обобщил нещата перфектно. ВиК- то няма полза от високо налягане в мрежата. В София има квартали където налягането е умишлено намалено, защото на Софийска вода не и се влагат пари за подмяна на старата мрежа, и по този начин намаляват честотата на аварийте.
    Ама вие не знаете ли че те нарочно си правят авариите "изкуствено".. че нали им плащат на авария..
    OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      ... Загубите ги плащаме ние...
      но ги измерват те

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        но ги измерват те
        Дори вече не ги и измерват.. всичко се прави на око.. като налягането
        OffRoad-a - за някои е страст, за други хоби, за трети професия, а за мен - начин на живот !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Спас Спасов Преглед на мнение
          Ама вие не знаете ли че те нарочно си правят авариите "изкуствено".. че нали им плащат на авария..
          Поне в София си ги плаща Софиийска вода, това им е задължение като концесионери, те и други задължения имат, ама.......

Коментар

Поне в София си ги плаща Софиийска вода, това им е задължение като концесионери, те и други задължения имат, ама.......
            Да.. но в Перник се плаща на авария, затова пича с багерчето си обикаля и прави авариите нарочно

Коментар

Да.. но в Перник се плаща на авария, затова пича с багерчето си обикаля и прави авариите нарочно.

Моля модератор да изтрие 1-я пост.. незнам защо така се получи..

Коментар

Да.. но в Перник се плаща на авария, затова пича с багерчето си обикаля и прави авариите нарочно
                Е как става тази работа? Ходи и копа докато набара тръбата ли?
                Рударци от Студена ли е захранено, или си има собствен каптаж?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Е как става тази работа? Ходи и копа докато набара тръбата ли?
                  Рударци от Студена ли е захранено, или си има собствен каптаж?
                  Мисля че не е от студена, немога да кажа с 100% сигурност, съжалявам.

Не, не копае. Достатачно е да натисне отгоре с кофата.. и разбира се това не става навсякъде, водопровода на места е доста на плитко и като няма асвалт точно на това място.. така се получава ефекта НЕ СЪМ РАБОТИЛ В ВиК !

Коментар

Не, не копае. Достатачно е да натисне отгоре с кофата.. и разбира се това не става навсякъде, водопровода на места е доста на плитко и като няма асвалт точно на това място.. така се получава ефекта НЕ СЪМ РАБОТИЛ В ВиК !
                    Ами така е, защото т.н. водопровод през годините е "изграждан" от всеки друг, но не и от веикато. Рударци си бе китно село в полите на Витоша, със собствен каптаж, оразмерен за нуждите му. После стана тя каквато стана.

Коментар

Ами така е, защото т.н. водопровод през годините е "изграждан" от всеки друг, но не и от веикато. Рударци си бе китно село в полите на Витоша, със собствен каптаж, оразмерен за нуждите му. После стана тя каквато стана.
                      А бе то още си е китно ама.. още по китни са всички политически организации и държавни идиотщини

Коментар

Като не си работил,недей да твърдиш такива нереални неща.
                        Не съм чувал за аварийни групи(за комунални услуги),на които да им се плаща за брой аварий.Повечето са на щат.И то не особено висок,в общия случай.Имат и разни добавки за извънреден труд и ненормирано работно време,ама да си създават работа не ми се вярва.Дори глобяват за причинени аварий.
                        Защо в нашата държава постоянно се коментира и оплюва някой и нещо?В тази тема ВиК,в другата полицията,в трета правосъдието... и още какво ли не.
                        Явно сме нация от критикари.При това положение,как да очакваш,че някой си върши работата,вместо да критикува другите?!
                        Има и градивна критика,ама.....трудно се отделя от плявата.
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Напълно е възможно, на ниско ниво, на подизпълнителите да се плаща за работата по конкретна авария - за изкопана дупка, за сменен 1м тръба и тн ценообразуване. Логично е бригадата да се поизнерви, ако цяло лято няма ни едно повикване.

Да се държат свои специалисти (и техника, и лицензи, и организация) за всичко е добре за едно (те няма да имат изгода от аварии), но има други недостатъци. Затова комуналните компании вземат различно решение за различните райони.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Напълно е възможно, на ниско ниво, на подизпълнителите да се плаща за работата по конкретна авария - за изкопана дупка, за сменен 1м тръба и тн ценообразуване. Логично е бригадата да се поизнерви, ако цяло лято няма ни едно повикване.

Да се държат свои специалисти (и техника, и лицензи, и организация) за всичко е добре за едно (те няма да имат изгода от аварии), но има други недостатъци. Затова комуналните компании вземат различно решение за различните райони.
                            Така е,съгласен съм напълно.
                            Място за нерви няма.Пазара на труда е отворен.
                            За нарочно причинените аварий,няма голяма логика.Дори при истински такива,бая зор виждат аварийците да намерят тръбата и повредата,а за нарочно,ще им трябват и ясновидски способности.
                            Да кажем,че имам и съм имал близки контакти и преки наблюдения в тази сфера.
                            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Рударци си бе китно село в полите на Витоша, със собствен каптаж, оразмерен за нуждите му. После стана тя каквато стана.
                              И Драгичево така. Водопровода и каптажа са си го изграждали лично те навремето. Имам в предвид жителите. Нямаха и водомери до преди 10-ина години. Разбирай ВиК-то не е дало и една стотинка за цялата работа, но в момента прибират пари за вода.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                И Драгичево така. Водопровода и каптажа са си го изграждали лично те навремето. Имам в предвид жителите. Нямаха и водомери до преди 10-ина години. Разбирай ВиК-то не е дало и една стотинка за цялата работа, но в момента прибират пари за вода.
                                Поне за София цената има три компонента:
                                Потребена вода.(изключителна държавна собственост) .Такса канализация.(Тук не знам). Такса пречистване.
                                Както и да е, но пречистването на Рударци е на Кубратово.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X